Maandag geen vers eten in huis. Wel diepvries en potjes. Gekozen voor een combinatie van verschillende recepten met dit recept als uitgangspunt. Een gekruide rookworst van onze vleesboer in grote stukken, een blikje zwartoogbonen, black eye peas, van Biona, 240g (met het nat erbij 400g), 2 kleine uien en 3 tenen knoflook even aangebakken met de kruiden uit het recept en een paar lepels tomatenpassata. Dat in de kleine slowcooker gedaan en 6 uur op laag laten intrekken. We aten er stukken van het grote Franse brood bij. Een echt heerlijk maal met een lekkere Rhonewijn. Als alles eigenlijk al gaar is, vraag je je af waarom dan nog 6 uur op een lage temperatuur. Nou wat daar zo heerlijk aan is, is dat de smaken zo geweldig in elkaar doordringen.
De volgende dag aten we een kant-en-klare kiploempia en een half zakje gekookte cocktailgarnalen ooit meegebracht door zoon wat beiden nog in de diepvries lag. De loempia's 7 minuten op 180° en daarna nog 4 minuten op 160° in de airfryer. De garnalen gehusseld met massala, een sjalot aangebakken in sesamolie, flinke scheut oestersaus er bij, de garnalen en 100g taugé 2 minuten mee gewarmd. Bruine basmatirijst er bij uit de rijstkoker.
Met kropsla met een sjalotje en wat zwarte olijven.
Zoon en schoondochter te eten de volgende dag. Als hapje vooraf een stukje droge worst, wat olijven en een crackertje met roomkaas.
Het hoofdgerecht babi ketjap uit de slowcooker. Net geen 500g hamlap, gember, knoflook en ui volgens recept, 5 eetlepels ketjap asin, 1 lepel oestersaus, 1 lepel gembersiroop, 1 lepel azijn, heel klein puntje sambal hottie, 80cc water, geen peper en zout toegevoegd. Vlees gebakken in kokos-wokolie. De kleine slowcooker 6 uur op laag. Heerlijk mals maar net niet uit elkaar vallend vlees.
Een schaaltje mizuna zonder toevoegingen (eerlijk gezegd niet heel bijzonder, beetje bitter) en een komkommergerecht waren de groenten. De komkommer heb ik na het afspoelen van het zout weggezet met een marinade van 2 tenen knoflook, 1 lepel Afrikaanse azijn, ½ lepel sesamolie, theelepel suiker en een lepel geroosterde sesamzaadjes. Voor de mizuna apart een sausje gemaakt van mayonaise, ketchup, olijfolie en peper. Ook een schaaltje witte druiven op tafel gezet. En de rijst die over was van dinsdag aangevuld en opgebakken in de saus van de garnalen.
Voor toe stond er nog een beetje eerder gemaakt walnotenijs in de vriezer en heb ik een walnotentaartje gebakken in de airfryer. Deze keer op tijd dus ingepakt in de koelkast gelegd.
Voor de avond een eenvoudig maal. Een pak rode kool met appeltjes, gekookte aardappels en een rookworst.
Op zaterdag, de laatste dag van deze blogweek wilde zalm, maar één flinke filet, klaargemaakt in de bakpan in de airfryer (10 minuten op 160°). Met een hele bol mozzarella en plakken trostomaat en limoen. Erg lekker gecombineerd met eerst gekookte aardappels gebakken in ghee en een salade van gewone kropsla met het sausje van donderdag met een fijngesneden sjalotje er door.
En vandaag, zondag.... amsoi. En verder? Volgende week in dit blog.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten