zondag 23 oktober 2016

Uit varen, uit eten, kiploempia's en witlofschotel uit de airfryer, gevulde paprika en hutspot uit de kleine slowcooker.

Op zondag gingen we varen met vrienden. Een prachtige dag. Onderweg een frietje en aan het eind een heerlijke kom tomatensoep met stuk brood van de scheepsvrouw. Koken hoefde dus niet meer.
Haringvlietbrug
Bij de poelier eerder kiploempia's gekocht en ingevroren. Op maandag twee ontdooit en gebakken in de airfryer, 10 minuten op 180°. Een rest scherpe saus van het duiveltjesvlees van zaterdag aangevuld met Surinaamse pindakaas en water. Met nog een rest kroepoek en een halve gewokte Chinese kool, ongeveer 350g, een heerlijke maaltijd. Ik heb ketjap, oestersaus en een heel klein beetje suiker gemengd met wat water en dat bij de kool gedaan na een paar minuten. Ben geen liefhebber van maizena en extra bouillon leek me echt overbodig.


Dinsdag de variant vegetarische gevulde paprika gemaakt in de kleine slowcooker. Voor twee personen drie paprika's, groen, rood, geel, gevuld met 1 grote tomaat in stukjes, 1 ui, 1 potje rode nierbonen, flink stuk Taleggio in blokjes, verse basilicum, 3 tenen knoflook, gesneden groene olijven uit een pot, het nat van de bonen en de olijven gemengd met een beetje tomatenpassata. Op laag zo'n 4 uur laten pruttelen. Ik had teveel vulling en heb dat naast de paprika's mee laten koken. Een paar kaas/ma├»sbroodjes afgebakken in de airfryer. Mmmm. Alles helemaal op.

Ik wilde de volgende dag iets met witlof, rauwe ham, appel en aardappel eten. Dit passende recept vond ik. Maar die pot aardappelanders zat me natuurlijk niet lekker dus op zoek naar wat daar nou eigenlijk in zit. Dit dus. Met een mengsel van de eerder gekregen biologische honing-mosterdsaus en verse roomkaas dacht ik wel aardig hetzelfde te bereiken. Iets te vochtig maar heel erg lekker. Een klein pondje aardappelen, een grote en kleine appel, twee flinke witlofstronkjes (heel gekookt en ingerold), 80g rauwe ham, een flinke plak jong belegen kaas bovenop, saus van honing-mosterd met verse roomkaas. Zo'n 20 minuten in de airfryer op 180° want eerder klaar gezet dus moest helemaal opgewarmd. Mooie combinatie van zoet, zuur, zoutig en bitter. Een saucijsje er bij voor de (andere echte) vleeseter.

Op donderdag waren we uit eten in
restaurant De Gravin in Oud Beijerland. Een erg leuke, aangename ontdekking. Partner at als hoofdgerecht de heerlijke Hollandse boerderij eendeborst en ik de Pappardelle. Prima sfeer, vriendelijke bediening. En ook de voor- en nagerechten waren heerlijk. Voor mij de tompouce en voor de ander de zalm als voorgerecht, de perentaart en een klassieke Dame Blanche voor de ander als nagerecht (zie menu op de site).

Op vrijdag het 2e saucijsje opgewarmd. Witlofsalade gemaakt met mandarijnen. Met 2 stronkjes witlof gesneden, 3 mandarijntjes gepeld, flinke hand pecannoten beetje geplet, klein potje ricotta en in plaats van de aanbevolen dressing de honing-mosterdsaus uit het gekregen, nog steeds niet lege potje gebruikt. Biobaby aardappeltjes in de magnetron en maaltijd klaar.


Op de laatste blogweekdag de kleine slowcooker nog een keer aan het werk gezet. Eenvoudige hutspot. Opgediend met via dit recept gemaakte saus bij een in de magnetron opgewarmde gerookte makreel. Door omstandigheden te laat begonnen en deze keer deels op hoog gekookt. In plaats van 8 uur laag, 3 uur hoog en 1½  uur laag. Ik kies toch liever voor laag en lang vanwege het mengen van de smaken. De combinatie, en vooral ook de saus, was echt voortreffelijk.

En vandaag, zondag; werkzaamheden vanwege bezoek op maandag en dinsdag. Taart en omelet-muffins bakken, mengsel voor de ijsmachine klaar zetten etc. Eten vandaag? Restjes, een maïsbroodje en iets met tomaten denk ik. Maar daarover later :-).
Geen opmerkingen:

Een reactie posten