Op zondag was er een klein feestje i.v.m. verjaardag partner.
Hoewel we met 9 volwassenen en 2 kleine jongetjes waren, maakte ik alles toch gewoon voor 4 personen want er was heel veel verschillends. Jongste zoon moest thuisblijven vanwege corona. Verder was het jammer genoeg echt koud dus geen deuren open. En dan hadden we ook nog urenlang een stroomstoring. En was er natuurlijk veel te veel te snoepen en te eten.
Ik maakte een Spaanse tortilla volgens recept met ongeschilde alouette aardappels, ui en sjalot en omdat het allemaal iets meer was en de eieren niet groot, met 6 eieren. Ik heb de plakjes aardappel, gesneden met de magimix, even voorgekookt. Niet perfect, wel lekker.
Ook een tortilla met chorizo volgens recept. Met aardappels gegaard in de magnetron en na afkoelen in schijfjes gesneden. De erwtjes kwamen uit een potje en het geheel is gebakken in een schaal in de grote oven.
De snijbonensalade met paprika gemaakt met 600g bonen, 1 flinke rode paprika en 2 sjalotjes. Voor het opdienen bestrooid met oude Pecorino van Fattoria la Vialla.
Hollandse garnalencocktail, met slagroom, mayonaise, tomatenketchup en whisky. Wat garnaaltjes apart gehouden voor de jongetjes.
Plakjes komkommer met geitenkaas, waar ik deze heerlijke kaas voor had gekocht. Ook nog plakjes komkommer belegd met hummus. Stukjes roggebrood met verse roomkaas.
Ik had 500g kastanjechampignons en maakte daar gegratineerde champignons van. Na het blancheren met veel knoflook, olie en peterselie laten marineren en vlak voor het de oven in ging bestrooid met Pecorino.
Ook nog friet gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing-programma.
Verder vele heerlijkheden meegebracht door zwager: de taart, gevulde eieren: schoonzus, zoetjes: dochter, gefrituurde courgette-bloemen en Eton mess: schoondochter, gazpacho: zoon.
Het wegwerken van wat teveel was, was ook nog een aardig karwei. Van de salade soep gekookt en omdat het teveel was niet in de soepmachine maar in een pan. Verpakt in 2 doosjes ingevroren. Van de frietjes en de gegratineerde champignons puree gemaak in de Magimix met speciaal hulpmiddel en ingevroren. De Spaanse tortilla ook ingevroren.
We aten gevulde eitjes, garnalencocktail, komkommer, gravad lax en wat stukjes roggebrood met verse kaas. Goed genoeg voor een maaltijd na zo'n uitgebreide maaltijd op zondag.
Dinsdag nog een en ander weggewerkt voor het niet meer goed was en een tomatensaus gemaakt in de slowcooker naar eigen recept. Met 490g minitomaatjes, 150g wortel, 130g rode paprika, 150g rode ui, 4 tenen knoflook, 2 koffielepels tomatenpuree, beetje water, takjes tijm en rozemarijn en dat 8 uur op laag. Daarna overgedaan in een pan en met de staafmixer fijngemaakt. Een drie-tal doosjes gevuld voor de vriezer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten