Als groente heb ik een Aziatische koolsalade gemaakt. Er lagen nog een paar gewone worteltjes, 85g, die klein gesneden. Ook 4 stevige bosuitjes in ringetjes klaargezet. Sinaasappel- en citroensap gemengd met verse gember, honing en sesamolie (alles wat minder dan in het recept) en de wortelschijfjes daarin weggezet. Vlak voor het eten alles gemengd.
Een pindasaus gemaakt van scherpe pindakaas. Omdat er al van alles in de pot zit aan kruiderij, heb ik 5 lepels pindakaas op laag vuur gemengd met een blikje kokosmelk van 260cc.
Vooraf wat olijven en crackers met terrine van hert. Na het hoofdgerecht stilton met dadels en een glas port. Daarna muntijs met voor de liefhebbers een slokje ananaslikeur.
Voor zondag was voor samen een flinke biefstuk ontdooit, maar dat liep dus anders. Maandag deze gebakken in de boter van de verse worsten van vorige vrijdag. Biobaby aardappeltjes gekookt in de magnetron en later in schijfjes gebakken in de airfryer, 12 minuten op 180° in de bakpan. De rest van de koolsalade en een beetje pindasaus pasten er wel bij.
Weer nieuwe soep gemaakt van restjes gekookte broccoli, rijst en wat guacamole en ongekookte broccoliroosjes en een stuk stam en een stuk spitskool. Hoewel ik weet dat al gekookt spul snel aanbrandt en ik dus eerst water er in heb gedaan en alles goed doorgeroerd, toch weer een beetje aangebrande soepmachine. Schoongemaakt en opnieuw alles er in en eerst even handmatig gemixt. Lekker voor de lunch.
's Avonds aten we wilde sockeye zalm van Fish and More met zelfgemaakte pesto. Bereid volgens de instructies in de airfryer. De pesto gemaakt van 10g basilicumblaadjes, 10g zonnebloempitten, 10g parmezaanse kaas, 2 teentjes gerookte knoflook, 2 flinke eetlepels olie en wat peper met het zwarte mes in de Onionchef.
Als groente een komkommersalade. Ik heb maar 400g kromkommer gebruikt, dus ook de vinaigrette aangepast. Toevallig wel echte imker-honing in huis, gekregen van een vriendin. Met verse dille en mango- in plaats van ciderazijn. Goed idee om het te schudden in een potje met deksel. Een bosuitje fijn gesneden gehusseld met de komkommer daarna de vinaigrette er door. Mooie smaken bij elkaar.
Vrijdag een hapje buiten de deur bij restaurant Gewoon in ons eigen dorp. Heerlijk buiten in de binnentuin. En natuurlijk genoten van de winst van België op het WK.
Zaterdagmorgen Silphya's uitdaging aangegaan en een bananencake gebakken in de slowcooker. Helemaal volgens recept, inclusief de hoeveelheid melk waar aan getwijfeld wordt door een bezoekster van de site. Ook nog 6 eimuffins met spek gebakken in de grote oven voor de lunchgasten van zondag.
We aten Chinese koolsalade met avocado. Met heel dun gesneden plakjes pancetta van de Amsterdamse worstmakers en een in de airfryer afgebakken stokbrood.
En vandaag, zondag, eerst lunchen met vrienden en daarna naar verjaardag van vriendin-buurvrouw waar ook gegeten wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten