zondag 30 september 2018

Soepmachinesoep, gebakken aardappeltjes en hamburger uit de airfryer, de onionchef als ideaal hulpmiddel, spaghetti uit de pastamachine, bloemkoolcurry uit de slowcooker.

Biodynamische Frankenthalers; www.druivenkwekerij.nl 
Heel laat thuis gekomen (of heel vroeg in de morgen) van de burendag. Langzaam op gang dus. Na alle hapjes en drankjes deze zondag alleen maar een boterhammetje gegeten.

Maandag wat over was van de spitskoolmaaltijd van vrijdag. Genoeg voor samen. Opgewarmd in de magnetron. Zo'n maaltijd ziet er wat grauw uit, geen foto dus, maar smaakt echt heerlijk. Trosje druiven toe.

Gladde soep gemaakt in de soepmachine van wat tomatensalade, een rest geglaceerde wortelen en kidneybonen, wat rode eikenbladsla, stukje courgette en een kontje spitskool aangevuld met water. Beetje zoetig door de geglaceerde wortelen.

Op dinsdag aten we bij Bram's. De stoof apart gevraagd van de frieten, die laatsen blijven dan meer krokant en waren heerlijk. Maar de stoof Asian Chicken was meer saus dan kip en voor de Veggie Mushroom kom ik ook niet meer terug. Jammer. Wel lekker in het zonnetje van de friet genoten.

Dan de volgende dag een biefstuk gebakken in boter. Onze vaste vleesleverancier moet door naar mijn idee heel rare keuzes voor het maken van natuur, alsof een biologische boer geen natuur is, hier stoppen en vertrekt naar Frankrijk. Erg jammer. We waren altijd heel tevreden en het was erg leuk om zelf op de boerderij vlees te halen en wat rond te kijken.

Een zakje biobabyaardappeltjes eerst in de magnetron gegaard en later zo'n 10 minuten op 180° in de mand in de airfryer gebakken. Het was 450g, gehusseld met olijfolie en wat rub voor vlees wat ik nog had staan. Heerijk krokant.

Wij aten er een paksoi-komkommer salade bij. De helft van de paksoi bladeren, een klein stukje komkommer en de rest aangepast aan deze keuzes. Ik heb de witte stukken paksoi samen met een halve rode peper van de plant en een rode ui fijngemaakt in de Onionchef met het paarse mes. De groene stukken blad fijngesneden. Stukje komkommer in blokjes gesneden. Dit in de schaal. Vervolgens de vloeistoffen in de Onionchef gedaan en samen met stukjes rode peper, gember en 2 tenen knoflook een dressing gemaakt met het zwarte mesje. De geur van beiden, verrukkelijk. Vlak voor het opdienen de dressing door de salade en genieten maar.

Op donderdag pasta met shiitake. Spaghetti gemaakt in de pastamachine. Ik gebruik hem niet zo heel vaak, maar de pasta is echt heel lekker. Alleen was voor mij onduidelijk waarom bij het koken de toch mooi uit de machine gekomen slierten in kleine stukjes waren gebroken. Ik had 260g semola, 2 kleine eieren, scheutje olie en aangevuld met water tot 125 cc. Iets te nat, dus te kleverig, maar met enige hulp in de machine prima spaghetti. De paddestoelen, 150g,  met 1 ui, 2 tenen knoflook, 60cc witte wijn en 150cc room waren heerlijk door de pasta. Met een kleine tomatensalade met verse kruiden voor de extra groenten.

Op vrijdag de slowcooker aan het werk gezet voor een bloemkoolcurry. In plaats van kip heb ik varkensfilet gebruikt. Een kleine bloemkool en 3 ons filet, een kleine ui, een stukje gember. Vadouvan, zelf samengesteld, had ik nog staan, 200cc kokosmelk en minder dan een blik ananasstukjes met een beetje sap. Voor de ander los een schaaltje ringetjes verse rode peper. Met een stuk in de airfryer afgebakken stokbrood. En ook nog in wat jus van de biefstuk gebakken schijven sinaasappel en appel, paste er perfect bij. Toe nog wat Taleggio-kaas.

Na de afwas.
Op de laatste dag van deze blogweek aten we een aangeklede hamburger zonder brood want we namen deel aan de wijnroute in ons dorp waar bij iedere winkelier wel een hapje te vinden is bij een slokje wijn. De hamburgers waren kant-en-klaar van onze vernieuwde webwinkel; 6 minuten gebakken in de voorverwarmde airfryer op 180° op de grillplaat en na uitgezet in het apparaat nog een minuutje een paar dunne plakjes cheddar op iedere burger laten smelten. Apart er bij op de borden een paksoiblad, plakjes tomaat, ½ avocado en een spiegelei voor ieder. De augurkjes alleen voor de ander. 


En vandaag, zondag..., kabeljauw, dat is wel zeker. Maar daarover volgende week dan weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten