zondag 22 juli 2018

Lamsworstjes, schol en sparerib in de airfryer, vegetarische rendang in de slowcooker, pittige soep en veel salades. En de Onionchef kwam goed van pas.



Over de pasta met spinazie van vorige week moet ik nog iets zeggen. Ik wist niet dat de stelen van de Nieuw Zeelandse spinazie, die dus geen spinazie is, beter niet konden worden gebruikt. Tenminste, niet zonder meer. Ze kunnen best in een soepje worden verwerkt of wat langer gekookt, maar in de pastaschotel bleven ze te hard ondanks de 30 minuten in de airfryer. Hier nog een foto van na het bakken. Het smaakte heerlijk.

Afhaalchinees. Niet zo vaak, maar zo nu en dan komt er eten van de afhaalchinees. Deze keer vonden we de ossenhaas met zwarte bonen wel erg zout. De rest was redelijk. Het mag gerust weer een tijdje wachten :-).

Maandag een zomerse salade met ½ komkommer, 3 Tasty Tom tomaatjes, ½ rode ui, ½ gele paprika, taggiasche olijven en feta. Lamsworstjes gebakken op de grillpan in de airfryer, 11 minuten op 180°. Ook de pitabroodjes eerst even in 2 minuten afgebakken in de airfryer. De laatste bladeren van de NZ spinazie had ik 's morgen even laten slinken. Samen met de skordalia lekker op een broodje met worst.

Een rest van de Chinees. Bami, een beetje (te zoute) ossenhaas en wat tjap tjoy. Weggooien doen we niet dus....

Voor de zure komkommersalade voor de volgende dag heb ik 1 komkommer, ½ rode ui, 1 sjalot en 1 groene peper van de plant gebruikt. Met 9 lepels frambozenazijn en 1½ lepel rietsuiker even gekookt. Wel een snufje zout, geen extra peper.

Op woensdag maakte ik vegetarische rendang in de slowcooker. Dat aten we met de dinsdag gemaakte zure komkommersalade, beetje scherp (voor mij), maar erg lekker. Voor ½ spitskool boemboe gemaakt in de Onionchef met het zwarte mes van 1 flinke ui, 3 tenen knoflook, 1 cm gember, klein stukje verse groene peper van de struik, 1 theelepel suiker en 1 theelepel gewone rode sambal. Na 3 minuten aanfruiten 50cc oestersaus, 80cc water, het sap van 1 limoen, een koffielepel bouillonpoeder en een klein stukje steranijs er bij gedaan. Geen extra zout. Iets minder limoen was beter geweest. We aten er ook nog Kanda Poha bij. Met 75g rijstvlokken, 3 bosuitjes en behalve het komijnzaad, mosterdzaad en kurkuma kwamen ook de chili en koriander uit potjes. Vooral de pinda's maakte het zure van de kool weer goed. Een kom Griekse yoghurt met honing na was een lekkere keuze.

De volgende dag scholfilet met paddenstoelen. Er was 1 scholfilet van 225g. Ik heb 2 sjalotjes en 2 tenen knoflook even gefruit, daarbij 150g shiitake in stukjes; 40g zachte boter gemengd met wat droge kruiden, oregano, dragon en marjolein, het paddenstoelenmengsel afgeblust met 75ml wijn en dat allemaal met de schol ingepakt. In plaats van op de barbecue 10 minuten in de voorverwarmde airfryer op 180°. Precies goed en heel smakelijk. Vooraf het stokbrood even afgebakken in de airfryer. Er bij een salade met komkommer, tomaat en mozzarella.


Leuke salade met kropsla, 2 tomaten, ½ komkommer, 2 tenen knoflook, 5 kleine bolletjes mozzarella en zowel verse oregano als basilicum. Lekkere maaltijd.

Na het eten een soep gemaakt in de soepmachine van de resten salade van maandag (zonder kaas) en van deze dag (ook zonder het kaasmengsel), een klein beetje gekookte NZ spinazie, de rest van de zure komkommersalade, een beetje paddenstoelenmengsel met boter/wijn, een rauwe aardappel om te binden en natuurlijk water. Ietsje zurig, ietsje vissig en behoorlijk peperig soepje de volgende dag als lunch.

Vrijdag een voorgegaarde sparerib in de airfryer op de grillpan, na voorverwarmen 8 minuten op 180°. De biobaby aardappels gegaard in de magnetron en daarna gebakken in de pan in een beetje ghee. Als groenten sperziebonen met amandelen. Ook afgebakken in de ghee, 500g, 3 tenen knoflook en 3 lepels amandelschaafsel. Heerlijk recept. Beetje over.

Op de laatste blogdag van deze week aten we de rest van de hazenpeper.
Met maar weer wat salade met tomaat, komkommer en paprika. Deze keer met de Onionchef, paarse mes, heel kleine stukjes gemaakt van ½ komkommer, ½ gele paprika, 2 tomaten en 1 sjalot. Veel verse peterselie erboven geknipt. Met het sap van de tomaten de dressing gemaakt met honing, mosterd, limoensap, olie, zout en peper. Natuurlijk meer als nodig was voor het schaaltje salade, dus voor later in de soep of zo :-). En weer een stokbrood afgebakken.

En vandaag, zondag... Nog niet echt een keuze gemaakt. Aan de voorraad te zien iets met kastanjechampignons. Maar daarover later. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten