Dille en knoflook al vroeg in een schaaltje olie gezet. Heerlijke geur in de keuken. Verdere foto's ontbreken want de vis moest natuurlijk zo warm mogelijk gegeten worden. Zowel de vis als de bloemkool zeer geslaagd. De rijst is altijd goed in de rijstkoker (en ook altijd te veel :).
Dinsdag iets te moe om te koken dus.... Deze keer zeker niet te vet en lichtjes te zout door de vele kazen. Maar lekker...
Dan bloemkool met kaas. Heel eenvoudig recept, gemakkelijk klaar te maken in de airfryer.
Kleine helft van bloemkool even gekookt. Saus gemaakt met de helft van de ingrediënten. Direct na het koken er in, 10 minuten op 180° was genoeg. Een zakje biobaby-aardappeltjes gegaard in de magnetron. Deels voor later. Schaaltje komkommer extra.
Vrijdag goulash met zoete aardappel in de slowcooker. Met 500g riblap, 1 flinke ui, 1 puntpaprika, bouillon van bouillonpoeder, vers laurierblaadje en wat paprikapoeder en komijn. Na 5½ uur op laag 1 flinke bataat (zoete aardappel) toegevoegd. Iets teveel vocht, ietsje te flauw. Misschien meer paprika of paprikapoeder volgende keer. Wel in totaal teveel voor 2 personen.
Op de laatste dag van deze blogweek macaroni. Als je zoekt op 'macaroni, ham en kaas' krijg je vrijwel alleen recepten waarin de kaas eerst tot (bechamel)saus moet worden gemaakt en de schotel in de oven moet. Ik wilde de echt ouderwetse manier van mijn moeder vinden. Weliswaar was dat destijds zonder rucola en is dat het bij mij nu ook, maar dit recept is precies de eenvoud die ik zocht. Gekochte biologische macaroni (altijd in huis voor noodgevallen) gekookt gewoon in een pan met water voor 2 personen. Ik heb wel wat gerommeld met de kaas, want een stukje Reade Jutterkaas, een beetje biologische smeerkaas en wat feta heb ik aangevuld met geraspte kaas tot 75g. Wel een bol mozzarella en 100g hamblokjes gebruikt. Net voor het opdienen er een handje verse platte - en krulpeterselie en vers gevijzelde zwarte peper in gedaan. Op tafel een schaaltje cherrytomaatjes en geraspte oude kaas. En waarom deze zeer eenvoudige versie? Ik heb op een nare manier mijn voet gestoten en dat voelde als een flink gekneusde middelste teen met uitloop naar de voorvoet. Erg pijnlijk en lastig dus. Daar kun je verder niets aan doen dan voorzichtig door het huis sloffen toch? Eėn van de vele dingen waar je van kunt zeggen: "gaat vanzelf weer over" :-). En lekker eten blijft toch elke dag wel een doel in mijn keuken en aan tafel.
En vandaag, zondag; opnieuw eieren uit de airfryer als ontbijt. Zachte dus deze keer. En vanavond iets met gerookte gansfilet. Volgende week meer daarover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten