zondag 29 november 2020

Uit de airfryer(s): bloemkool met kaassaus, aardappelblokjes; uit de slowcooker: stoofperen; Lekkere Gado Gado; 4-gangen-diner van ons plaatselijke zorgcentrum; pastasaus van bloemkool; vissige soep uit de soepmachine en een vis/brood/sla maaltijd.

Gado gado maandag. Saus staat er niet op.

Resten-zondag. Lupine en kikkererwten opgewarmd in eigen nat in de magnetron. In een ander bakje de kleine rest van de gratin ernaast. Sla en flink stuk omelet, koud, op tafel. Warm in de airfryer afgebakken stokbrood met boter.


Maandag maakte ik stoofperen in de slowcooker. Ik had 500g peer en heb ze ongeschild in de pot gezet met iets meer rode wijn dan in het recept, 1 kaneelstok en 2 kruidnagels. Steranijs vind ik niet zo lekker in de peren. Afgekoeld en bewaard in de koelkast.

En omdat de maïs uit de slowcooker nog niet gegeten was, er nog wat pindasaus stond en er ook nog sperziebonen waren maakte ik een soort gado gado. Vooral pindasaus met maïs bleek een prima combinatie. En de aardappelschijfjes op deze manier gekookt met gember- en kurkumapoeder waren ook heerlijk. Natuurlijk ook lekker met boontjes en hard gekookt ei. Geen kroepoek, wel chips met peper. 

In de soepmaker deed ik dinsdag een rest van de visbouillon met stukjes vis, een beetje boontjes, een paar spruitjes, klein beetje maïs en een paar aardappeltjes. Alles was al gaar dus alleen handmatig gemixt met wat warm water. 

We aten uiteindelijk bestelde pizza's want ik was een beetje te moe om te koken. Meestal te zout, maar ook wel weer een keer erg lekker. En deze keer echt niet zout en zeker niet vet. Een pizza marinara en een pizza quattro formaggi. 

De volgende dag aten we bloemkool met kaassaus. Ik heb de helft van een flinke bloemkool gekookt. Voor de saus ook de helft van alle ingrediënten. Een klein blad verse laurier in de melk en 1 kruidnagel. Een sjalot in plaats van ui. Resten stukjes kaas gemalen in de Onionchef met het roze mes. Alles in het ingevette bakaccessoire van de airfryerXL en voorverwarmd op 170° 20 minuten gebakken. Wat een lekker recept. Een heel klein beetje over, dus goed voor 2 personen.

In de airfryerXXL bijna 500g aardappel in blokjes gemaakt in de Magimix met hulpstuk, gebakken met het speciale smart sensing programma. Op deze manier blijven ze echt krokant tot het eind van de maaltijd. Heerlijk. Dan nog 2 biefstukken gebakken in oude jus gewoon op het gas. En omdat we biefstuk aten een "mooie" wijn uit de voorraad gehaald.

Op donderdag haalde ik tevoren besteld eten op in ons plaatselijke zorgcentrum. 

Wat een leuk initiatief en wat was het heerlijk allemaal. Vergeten het stukje brood in de soep te leggen voor de foto, maar dat mag de pret niet drukken. Een glas wijn er bij uit de voorraad. Heerlijk gegeten.





Vrijdag gehaktballen. Van 300g rundergehakt 4 ballen gemaakt met flink wat gemalen havermout, scheut ketjap, 2 flinke tenen knoflook uit de pers, klein ei, zelfgemaakt kruidenzout en zwarte peper. Gebraden in een pan in een rest jus en een klont zoute boter. Goed gelukt. Daarbij penne en pastasaus van bloemkool. Het laatste gemaakt met de staafmixer van ½ gekookte bloemkool, rest bloemkool met kaassaus uit de airfryer en verse geraspte kaas, vers geraspte nootmuskaat en een klontje zoute boter. Een lekkere manier om bloemkool te eten. Op tafel nog tomaten en stoofpeertjes. 


Op de laatste dag van deze blogweek 's morgens vers binnengebrachte Hollandse garnalen, haringen voor meneer, even in boter gebakken coquilles, sla, tomaten en afgebakken kaas-maïsbroodjes. Laat in de middag een kom vissige soep. De garnalen, ongeveer 100g, gemengd met 1 tomaat in stukjes, flink wat verse bieslook uit de kruidentuin, mayonaise en mosterd, zwarte peper en een scheutje witte wijn. Niet in een kopje gedaan maar direct op een bordje met een blaadje sla en een paar stukjes tomaat. De coquilles gebakken in zoute boter, aan iedere kant 2 minuten. Heerlijk. Terwijl partner daarna de haringen at smeerde ik een broodje met kaas. Leuke lekkere zaterdagavondmaaltijd. 


En vandaag, zondag, eters in huis. Maar daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten