zondag 27 januari 2019

Verse aardappelblokjes, bitterballen en geroosterde paprika uit de airfryer, restjes-soep gemaakt in de soepmachine, tomatensaus uit de oven, noten-rozijnenbrood uit de broodbakmachine, hutspot uit de slowcooker.

De zondag begonnen met twee kort in boter gebakken biefstukken met pittige saus. Dit recept komt oorspronkelijk van - biefstukbakken.eu - maar die site bestaat niet meer dus toch maar voor een link naar smulweb gekozen. De saus heb ik gemaakt van 100g gerookte spekjes, een paar zilveruitjes, flinke lepel passata, 60cc witte wijn, 50g smeltkaas en verse peterselie. Door de spekjes natuurlijk een beetje zout, maar zonder zout op de biefstuk en aardappeltjes erg lekker.

In de airfryer gebakken aardappelblokjes van 3 flinke Alouette aardappelen ongeschild. En een lekkere tomatensalade, met 2 grote tomaten en 125g iets te zacht geworden mozzarella. Met olie, balsamico, zwarte peper, peterselie en een paar zaterdag van schoonzus meegenomen, dus verlepte basilicumblaadjes.

Voor maandag een soep gemaakt in de soepmaker van verschillende resten uit de koelkast en van tafel. Maar we aten een rest opgebakken zuurkool op een broodje. Heerlijk met wat kaas toe. Soep in de diepvries dus.

En omdat we een paar dagen de deur uit gingen de tomaten weggewerkt in een mooie verse tomatensaus voor de diepvries. Er lag ruim 500g tomaat, grote en mini. Met 2 sjalotten, 3 tenen knoflook, olie, peper, zout, oregano en tijm gehusseld en met een flinke tak verse rozemarijn in een ovenschaal gedaan. Na bakken staafmixer er door, prachtige dikke smakelijke tomatensaus.



Om mee te nemen bakte ik een noten-rozijnenbrood in de broodbakmachine, 320g bloem, 1 ei, water, met het ei in totaal 200cc, 15g boter, 5g suiker, 5g zout, 6g gedroogde gist, 150g gewelde rozijnen en 50g noten. Door de gewelde rozijnen toch iets te nat, dus bleef de kneedbol beetje kleven. Met wat extra bloem onderweg toch nog een bruikbaar broodje.

Dinsdag, woensdag en donderdagochtend waren we in Lille bij een goede vriend. Dinsdag aten we in een Scandinavisch restaurant. De twee heren een zalmgerecht, ik rendier. Erg lekker. Woensdag door vriend gemaakte Boeuf Bourguignon met gekookte aardappelen. Ook erg lekker. En heerlijke Franse kaasjes toe.

Op donderdag al weer thuis met eten. Maar niet erg voorbereid. Daarom de Black Angus Bitterballen in de airfryer gedaan. Een salade van Little Gem er bij met sinaasappel en studentenhaver en naar smaak een mooie balsamico-azijn.

Dan de volgende dag hutspot in de slowcooker. Met 400g aardappel en 400g kant-en-klare peen en uien. Met een rookworst mee gestoofd. De aardappelen wel heel even voorgekookt, de rest niet. Na 7 uur grof gestampt, een heerlijk maal waar ook kleinzoon van bijna 15 maanden van genoot (vooral ook van de rookworst :-)).

Zowel in mijn eigen eerdere blogpost als op een leuke andere site informatie over het roosteren van paprika. Ik had 2 rode paprika's. In grote stukken gesneden, ingesmeerd met olie en een beetje zout en peper erover gedaan en 15 minuten op 160° geroosterd in de airfryer op de bakpan.
Gegeten in dit aangepaste noedelrecept. Met noedels dus. En 2 stengels paksoi, 2 eieren, 100g gerookte spekjes, 100g hamblokjes uit de wok. Eerst de spekjes gebakken. In dit vet heel kort de paksoi en daarna de eieren. Noedels in 4 minuten klaar, paprika in reepjes gesneden, alles bij elkaar in de wok, scheutje teriyaki er door en nog even warm laten worden. Aan tafel nog wat extra teriyaki, seroendeng en gebakken uitjes naar keuze. Was echt heel lekker weer.


En vandaag, zondag, bloemkool? Ik denk een maaltijd zonder vlees. Maar daarover later.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten