We begonnen de week met pasta met raapstelen. De raapstelen van wortels ontdaan maar ook wat fijner gesneden. Ook nog 5 grote bladen ijsbergsla fijngemaakt. Ik had nog maar 2 tomaatjes daarom een handvol gedroogde tomaatjes uit olie versneden. Fusilli gekookt. Iets meer knoflook dan in het recept samen met chilivlokken verwarmd in olie met boter, daar de pasta, tomaatjes en raapstelen doorheen en goed door gewarmd. Alles in een schaal, een bol burrata open gescheurd en de geroosterde pijnboompitten erover. De bakjes met salade van de themamaaltijd stonden er nog en dat zag er nog goed uit en smaakten prima. Ik bakte er apart nog chipolataworstjes bij. Heerlijke zondagse maaltijd.
Op maandag spitskool in bladerdeeg. Beetje anders. De kleine spitskool fijn gesneden en gebakken in jus van de worstjes met wat Italiaanse kruiden. Na een minuut of 5 een rest pasta en salade van de dag ervoor en 2 in stukjes gesneden chipolataworstjes erbij. Dit in de ovenschaal. Daarop 1 appel in stukjes met een beetje suiker en kaneel gemengd met een handje rozijnen. De kanten van de ovenschaal bedekt met stukken van een rol bladerdeeg (dus niet onderop) en bovenop een lapje goed ingestopt. Omdat alles wel gaar, behalve natuurlijk het dekseltje, maar ook afgekoeld was, gekozen voor 25 minuten op 160° in de airfryerXL. Heerlijke combinatie van smaakjes en helemaal op.
Erbij ijsbergsalade. Met plakjes gebakken ontbijtspek en pancetta, eieren en avocado's. Geen tomaatjes, niet in huis, en ook geen kaas omdat ik dat bij de tartiflette niet nodig vond. Wel een dressing van olie, azijn, mosterd en honing. Ook voor deze gasten weer trifle gemaakt, opnieuw met sinaasappel. Beiden tot de laatste druppel op. Heerlijk lunch-diner...
De volgende dag voor de namiddag van een deel van de wintergroenten soep gemaakt. Met water en bouillonpoeder. Voor de avond de rest van de tartiflette opgebakken in wat oude jus in een pan. Een avocado in stukjes als tegenwicht. Zowel de soep als de opgebakken rest waren best lekker. Maar tegenover de toch wel zware tartiflette namen we een heel zoet koekje bij de koffie...
Op donderdag waren we uitgenodigd door schoonzus voor een lunch in Het witte paard in Rotterdam. Een leuke plek met bijzondere kanten zoals huisgemaakte spullen in potjes om te kopen.
Dan een middag de kleinzoons op bezoek en 's avonds de ouders die lekker bleven eten en slapen. Ik had gekozen voor tapas. Deels uit een boek, Tapas en andere overheerlijke hapjes. Het boek is eerder gepubliceerd in Australië in 2006 en kent geen schrijver. In Nederland uitgegeven in de serie 'Lekker eten' van uitgeverij De Lantaarn in 2007. Er zijn dan geen links naar recepten. Ik geef een opsomming van wat ik heb gemaakt, deels uit het boek.
Op de laatste dag van deze blogweek een bierdiner bij vrienden. Elk gerecht voorzien van een passend glaasje bier. Een bijzondere maaltijd met heerlijke bierbegeleiding en fijn gezelschap. Een hapje vooraf met crackertjes en tapenades.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten