Als amuse een gevuld eitje op glaasje wodka. Drie hardgekookte eieren geprakt met 50ml crème fraîche en 25ml mayonaise (door een kleine misrekening was de crème fraîche op). Flink wat verse dille en witte peper en een korreltje zout er door gedaan. Uiteindelijk bleek de opening van het glaasje toch iets te groot waardoor een paar van de eitjes in de wodka zonken, lekker was het wel.
De spruitjes voor het tussengerecht, geroosterde spruitjes, heb ik schoongemaakt gekocht. In de vroege ochtend even geblancheerd en de ui, spekjes en knoflook gebakken. Alles weggezet in een schaal in de koelkast en later verdeeld op een flink bakblik en ruim 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200° gezet. Dit gerecht kan natuurlijk ook in de airfryer als het voor 2 personen is.
Een heerlijke verfrissing tussendoor, de limoncello spoom met citroensorbet. Het ijs was al eerder gemaakt en het samenstellen was natuurlijk geen probleem. Ik had nog een fles Martini prosecco liggen die er goed voor gebruikt kon worden.
Voor het visstoofpotje heb ik de groenten, 1 dikke prei, 1 grote ui en 3 flinke sjalotten, 3 tamelijk kleine stengels bleekselderij, 2 lente-uitjes en 1 courgette over de 2 potten van de duo-slowcooker verdeeld met ieder een ½ liter visbouillon, 2 theelepeltjes kurkuma, een klein theelepeltje dille en peper. Na 5 ½ uur de stukken vis en de kookroom over de potten verdeeld en een half uur op hoog gezet. Echt heel erg lekker. Gegeten met alleen maar mooi brood.
De kaas bestond uit Saint Albrey, Boerenbrie en Chevre cabrifin.
Van 3 uur 's middags tot 11 uur 's avonds. Tijd genoeg om tussendoor pauzes te houden dus. De wijnen waren lekker en goed gekozen bij de verschillende gerechten.

We aten 's avonds de rest van de visstoofpot met brood. Een klein beetje bouillon met wat groenten over en dat heb ik voor de volgende dag bij de rest van de preisoep gedaan. Voor ieder een kom.
Dinsdag snijbietstamppot met hamblokjes. Ik vond 400g aardappel en 200g snijbiet wel genoeg. Zoveel eten we nou ook weer niet. Wel 200g hamblokjes meegebakken met een flinke ui en de stukjes steel. In dezelfde wok het in reepjes gesneden blad laten slinken en alles door de gestampte aardappelen geroerd met een houten lepel.
Apart heb ik 2 flinke trostomaten 'gebakken' in een scheutje oude jus. Dat was erg lekker er bij. Door de hamblokjes vond ik het iets te zout dus minder was beter geweest.

In de middag soep gemaakt in de soepmachine van heel veel loof van groenselderij en de uitlopers van de venkel, ¼ blikje maïs en 1 aardappel. Echt teveel vezels dus door een zeef gehaald. "Gezond bitter", op te lossen met wat extra bouillonpoeder en kookroom bij het opwarmen.
Vrijdag was de kleinzoon-dreumes in huis om mee te eten. Van de ingevroren en nu ontdooide rest van de macaroni met melk en kaas van vorige week, heb ik koekjes gemaakt en deze in de airfryer gebakken in het mandje. Plat gedrukt, ingesmeerd met een beetje koffiemelk en 10 minuten op 160° laten bakken. Zo waren ze erg lekker. Nog iets platter was nog beter, want krokanter geweest. Verder op tafel: schaaltje Hollandse garnalen, schaaltje maïs uit blik, ontdooide vegetarische pastasaus, in de magnetron gepofte aardappelen en een stukje stoofvlees met saus van de dag ervoor. Dreumes was vooral erg gek op de maïs en de garnalen, maar at ook een stukje kaaskoek, een hapje aardappel met saus en een heel klein stukje vlees. Oma en opa waren tevreden :).
En zaterdag, de laatste dag alweer van deze blogweek, aten we bij jongste zoon en schoondochter. Nou ja, we aten dus aan de overkant bij Westerkaatje Noord. Erg lekker en inderdaad ook erg aardig voor kindjes. Velerlei hapjes van de herfstkaart.
En vandaag, zondag, ik denk op zoek naar de restjes uit de koelkast. Daarover volgende week dan weer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten