zondag 16 oktober 2016

Karbonade met biersaus, advocaat muffins met een glas advocaat, Arttenders bezocht, duiveltjesvlees uit de slowcooker. Leuke week.

Het werd op zondag karbonade met biersaus. We drinken zelden bier en er stonden nog een paar flesjes die zo langzaamaan wel aan de beurt zijn. Appelstroop was niet in huis, wel pruimenjam gekregen van een buurvrouw. Een heel klein lepeltje door de saus gedaan. De karbonades op 180° in 10 minuten gebakken in de voorverwarmde airfryer op de grillplaat. Samen met in de magnetron bereidde bio-babyaardappeltjes en rode kool met appeltjes uit een pakje, ook opgewarmd in de magnetron, een lekker en gemakkelijk zondagsmaal.


Ik had in een plaatselijke winkel een pot honing-mosterdsaus gekregen met houdbaarheidsdatum 13 oktober. Op maandag aten we ijsbergsla met gekookte eieren, hamblokjes en die saus met de rest van de aardappeltjes opgebakken.

Verder maakte ik in de grote oven ei-zalmmuffins en muffins met advocaat voor de volgende dag en om mee te nemen naar broer en schoonzus.


Dinsdag uitgebreide warme lunch met andere schoonzus. Als eerste gerechtje een eimuffin met zalm, daarna een uit de diepvries getoverd soepje. Soep van toen niet-thuis-te-brengen saus, verse pasta en een restje spitskool. Daar nu een paar koffielepels mosterd en flink wat peper en een mespuntje zout aan toegevoegd. Met een schepje zure room erg lekker. Dan pasta met spitskool en gehakt. In plaats van een pot saus eigen tomatensaus uit de diepvries gebruikt. Het etentje afgesloten met de advocaat muffins. Natuurlijk met een glaasje advocaat met slagroom er bij :-).

De pastaschotel was volgens recept voor 3 personen, maar met voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht was het wel veel te veel. Daarom de volgende dag opnieuw voor samen. Wat extra kaas om te smelten en in de magnetron opgewarmd. En de laatste muffins met de laatste advocaat erover. Zo kan het ook :-)


Dan een dag van op tijd de deur uit. We bezochten de opening van CIC and Venture CafĂ© Rotterdam omdat onze schoondochter Faye en compagnon Siobhan met hun bedrijf Arttenders de samenwerking organiseerde tussen CIC en kunstenaars. Zonder precies te weten wat ons te wachten stond maar voor vertrek een warme lunch gegeten. De rest couscous van zaterdag, de rest rode kool en de biersaus van de karbonade van zondag en het geruld gehakt over van de pasta van woensdag bij elkaar in een ingevet ovenschaaltje gedaan, wat verbrokkelde geitenkaas er op en ongeveer 15 minuten in de airfryer gebakken op 180°.

En 's avonds, een heerlijk gin-tonic, redelijke witte wijn, echt goede hamburger en ook nog een lekker worstje. En heel erg veel mensen. Indrukwekkende avond.


Vrijdag een dag zonder vlees. Ik heb wel eens eerder gezegd dat ik niet erg van Smulweb hou, maar soms kom ik daar het enige recept tegen waar ik op dat moment iets mee kan. De cheddar moest nodig op en er was nog een halve spitskool en een half bakje kastanjechampignons. Met dit recept kwam ik precies tegen wat ik wilde. Voor 2 personen gemaakt. De aardappelschijfjes gesneden van eerst zelf gekookte afgekoelde aardappelen en daarna apart gebakken in de airfryer. Even gehusseld in wat olie en daarna op 180° in het mandje, tussendoor geschud, ongeveer 18 minuten. Apart geserveerd.

Voor zaterdag voor de slowcooker het duiveltjesvlees gemarineerd. Er was 400g hamlap. Gebruik gemaakt van 3 eetlepels ketjap, 3 eetlepels tomatenpassata, 1 eetlepel azijn, 1 ui, 1 teen knoflook, mespuntje sambal oelek en een doosje, 100g, mild-pittige rendang boemboe van AH wat er nog stond. Precies 24 uur tevoren klaar gezet. De volgende dag 5 uur op laag in de kleine cooker. Afgemaakt met een flinke lepel Surinaamse pindakaas.

Op de laatste dag van deze blogweek dus duivelsvlees, bami, gesneden Chinese kool, plat gebakken ei, gekochte kroepoek, gebakken uitjes en een lekker glas witte wijn. Fijne maaltijd.


En vandaag, zondag? We gaan varen met vrienden en ik zie wel hoe dat dan vanavond loopt. Is voor de volgende blogpost.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten