zondag 5 december 2021

Uit de airfryer(s): hartige taart en blini opgewarmd, broccoli met kaas en knoflook, gekochte pies afgebakken, verse worst, pastaschotel; soep uit de soepmachine; maaltijd van Alerimus; hutspot uit de slowcooker; sucuk en shoarma laten brengen.

2 x airfryer op maandag.

Restjes-zondag. We aten op de bakpan in de airfryerXL heel langzaam opgewarmde stukken hartige taart. Op 150° en dan15 minuten was net niet genoeg. Wel lekker, maar niet echt heet. Maar al wel op weg om te verbranden dus volgende keer denk ik op nog lagere temperatuur en dan ook nog wat langer. Nog een paar kleine worstjes die over waren even opgewarmd in een pannetje. Als toetje peertjes met het room-mascarponemengsel van de Sinterklaastoetjes van de dag ervoor. 

Maandag broccoli met kaas en knoflook. Broccoli even gekookt, in het bakaccessoire gemengd met olie en knoflook. Geraspte kaas en peper erop en 10 minuten in de airfryerXXL gezet op 160°.

Ik had eerder bij Prince Pie o.a. de pies met rundvlees en guiness gekocht. Daarvan 2 ontdooit en in de airfryerXL 15 minuten gebakken op 160° (advies: zonder bakje 20 minuten op 180° in de oven).

Vooraf een soep uit de soepmachine gemaakt met resten wortel, paprika en witte bonen van zaterdag, flink wat bladselderij, de stam van de broccoli en een ½ ui. Een klein restje jus met heet water tot 'bouillon' gemaakt. Aangevuld met water en op de pureerstand. Heerlijk.

Deze keer was de maandelijkse maaltijd van de zorgorganisatie Alerimus op dinsdag.

Echt de soep die mijn moeder vroeger maakte, met vermicelli en balletjes, heerlijk. Warme appelcompote, erg lang niet gegeten. Heerlijk eten. Mooi toetje. Weer helemaal tevreden.


Op woensdag een eenvoudige maaltijd. Sla, tomaat met balsamico-crème, de rest puree van de vorige dag samen met nog een klein restje broccoli opgewarmd in de magnetron. Een vers worstje gebakken in de airfryerXL op de bakplaat, 10 minuten op 180°. Nog wat kaas toe met een crackertje.


De volgende dag vooraf kleine blini even opgewarmd in de airfryerXL en daarna besmeerd met smeerkaas. Lekker bij een drankje. 

Voor 's avonds pastaschotel met witlof. Penne en fusilli, samen 150g gekookt in het nat van de mozzarella. Lekker, maar wel kleverig in de pan. Eén stronk witlof, 150g, fijngesneden. Een flinke sjalot samen met 2 tenen knoflook in een klontje boter aangefruit. Ontbijtspek uitgebakken en fijngesneden. Kaassaus gemaakt met ¾ lepel havermoutmeel, 100ml melk, 75g mozzarella en 75 g ricotta. Alles bij elkaar met nog wat verse zwarte peper en in de accessoire van de airfryerXXL. Bovenop nog wat geraspte kaas. De airfryer op 160° en na 15 minuten nog 5 minuten op 140° gezet en klaar. Heerlijk.


Vrijdag hutspot uit de slowcooker. Vele varianten van verhouding aardappel, wortel, ui zijn er te vinden. Ik heb gekozen voor 600g aardappel, 400g wortel en 200g ui. Een laurierblaadje en 2 tenen knoflook erbij en 200ml water en bouillonpoeder. Na 7 uur een rookworst erop gelegd. In een schaaltje wat ingelegde augurk en jus gemaakt met zoute boter. De wortels waren nog wel stevig. Wel lekker hoor met een bite. Maar een uurtje langer of even op hoog doe ik de volgende keer. 


Als dessert de laatste 8 blini die er nog lagen verwarmd in de airfryerXL, maar nu 5 minuten tot echt heet. Daarna gegeten met boter en suiker als poffertjes. Heerlijk. Ik dronk er een glas Hollandse vermout bij.

Op de laatste dag van deze blogweek was oudste met vriendin hier en werd het zo gezellig dat er van koken niet meer kwam. Eten laten brengen door een plaatselijk restaurant, pizza en shoarma/sucuk met friet en saus. Kan ik erg van genieten van tijd tot tijd.


En vandaag, zondag, Sinterklaas vieren bij zoon en schoondochter met de kleintjes. Volgende week verder. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten