Tosti uit een gewoon tostiapparaat. |
De volgende dag puree van zoete aardappel en bloemkool. Een kleine hele bloemkool, 2 bataten, 2 kleine gewone aardappels en 2 tenen knoflook samen met een beetje peper, een ½ theelepeltje bouillonpoeder en een half kopje water in de slowcooker gedaan. Na 4½ uur op laag, (hier even gekeken) was het prima. Na het stampen afgemaakt met verse kruidenkaas van de kaasboer. Zoetig natuurlijk, maar erg lekker. Groenten en aardappelen ineen, helemaal op. We aten er merguez-worstjes bij van Brandt en Levie in de pan met wat oude jus en olie gebakken.
Woensdag aten we voor het eerst bij een plaatselijk restaurant, Lust. Als voorgerecht had ik geitenkaasloempia's met frambozenchutney. Een erg leuke en lekker combinatie van smaken. Had zelf niet zo gedacht aan de combinatie van geitenkaas en frambozen. Partner genoot van gamba's.
We aten beiden als hoofdgerecht saltimbocca. Op vraag van de bediening wat frietjes er bij, op vraag van ons een broodje want zo'n heerlijke saus moet je natuurlijk iets meer mee kunnen dan alleen de stukjes vlees indopen. Het vlees was heel smakelijk, maar had iets zachter en meer rosé van binnen kunnen zijn. De saus was verrukkelijk.
Als dessert Lekkers bij de koffie. Met onder andere een schaaltje room met een bolletje ijs en verschillende koek- en snoephapjes. Net lekker en net niet teveel. Een glas calvados en/of cognac er bij was een prima afsluiting.
Donderdag lunch/diner bij vrienden. Dat is zo'n etentje tussen 14.00 en 19.30 uur. Voorgerecht met mango, avocado en natuurlijk nog veel meer, heerlijke pompoensoep, een mooi stoofpeertje, in jus gebakken moot zalm met groenten en een gebakken aardappeltje en ijs toe. Ook stond er nog heerlijke zelfgemaakte appelmoes op tafel en wat salade met peer.
Een heerlijke middag overlopend in de avond. Als starter vroeg in de middag nog kleine sandwiches met zalm en paling met een lekker glas witte wijn. Meneer en mevrouw koken beiden. Goed gedaan. Gezellig en erg lekker gegeten.
Door te eten in een restaurant of bij vrienden deze dagen geen linkjes naar recepten dus.
De meest eenvoudige macaroni, maar lekker en werd gewaardeerd.
En vandaag, zondag, zijn de al gekookte bietjes aan de beurt. Maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten