Maandag de soep die er nog stond aangevuld met de wortels en maïs van de tapas maaltijd. We aten het als dikke maaltijdsoep met ook nog gekochte gehaktballetjes erin. Een broodje afgebakken in de airfryerXL, 6 minuten op 200°. Als voorafje ieder een in de magnetron opgewarmde wrap met zoete Chili roomkaas dip met een scheutje heerlijk olijfolie en olijven en dadels.
De volgende dag kip-groenten stoof in de slowcooker. Ik gebruikte 1 pastinaak, 1 ui, 1 wortel en een paar stengels bleekselderij, bij elkaar 360 gram. Er was 325g kipfilet. Met 1 flinke eetlepel mosterd, een beetje bouillonpoeder, een paar takjes tijm en 100ml water 6 uur op laag gezet. Heerlijk van smaak. De kipfilet was niet echt zacht maar wel nog sappig, dat komt ook doordat het van stevige scharrelende kippen was.
Erbij diepvries friet wat ik zelden in huis heb maar nu i.v.m. veel visite lag er nog een zakje. Gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing programma. Smakelijk maar niet erg knapperig jammer genoeg.
Donderdag een ovenschotel, niet met pasta maar met aardappeltjes, geschrapt in de machine, even gekookt en daarna 1 uur in de ecostoof. Verder 1 rode ui, 4 tenen knoflook, ½ courgette, 1 rode paprika en 1 flinke wortel. Ui en knoflook gefruit, groenten en paprikapoeder en verse en gedroogde oregano erbij voor 10 minuten. Dan 200 in schijfjes gesneden gekookte aardappeltjes, een restje van de omelet en 45g geraspte kaas erdoor. Nog wat kaas bovenop, alles in de bakaccessoire van de airfryerXXL en 20 minuten gebakken op 160°. Op de bakplaat van de airfryerXL 2 verse worsten met balsamicoazijn en vijg, 8 minuten op 170°.
De volgende dag soep gemaakt van verschillende resten met een paar stukjes kip. Lekker met een beetje aroma.
Op de laatste dag van deze blogweek met de Onionchef met het roze mes 4 wortels fijngemaakt en gemengd met roomkaas/zoete chilisaus. Een ½ komkommer zonder hart ook in de chef fijngemaakt en gemengd met de rest avocado-crème. Gekookte aardappeltjes met een druppeltje olie en Provençaalse kruiden gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing programma. Een ½ courgette in stukjes in zonnebloemolie met wat Provençaalse kruiden gebakken in een pannetje. In een ander pannetje 6 kleine gekochte balletjes gewarmd in wat boter. Lekkere maaltijd met een goed glas rode wijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten