Maandag maakte ik een aardappelschotel met spek en prei met 1 dun preitje, kleine ui en het laatste stukje van de zij spek die ik eerder had gekocht. Er bij een salade van bleekselderij, komkommer en feta. Die heb ik een uur tevoren klaargemaakt omdat dan de bleekselderij ook wat zachter wordt door de vinaigrette. De kaas juist pas net voor het eten. Zowel in de aardappelschotel als de salade een mengsel van Marokkaanse kruiden gebruikt. Verse dille was niet in huis. En zout was niet nodig in verband met het gebakken spek. Erg lekker.
Na het eten heb ik een restje vissoep, een restje bietensalade, een restje komkommer salade en een paar aardappeltjes met prei in de soepmachine gedaan met een beetje water. En ja hoor, na korte tijd gestopt en aangebrand. Was te verwachten. Teveel al klare producten en dan iets te weinig water. Maar...., met de blendfunctie alsnog de soep in orde gemaakt en daarna even de bodem geboend om het aanbaksel weg te krijgen. Heerlijke soep toch weer :-). En omdat we woensdag met eten naar een goede vriend in een woon/zorgcentrum gingen was dinsdag soep-met-brood-dag.

Op dinsdag de racottataartjes en de appelmoestaart gebakken. De appelmoestaart heeft 35 minuten in de airfryer gestaan op de bodem in een siliconenvorm op 165°.
Geen resten, want alles wat over was is in Amersfoort gebleven. Daarom op donderdag in de slowcooker een puree gemaakt van aardappel en paprika. Gewoon een gele en groene paprika toegevoegd bij 400 g aardappel, wel een klontje boter maar geen water. Goed gelukt, het vocht van de paprika's afgegoten voor het stampen. We aten er wat komkommer en een rookworst bij. En een restje appelmoes van de cake van de dag ervoor als toetje. Eenvoudig want vrijdag weer een uitgebreid diner.

Daarna een warme bietensoep. In de soepmaker 350 g gekookte rode biet, 650 cc bouillon, 50 g ui en op stand pureren. Daarna een lepeltje olie en azijn en wat peper en zout er door geroerd en in de kommen een dotje zure room. Bijzonder soepje.
Bij de entrecotes van het vuur waren de kruidige sperzieboontjes mijn inspiratie maar werd het uiteindelijk gebakken boontjes met ui, olijven en knoflook. Zie voor de beschrijving van de Gratin de pommes de terre 'Girardet' mijn blog van 28 februari 2016.
Bij 2 verschillende 'blauwe' kazen, een 'harde' Cabrales en een 'zachte' Magor Galbani, dronken we de eerder gemaakt vlierbessenlikeur, prachtige combinatie.
En dan nog een wel machtige maar heerlijke chocoladecake als dessert en gelijk een kopje thee of koffie.
Alles goed gelukt en een heel plezierige avond. En op de laatste dag van deze blogweek bij een bezoek aan een nichtje in Rotterdam en een bezoek aan de wijnproeverij-avond in ons dorp taart en hapjes in overvloed.
En vandaag, zondag, rust- en restjesdag :-).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten