zondag 27 oktober 2019

Tosti uit een gewoon tosti-apparaat, zoete aardappel-bloemkoolpuree uit de slowcooker, een wokschotel uit de airfryer, eten in een restaurant en bij vrienden, kruidenzout met de Onionchef en pasta met kaassaus.

Er lagen nog 4 oude witte casino-boterhammen. Om 16.00 daar tosti's mee gemaakt, gewoon in het tostiapparaat wat ook nog steeds in de kast staat. Verder eerst maar eens de witlof opgemaakt in een salade deze zondag. Met een beetje vulling van de eitjes en een rest van de carpaccio van zaterdag, een gekookt eitje en een paar aardappels gepoft in de magnetron.
Tosti uit een gewoon tostiapparaat.
Maandag aten we de rest van het vispotje van vorige zaterdag. Eigenlijk was het nu meer goed gevulde vissoep, vooral gevuld met groenten. Heerlijk met in de airfryer afgebakken stokbrood. Een stukje Franse kaas toe.

De volgende dag puree van zoete aardappel en bloemkool. Een kleine hele bloemkool, 2 bataten, 2 kleine gewone aardappels en 2 tenen knoflook samen met een beetje peper, een ½ theelepeltje bouillonpoeder en een half kopje water in de slowcooker gedaan. Na 4½ uur op laag, (hier even gekeken) was het prima. Na het stampen afgemaakt met verse kruidenkaas van de kaasboer. Zoetig natuurlijk, maar erg lekker. Groenten en aardappelen ineen, helemaal op. We aten er merguez-worstjes bij van Brandt en Levie in de pan met wat oude jus en olie gebakken.



Woensdag aten we voor het eerst bij een plaatselijk restaurant, Lust. Als voorgerecht had ik geitenkaasloempia's met frambozenchutney. Een erg leuke en lekker combinatie van smaken. Had zelf niet zo gedacht aan de combinatie van geitenkaas en frambozen. Partner genoot van gamba's. 
We aten beiden als hoofdgerecht saltimbocca. Op vraag van de bediening wat frietjes er bij, op vraag van ons een broodje want zo'n heerlijke saus moet je natuurlijk iets meer mee kunnen dan alleen de stukjes vlees indopen. Het vlees was heel smakelijk, maar had iets zachter en meer rosé van binnen kunnen zijn. De saus was verrukkelijk.
Als dessert Lekkers bij de koffie. Met onder andere een schaaltje room met een bolletje ijs en verschillende koek- en snoephapjes. Net lekker en net niet teveel. Een glas calvados en/of cognac er bij was een prima afsluiting.

Donderdag lunch/diner bij vrienden. Dat is zo'n etentje tussen 14.00 en 19.30 uur. Voorgerecht met mango, avocado en natuurlijk nog veel meer, heerlijke pompoensoep, een mooi stoofpeertje, in jus gebakken moot zalm met groenten en een gebakken aardappeltje en ijs toe. Ook stond er nog heerlijke zelfgemaakte appelmoes op tafel en wat salade met peer.


Een heerlijke middag overlopend in de avond. Als starter vroeg in de middag nog kleine sandwiches met zalm en paling met een lekker glas witte wijn. Meneer en mevrouw koken beiden. Goed gedaan. Gezellig en erg lekker gegeten.
Door te eten in een restaurant of bij vrienden deze dagen geen linkjes naar recepten dus.

De volgende dag een bleekselderij-paprika wokschotel gemaakt, maar dan in de airfryer. Eerst even gekeken bij Luciana. De bleekselderij, 250g, wel eerst gekookt. Airfryer verwarmd op 180°. Daarna in de bakinzet een klein beetje olie gedaan, de ui en een stuk prei 4 minuten gebakken en vervolgens 2 kleine rode paprika's en 4 pruimtomaatjes meegebakken. Allemaal iets langer dan in het recept. Een restje rijst uit de koelkast er gelijk met de bleekselderij door gedaan en goed opgewarmd, nog 5 minuten op 180°. Dan nog een paar lepels van de geraspte komijnenkaas erover maakte het tot een bijzonder smakelijk gerecht. De merguezworstjes (één voor partner, voor mij vleesloze maaltijd) die er nog waren en een vooraf in de airfryer afgebakken stokbrood smaakte er goed bij.

Twee weken geleden zette ik een pot zout met kruiden weg. Daar heb ik in de Onionchef met het zwarte mes kruidenzout van gemaakt. Een lekkere geur heeft het gekregen. Wel iets vochtig. Ben benieuwd hoe lang ik het kan gebruiken. Wij doen niet heel veel met zout.

En dan, alweer de laatste dag van deze blogweek, kleinzoon van 2 in huis om mee te eten. Een doosje veel-kazensaus uit de vriezer gehaald. Macaroni gekookt. In een restje jus 8 bosuitjes gebakken en hamblokjes en het laatste merguezworstje in stukjes er bij gedaan. Macaroni en kaassaus er door en een handvol kleine pruimtomaatjes er bij.
De meest eenvoudige macaroni, maar lekker en werd gewaardeerd.

En vandaag, zondag, zijn de al gekookte bietjes aan de beurt. Maar daarover volgende week.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten