zondag 9 september 2018

Weer fijn thuis na vakantie in Frankrijk. Een cocktailfeestje, hamburger en gebakken aardappeltjes uit de airfryer, gehaktbroodje uit de slowcooker.


Zondag in Zuid Frankrijk. We zijn nog maar samen hier bij onze vriend. 's Middags aten we een gebakken lamskoteletje met overheerlijke ratatouille. Met zoals steeds bijpassende wijn die ook perfect smaakte bij de kazen.

Voor de avond een salade van geraspte wortel en een stuk zure zult. Ook nog wat kant-en-klaar champignons in een sausje.

De laatste dag bij onze vriend. Stoofvlees, een rest, met verse pasta en een goede Bourgueil. In de avond eerst een aperitief bij de buren die de volgende dag ook vertrokken. Hun huis hier is dus een extra huis net als het huis waarin wij verblijven. Zij wonen in Londen. Onze vriend/cuisinier woont in het late najaar en de winter in Lille. Na het drankje bij de buren nog een beetje salade en wat brood met worst, zult, kaas. Heerlijke dagen.
Fijn om weer huiswaarts te gaan.

Dinsdag aangeland bij ons vaste adres op weg naar huis.
Echt heel bijzonder en lekker voorgerecht, gebakken kwarteleitjes met room en roquefort. Dan gevuld konijn met mosterdsaus. Toe Profiteroles met ijs en chocola. Het was weer heerlijk.



Woensdag na ruim 600 km weer thuis. We aten alleen wat voor onderweg gekochte geroosterde boterhammetjes met beleg. Kopje koffie en tevreden.

Donderdag gelijk weer de deur uit. Lunchen bij een bijeenkomst van oud-medewerkers van vroegere werkgever en 's avonds hapjes en drankjes bij Bar Rose Rouge vanwege het vieren van prachtige resultaten van bedrijf van schoondochter en compagnon, Arttenders. Een cocktailfeestje met o.a. wraps en later nog baklava. Heerlijk.

Vrijdag hamburgers in de airfryer. De heerlijke hamburgers waren van de biologische webwinkel. Eerst 5 minuten op 180°, dan een plak jonge kaas er op en nog 2 minuten (wel afschermen want anders vliegt de kaas door de fryer). In de magnetron gegaarde biobaby aardappeltjes, een spiegeleitje, gedroogde uitjes en sla en tomaat.
Natuurlijk met wat mayonaise en ketchup.
En weer terug naar gewoon 's avonds warm eten, laat ontbijt en niet lunchen, maar tussendoor een crackertje of zo.

Op de laatste dag van deze blogweek een gehaktbroodje uit de slowcooker. Met 300g gehakt, ⅓ courgette, veel peterselie, heel klein rood pepertje, snufje zout en lepeltje Italiaanse kruiden. Zonder ei (zat al in de pan toen ik dat ontdekte, tja...). Ik gebruik de slowcooker vrijwel altijd op laag, ook deze keer. Heb gekozen voor 7½  uur. Met de laatste 10 minuten op hoog met een paar lepels cottage cheese in plaats van mozzarella. Iets meer peper was beter geweest en het ei had het iets moeten verstevigen, maar al met al wel erg lekker.
We aten het met de vrijdag gekookte en nu gebakken aardappeltjes uit de airfryer (met olijfolie en wat Italiaanse kruiden) en sla met stukjes tomaat en kromkommer in kleine stukjes in 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt met 2 uitgeknepen tenen knoflook en versgemalen zwarte peper.


En vandaag, zondag, misschien bloemkool. Daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten