zondag 1 oktober 2017

Walnotentaartje uit de airfryer en aardappelpuree uit de slowcooker. En de rest van de week werd er voor ons gekookt eerst in een restaurant, daarna door een geweldige cuisinier, onze vriend Alain.

Voor de zondagmiddagvisite een walnotentaartje gebakken. Met 175g zelf-gepelde walnoten, 2 eieren, 80g lichtbruine basterdsuiker en een piepklein beetje citroensap. De airfryer voorverwarmd op 170° en de taartvorm er 30 minuten in gehad. Het advies voor de koelkast haalde ik niet waardoor het een beetje brokkelig was, maar erg lekker.


Er was nog vlees van vorige vrijdag. Spareribs en kebab opgewarmd in de airfryer, 10 minuten op 180°, döner en shoarma in de magnetron. Salade er bij en de pitabroodjes ook over van vrijdag.

Op maandag witlof met geitenkaas. In plaats van bacon 3 dikke plakken ham gebruikt. En ook al geen rode pesto, maar nog wel een potje met bramendip voor op kaas. Leek me wel een leuk experiment. Was erg lekker, maar ik had niet gedacht aan de pitjes :-). En 20 minuten koken vind ik echt te lang voor witlof. Na het opmaken van de schaal nog 9 minuten op 180° in de airfryer gezet.  Aardappelpuree uit de slowcooker er bij. Het is gemakkelijk maar ik vind het ook echt lekkerder dan snel uit de pan.


Dinsdag aten we in Auberge à la Tête de Lard. Heerlijke gerechten waarvan ik de namen niet heb opgeschreven. Voorgerecht was foi gras de canard en hoofdgerecht iets met orgaanvlees van kalf met een bijzonder heerlijke saus.

 De volgende dag aten we waar we op bezoek waren een heerlijk gerecht met paddestoelen uit de omgeving. Ze werden cèpes genoemd en heten bij ons eekhoorntjesbrood. Even gebakken en dan met eieren aangevuld tot een heerlijke soort omelet. Met brood. Stukje kaas en stukje appeltaart toe. Een fijne kok onze Franse vriend.


Donderdag lunch, konijn in een heerlijke saus met een stuk brood. En 's avonds de rest van de paddestoelen met een lekkere tomatensalade. Steeds heerlijke wijn, steeds als we dat willen stukje kaas toe. Wat een leven.

Op vrijdag een truite, een forel dus. Of was het toch wat wij een zalmforel noemen? Heerlijk in gekruide olie gebakken met Spaanse rijst en een stukje brood. En, ja, een beetje kaas en druiven van eigen erf toe. En 's avonds nog een overheerlijk bord champignonsoep van geoogste dikke paddestoelen.


Op de laatste dag van deze blogweek kregen we een geweldige ratatouille ongeveer volgens dit recept. Met een worst van het vuur. Maar eerst champagne met ingelegde ansjovisjes.

Het was een week van heerlijk eten en drinken. Onze vriend in Frankrijk weet precies welke wijn het lekkerst is bij ieder gerecht. En die serveert hij dan ook aan ons.


 En vandaag, zondag, nog geen idee. Volgende week kook ik ook zelf een (paar) keer denk ik. Zonder airfryer en slowcooker, dat dan weer wel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten