Kipfilet en posteleinsalade donderdag. |
Een heel stille dag deze zondag. Stil weer, stil op straat, stil in huis. We aten stamppot rauwe andijvie met een gehaktbal. Ik had 300g rundergehakt. Een krop krulandijvie en 4 grote aardappelen, niets gewogen. Een flinke klont boter na het stampen en bij het opwarmen. Van het gehakt bijna volgens recept 4 ballen gemaakt. Iets meer boter in de pan en na het bruin braden een scheutje water met bouillonpoeder in de pan gedaan en rustig laten garen. Natuurlijk kan het ook in de airfryer, maar ik koos voor de heerlijke jus bij de stamppot.
Op maandag opruiming van de voorraad: groentesaus in de slowcooker. Met 3 tomaten, 1 grote rode puntpaprika, 2 wortels, 1 grote rode ui, kleine halve bloemkool, 5 tenen knoflook, 4 koffielepels tomatenketchup, 4 eetlepels piccalilly, zwarte peper en spoelwater van de lege ketchup- en piccalillyverpakking. Behalve de tomaten de rest fijngemaakt met de Onionchef met het roze mes. Na 9 uur op laag alles in een grote pan en de staafmixer erdoor. Te laat opgezet dus voor de volgende dag. Erg dik dus nog wat verdund met kokend water en een lepeltje bouillonpoeder. Heerlijk en grotendeels ingevroren natuurlijk.
We aten de rest van de spruitjes als hapje vooraf met een scheutje cocktailsaus (uit een flesje). Verder de halve frittata opgewarmd in de magnetron, de balletjes gehakt en de stamppot opgewarmd in pannetjes.
Een entrecote van 248g ingesmeerd met peper en boter in de op 200° voorverwarmde bakplaat in airfryerXL voor 6 minuten op 180°. Pasta gekookt en een deel van de saus opgewarmd. Ik dacht ook nog een klontje pesto te hebben ontdooid want paste wel goed bij de smaak van de saus maar het bleek avocadomousse. Was overigens ook best lekker bij het vlees.
Geen kookinspiratie door veel bezig te zijn met menu's voor de aankomende zondag en de verschillende kerstetentjes daarom eten besteld bij Restaurant La Stancia. Als voorgerechten gerookte zalm op toast voor mij en grote gegrilde gamba's voor de ander. De hoofdgerechten waren gegrilde kwartels en brochette van ossenhaas. Met een heerlijk glas rood uit de eigen voorraad. Het was allemaal erg lekker maar ik vond de meegeleverde sausjes wel wat erg standaard.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten