zondag 1 juli 2018

Gasten op zondag, heerlijke pasta-ovenschotel, soep gemaakt, opwarm- en opbakklusjes in de airfryer en de magnetron en kipfilet uit de slowcooker.

Voor de derde dag op rij eters in huis deze zondag. Het begon op een restaurant te lijken. Goed uit elkaar houden wat voor welke mensen bedoeld was :-). Deze keer aten we met 7 volwassenen.


Voor de gevulde eieren heb ik een beetje ge├»mproviseerd. Ik wilde voor ieder drie halve eitjes presenteren. Daarom drie verschillende vullingen gemaakt. De duivelse kerrie-eieren ongeveer volgens recept, die met bacon en cheddar ook, de variant met roomkaas werd met smeerkaas, Griekse yoghurt  en basilicum.Voor de pasta-ovenschotel de hoeveelheden aangepast. Maar wel minder dan volgens recept zou moeten. Met meerdere gangen is het hoofdgerecht eigenlijk altijd te veel. Ook deze keer, maar wel erg lekker met al die bolletjes mozzarella.

Een schaal gemengde sla met minitomaatjes.

De broccoli met champignons als warme groente combineerde goed met de pastaschotel.

Op zaterdag de vijgen in port gekookt. Erg lekker samen met stilton.


Het muntijs had ik al eerder gemaakt. Gepresenteerd op bordjes met een schijf ananas met daarop een bol ijs. Iedereen wilde wel een bodempje Ananaslikeur proberen. Niemand kende het. Ik ook niet, maar speciaal besteld bij Slijterij De Ooievaar. Een aparte ervaring.
Ook deze keer konden we het hele diner buiten zijn vanaf 15.00 uur.

Maandag soep gemaakt in de soepmachine van een restje sla, wat gebakken aardappels met champignons, wat courgettesalade en een rest spitskool en tomaat van vorige week.
Gegeten hebben we een stuk sparerib, langzaam opgewarmd in de airfryer (ongeveer 10 minuten op 100° en nog even op 180°, prima zo), pilaf opgewarmd in de magnetron en de sla van zondag met tomaatjes en wat stukjes feta.

De volgende dag kleinzoon in huis. Na het thuisbrengen aten we soep met brood en kaas. En op woensdag lekker aan de buitentafel een rest bloemkool met champignons, opgewarmd in de magnetron. Ook een rest pasta met tomaatjes en mozzarella opgewarmd in de airfryer, eerst 10 minuten op 85° om de extra erover gestrooide geraspte kaas te smelten en daarna nog 10 minuten op 180° om het goed heet te laten worden.

Donderdag weer 's morgens de baby opgehaald en het was de bedoeling schoondochter aan tafel 's avonds. Ik ontdooide voor ieder een verse worst met amandel en ras el hanout. Daarbij leek me een Aziatische koolsalade met Chinese kool wel een leuke combinatie. Met voor ieder een afgebakken pitabroodje. Maar...., door een groot ongeluk in de Heinenoordtunnel was de Hoeksche Waard niet te bereiken. Chaos in het verkeer rondom Rotterdam. Partner at brood want moest op tijd de deur uit, schoondochter en vriendin-chauffeuse aten in een restaurant, ik na het voeden en naar bed brengen van de heerlijke baby, een laatste restje pasta even opgewarmd in de magnetron. Wat een dag. Maar wel heel fijn de hele dag (behalve zijn slaapuurtje), buiten grotendeels in de grote box genoten van het lieve kleine jongetje. Twee van de vier worsten meegegeven aan de ouders aan het eind van een lange dag.

Vrijdag de overgebleven twee worsten gebakken. We aten er gemengde sla bij, was nog genoeg voor samen, met een tomaatje. 's Middags een guacamole gemaakt van 2 overrijpe avocado's, 1 bosuitje, 2 minitomaatjes, 2 tenen knoflook en wat citroensap. Peper en zout naar smaak aan tafel. Het blijft mooi groen door het tot op de guacamole af te dekken met huishoudfolie. Stokbrood afgebakken in de airfryer. En ook nog op tafel de eerder gemaakte skordalia (van 23 juni) die heel lang goed blijft.

Op de laatste dag van deze blogweek voor samen kipfilet met champignons uit de slowcooker. De twee filets wogen 400g. En ze waren net niet helemaal ontdooit (vergeten op tijd uit de vriezer te halen). Dus eerst met 300cc bouillon 6½ uur op laag laten staan. Dan 250g kastanjechampignons in plakjes gesneden. Deze keer maar wel een beetje maizena gebruikt (hou ik niet zo van) en na het indikken de champignons in de pot en de filets er weer op. Na nog een uur, mmmm. Bruine basmatirijst gekookt in de rijstkoker. Restje sla er bij gegeten. Niet erg kleurrijk, wel erg lekker.

En nog steeds mijn nieuwe apparaat niet in gebruik genomen. Moet er eerst maar eens goed op studeren voor ik durf, ha, ha.


En vandaag, zondag, al weer een warme dag. Iets eenvoudigs denk ik. Misschien de sperziebonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten