zondag 28 april 2019

Paasmacarons, geroosterde tomaten uit de oven, gans en konijn, vruchtenmoes en soep uit de soepmaker, restjes-omelet en gevulde broodjes uit de airfryer, zuurkool uit de slowcooker.

Meegebracht door de visite. Heerlijk. 


Voor het paas-etentje op zondag maakte ik 's morgens opnieuw hartige kaastaartjes in de oven. Ook deze keer eerst met steunvulling gebakken. Weer 300g Chaumes gemengd met 100ml room en wat witte peper. De vulling bestond deze keer uit goed uitgelekte mixed beans en nog wat erwtjes. Weer mooi opgemaakt met tuinkers en tuinkruiden, oregano, peterselie en basilicum.

De daarvóór gegeten geitenkaasbolletjes werden zeer gewaardeerd. Lekker met crackertjes. De paddestoelenpaté kwam van de mannen van Brandt en Levie.

Vóór de oven.
Als groenten geroosterde tomaten. Met 9 tasty toms in halfjes en 2 grote trostomaten in kwarten, tuinkruiden, dezelfde als op de kaastaartjes, 5 tenen knoflook in stukken, balsamicoazijn en extra vierge olijfolie. Ruim een uur in de oven op 160°.
Ook nog een kom sla van little gem op tafel met hardgekookt ei en balsamicocrème met dadel en vijg.

De gekonfijte ganzenbout kwam van Hollands Wild. Hoefde alleen maar te worden opgewarmd in heet water in het eigen vet in de verpakking. Gemakkelijk op zo'n zonnige paasdag.

Lekkere kaasjes van gepasteuriseerde melk in verband met de zwangere schoondochter. Het ijs overgeslagen, want laat en genoeg. Nog wel een kopje koffie met overheerlijke makarons van Lof der Zoetheid en een klein slokje calvados.

Intussen voor de kleine kleinzoon een aparte maaltijd gemaakt voor tussendoor. Een geslaagde dag buiten mogen we wel zeggen.

Dan de 2e paasdag. Het lieve kleine jongetje bleef slapen, de ouders moesten naar huis vanwege voorbereiden van een aankomende verbouwing in huis. Kwamen de 2e paasdag hun zoon wel weer ophalen en bleven eten.

Deze keer wild konijn. Ik heb de meest eenvoudige manier gekozen want wilde er geen rode wijn in doen vanwege kind en zwangere moeder. Omdat de magnetron de dag ervoor per ongeluk op 450W stond in plaats van 700W waren de aardappelen niet erg gaar. De rest even verder 'gekookt' en daarna gebakken. Van appel, sinaasappel, peer en mandarijn en een scheutje limoensap en wat water een pure vruchtenmoes gemaakt in de soepmachine. Lekker en vooral ook door de kleinzoon zeer gewaardeerd bij zijn hapje eten. De salade van de dag ervoor was ook lang niet op. Dus die weer erbij op tafel met apart een lekkere vinaigrette van olijfolie en rode wijnazijn met zwarte peper. Geen voor- en nagerechten. Druk, druk, druk, ook geen foto's. Smaakte allemaal goed. Heerlijke dagen. Gezin op tijd naar huis. Samen de dag afgesloten...., zie foto.

Samen de paasdagen afgesloten buiten.
Dinsdag, rustig-aan-dag. Alle little gem sla, alles was al gesneden, met en zonder dressing, gestoofd in een beetje ghee met een heel klein beetje vruchtenmoes en peper er bij. Zonder noten. Zo'n 9 minuten laten smoren in een pan. Daarbij een omelet met restjes, deels geïnspireerd door het Voedingscentrum: stukjes gekonfijte gans, een paar gebakken aardappeltjes, een beetje penne in wat jus, een restje geroosterde tomaten zonder nat, verse peterselie en 3 eieren. Op de bakpan in de airfryer, eerst 6 minuten op 190°, daarna nog 3 minuten op 160°. Voor ieder nog een geitenkaasbolletje.

Van wat andere resten, o.a. rauwe witlof, komkommer, nat uit de bonen, nat van de ingevroren aardappelpuree, stukjes aardappel en hamblokjes soep gemaakt in de soepmaker.

De volgende dag zuurkool in de slowcookerHier vond ik dat gedroogde tomaatjes wel bij zuurkool kunnen. Pakje biologische zuurkool, 500g, 1 rode ui, 1 sjalot, 3 tenen knoflook, 1 appel, 100g spekblokjes, even aangebakken, dus met vet, 2 gedroogde tomaatjes en 1 theelepel zelf gemaakte garam masala. Gehusseld en wijn en boter er bij. Het laatste half uur een rookworst op de zuurkool gelegd en nog even een paar aardappelen gekookt. Partner zou het liever iets minder zuur willen, dus volgende keer dan toch maar de zuurkool afspoelen en goed uitknijpen. Al met al heerlijke smaak.

Een leuke video om andijviestamppot te maken. Ik gebruikte 350g andijvie en 600g aardappel en 100g spekjes. Gedaan wat de kok zegt. Heerlijke stamppot. Extra 1 karbonade gebakken in een klontje boter. Deze jus was lekker want van 100g spekjes had ik niet echt veel vet en melk was nu niet nodig.

Vrijdag aten we soep en airsmijters. Ik had nooit eerder afbakbroodjes met een vulling gemaakt in de airfryer. Kleine broodjes, beetje uitgehold, plakje kaas, plakje ham, een eitje.... Tja, niet alles hoeft goed te gaan toch? Was lekker hoor :-).

Op de laatste dag van deze blogweek, koningsdag, aten we vegetarische rendang uit de diepvries. Een beetje rijst er bij uit de rijstkoker en een komkommer-eisalade. Het eimengsel gemaakt met flink wat peterselie en knoflookbieslook, 1 eetlepel mayonaise, 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 sjalot en 1 gekookt ei. Apart geserveerd naast de komkommer. Een heerlijke combinatie met de scherpte van de rendang.

En vandaag, zondag, iets met tomaten. Maar daarover later....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten