zondag 6 februari 2022

Uit de airfryer(s): Frietblokjes, hamburger, witlof met katenspek en kaas, frittata met bloemkool, verse worst; lekkere soep uit de soepmachine; spruitjes uit de slowcooker; een nieuwe citruspers; flower sprouts uit de magnetron.


Twee airfryers tegelijk voor maandag.

Van alles in de koelkast. Maar ook mini-tomaatjes die echt op moesten en burrata ook aan de opmaakdatum. Eerst op de zondagochtend als voorgerecht maar een heerlijke burrata-salade gemaakt dus. 

Van resten hutspot, stamppotjes van Alerimus en gekookte aardappels een nieuwe stamppot gemaakt in een pannetje met jus van de gehaktballen. Omdat het stamppotje niet veel voorstelde nog wel een leuk dessert gemaakt van Griekse yoghurt, rabarber en koekjes. Ach ja, restjes moeten nu eenmaal ook op.

Maandag in de soepmachine een soepje gemaakt van een rest van de quiche met kool, vooral bodem, een paar stukjes gekookte aardappel, flink wat gekookte bloemkool en een half bosje platte peterselie. Een heerlijke crèmige soep. 

We aten witlofsalade van twee stronkjes maar met apart een klein schaaltje komkommer en geen augurken in de dressing. Wel 2 eieren gekookt. Verder frietblokjes, 500g gemaakt met het speciale hulpmiddel van de Magimix.  Gebakken met het smart sensing programma in de airfryerXXL. In de andere airfryerXL 2 hamburgers gebakken op de bakpan, 7 minuten op 180°.

Dinsdag was een extra oppasdag. Thuisgekomen eerst een kom soep. We aten biefstuk met brood. Een beetje salade met een sausje van mayonaise, yoghurt en vijgen-granaatappel-dressing en wat opgebakken frietblokjes. 


Sinds kort een goede citruspers aangeschaft. Om de andere dag 2 uitgeperste sinaasappels, heerlijk. 


Woensdag spruitjes uit de slowcooker. Ongeveer 450g spruit. Gemengd met 1 kleine ui, 2 grote tenen knoflook, 1 gele  paprika, ongeveer 125g kastanjechampignons. Daarbij 50ml gewone room, 75g gewone smeerkaas, puntje sambal en lepeltje bouillonpoeder. Om de spruitjes goed gaar te krijgen heb ik de slowcooker op 6 uur laag gezet, na 5¼ was het klaar. Zonder spekjes, wel het laatste kwartier nog wat gemalen kaas in de pot gedaan. Had ik gemaakt met de onionchef van oude stukjes kaas. Met gekookte aardappels een heerlijke vleesloze maaltijd.


De volgende dag witlof met ham en kaas. Twee grote stronken witlof vooraf gekookt. Ieder omwikkeld met 4 plakjes katenspek en afgedekt met 4 grote plakken jonge kaas. Macaroni gekookt en een doosje kaassaus ontdooid. De witlof in het met een beetje boter ingesmeerde bakaccessoire van de airfryerXXL 9 minuten vanaf koud gebakken op 190°. Geen gemalen kaas erover gedaan. 


Vrijdag was het weer oppasdag en ik wist dat ik waarschijnlijk pas laat thuis zou zijn dus op donderdag de maaltijd vast voorbereid. We aten frittata met bloemkool met erbij verse worst met wildzwijn, citroen en meer van de Amsterdamse worstmakers. Kool gekookt, ui en knoflook klaargezet, worsten voorgekookt. Ik had bijzondere broden besteld die donderdagavond bezorgd zouden worden maar niet kwamen. 


We aten de frittata met worst en zonder brood dus, maar wel met een waanzinnig goed glas wijn. Gemaakt met 2 eieren in plaats van 3 en zonder ham. Ongeveer 20 minuten in het bakaccessoire van de airfryerXXL op 180°. De worst terwijl gebakken in de andere airfryer, 7 minuten op 180°. 


Op de laatste dag van deze blogweek flower sprouts. Ik heb ze heel kort gekookt in de magnetron. We aten er een Gruyère-ui brood bij met zoute boter. De broden werden vrijdagavond alsnog bezorgd. Even lekker opgewarmd op de pizzaplaat in de airfryerXXL. Op 180°, 5 minuten. En eerlijk waar, heel erg lekker. Op tafel ook een paar fijngesneden gedroogde tomaatjes uit de olie. Heerlijk bij de groente.


In de middag maakte ik van een restje bladerdeeg een soort appelflappen. Stukjes appel, suiker, kaneel en 15 minuten in de airfryerXXL in het mandje.


En vandaag, zondag, eerst eens kijken wat er nog in de koelkast is. Volgende week verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten