zondag 23 maart 2025

Uit de grote oven: pizza met champignons en blauwe kaas; uit de airfryer(s): bloemkoolschotel, wrap met camembert en kruidenboter; soep in de soepmachine van tomaat, courgette en gele rijst; naar hotel en restaurant; themamaaltijd Spaans en ook nog uit de slowcooker: aardappel/groentestoof.


Een zonnige zondag was het. Begonnen met soep maken in de soepmachine van tomaat, courgette en gele rijst. Lekker maar voor de diepvries want we aten een beetje vroeg voor het zondags muziekprogramma dus geen extra lunchhapje. Stoofvlees, ijsbergsla met frittata's en een rest pasta heel zachtjes opgewarmd met de roomkaas-chilidip en dat bleek een heerlijke pastasaus te zijn. Daar deden we het mee. Wel met een zondags lekker glas rode wijn uit Toscane. 


Maandag als lunchhapje avocado en een crackertje met heerlijke salade van de kaaswinkel


Voor de avond een eenvoudige bloemkoolschotel zonder link naar een recept. Een ½ bloemkool in roosjes en 400g aardappel in plakjes, samen 6 minuten gekookt. Een potje crème fraîche wat ik had ingevroren laten ontdooien. Ongeveer de helft hiervan zachtjes verwarmd in een pannetje, daar 2 tenen knoflook boven geperst en 1 ei door geroerd. In het bakaccessoire van de airfryerXXL een laag aardappel en bloemkool, beetje peper en takjes verse tijm, daarop geraspte kaas. Dan weer een laag aardappel en bloemkool met wat peper en tijm en bovenop weer geraspte kaas. Dan het verwarmde mengsel erover en eerst 10 minuten op 170° en daarna nog 20 minuten op 150° gebakken. Crème fraîche kun je na invriezen niet goed gebruiken voor een glad sausje maar is prima om mee te bakken. In dit geval heel langzaam verwarmd en met het ei en de knoflook goed geklopt. Lekker gegeten.


Dinsdag vierden we samen de verjaardag van partner in Zierikzee in Hotel Hector. Het was heerlijk om er even uit te zijn. Echt lekker gegeten en gedronken. Ik doe maar een serietje foto's. Partner begon met oesters en ik met een Lazy Red Cheeks cocktail. Daarna vissoep en carpaccio. Dan surf en turf met kip en garnalen en voor mij varkenshaas. Tenslotte nog een crème brûlée voor de ander en een port en kaas proeverij voor mij. Lekkere rode wijn en omdat partner niet graag wit drinkt moest het aardig passen bij zijn visgerechten. Was een goede keuze. Een calvados ter afsluiting met koffie en dan niet meer hoeven verplaatsen. Erg fijn. 







Woensdag weer naar huis. Maar wel moe en een erg flinke maaltijd genoten de dag ervoor, dus maakte ik iets kleins. Eerder al had ik een recept voor een wrap met knoflookboter gedeeld. Daar heb ik een variant op gemaakt. Een wrap besmeerd met zure room. Daarop plakjes dun gesneden camembert. Dan de 2e wrap ook met een klein beetje zure room ingesmeerd, daar bovenop. Met boter, knoflookpoeder, paellakruiden en blauwe kaas een kruiden-kaasboter gemaakt in een pannetje. De wraps zowel onder als boven er mee ingesmeerd. Op een stuk bakpapier in een ooit gekochte en zelden gebruikte siliconen bakvorm gedaan in het mandje van de de airfryerXXL 10 minuten gebakken op 180°. Iets teveel boter en volgende keer toch maar weer op de pizzaplaat denk ik. Wel echt heel erg lekker.


Donderdag weer de maandelijkse themamaaltijd van de zorgorganisatie. Spaans deze keer. 


Begonnen met een prima tomaten-paprikasoep. Daarna empanada met een heerlijk zoet sausje.


Spaanse nasi vonden we een beetje vreemde benaming voor dit rijstgerecht, maar, waarschijnlijk zou het woord paella mensen wat hebben afgeschrikt. Het was lekker en leek er een beetje op met stukjes kip en chorizo maar zonder garnalen. Als afsluiting overheerlijke churros met een zoete mousse. Het was weer een leuke en lekkere maaltijd en we dronken er een Spaanse wijn bij uit de voorraad. 


Vrijdag aardappelstoof met wortel en prei in de slowcooker. Met 190g wortel, 180g prei, 265g aardappel, 1 grote rode ui, 3 tenen knoflook, paar takjes tijm, 1 laurierblad, beetje peper en zout en 450ml bouillon. 
De ui en knoflook even gefruit. Gekozen voor 8 uur op laag. We aten het als soep met afgebakken broodjes. Heerlijk!! En helemaal op.

Op de laatste dag van deze blogweek witte pizza. Na enige overweging besloten om het niet te bakken op de pizzaplaat maar in de grote oven. Ik had namelijk een rol pizzadeeg en dan komen de hoeveelheden beter tot z'n recht voor samen. Eerst 250g witte champignons in plakjes gesneden. Dan 4 tenen knoflook in kleine stukjes. De pizza bleef niet helemaal wit want ik sneed ook nog 100g plakjes chorizo. Champignons en knoflook gebakken met takjes tijm uit de kruidentuin. Na het bakken de takjes eruit gehaald. Het deeg ingesmeerd met ongeveer 100g ricotta, daarop een beetje witte peper, dan het champignonmengsel, daarop de 100g verkruimelde roquefort en daarop plakjes chorizo. In de op 220° voorverwarmde oven, ongeveer 15 minuten. Erbij nog een beetje ijsbergsla met wat lekkere olijfolie en een paar tomaatjes. 

En vandaag, zondag, tja, er kwam vrijdag snijbiet en postelein mee met de bestelling, beiden kwetsbaar, dus eens kijken wat ik er mee kan want jongste zoon met gezin komt eten. Daarover volgende keer weer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten