Op lunchtijd een high tea in Lof der Zoetheid in Rotterdam. Met 10 mensen heerlijke hapjes eten. Met vooraf een glas champagne. Erg leuk en lekker.
De hele middag een vol gevoel dus niet veel aandacht voor wat er 's avonds gegeten moest worden. Het werd een volkorenboterham met kaas en sla en met worst en sla. Lekker hoor.

Ik vind het leuk om ook voor de stoofpotten in de slowcooker steeds op zoek te gaan naar een andere benadering. Deze, zonder iets eerst aan te bakken en met het vlees door de bloem en de aardappelen in dikke pakken bovenop, was nieuw voor mij. Zo zag dat er dan uit voor het aanzetten van de cooker. Het is alleen saus al lijkt het alsof er bijvoorbeeld gehakt in zit. Het smaakte heerlijk.
De rest ingevroren voor later.
De volgende dag weer met 3 personen. Zalmforel uit de oven werd het. De 2 vissen waren te groot voor de airfryer, dus gewoon in de grote oven bereid. Ik had de vis een beetje laat uit de diepvriezer gehaald en vond deze tip om wat sneller te ontdooien. Verder het recept helemaal gevolgd maar zonder schijfjes limoen. Wel sap. Mosterdsaus gemaakt, maar een beetje minder room en wat meer knoflook.
Een tijdje geleden was ik tijdens de maaltijd bij Het Groot Niet Te Vermijden. Er was toen veel patat friet over. Dat heb ik meegenomen en ingevroren en daar na ontdooien een puree van gemaakt.
De frietjes in de Magimix keukenmachine gedaan met een flinke scheut room. Op het gas zachtjes verwarmd met zoveel melk als nodig. Was nog lekker ook. Witlofsalade met een sausje van mayonaise, ketchup en peper.
Op donderdag heeft partner pannenkoeken gebakken. Dat heb ik nog nooit gedaan dus... :-).
Vrijdag; soep gemaakt in de soepmachine van visbouillon van de zalmforelresten, een beetje nat van de zalmfilet met mozzarella, een schaaltje ijsbergsla, een schaaltje rauwe witlof, rest mosterdsaus en de stelen van de amsoi.
s' Avonds aten we in Restaurant Gewoon in ons eigen dorp. Garnalenkroketjes, gegratineerde mosselen, gebakken camembert, runder biefburger. Allemaal lekker en heel gezellig. Koffie met een heerlijk glas calvados na. Leven is goed op zo'n manier.
Op de laatste dag van deze blogweek kabeljauwfilet in de airfryer met een fijngesneden sjalotje in plaats van een lenteuitje. Daarbij een rest rode kool in de magnetron, beetje sla en een rest puree van de friet opgebakken.
En vandaag, zondag, brunchen bij schoonzus. De salade afmaken met de dressing en ingrediënten en misschien nog een hapje maken. Maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten