zondag 17 december 2023

Uit de airfryer(s): resten-stamppot, rösti-rondjes, opgebakken pizzapunten; uit de slowcooker: rode kool met prei, worteltjes met sinaasappel; uit de soepmaker: rode koolsoep met gember; en ook nog Griekse kaas met spekjes.

Er was niet echt veel over van de workshop gelukkig. Wel ook nog wat andere resten. Veel heerlijke bloemkoolsoep. Een beetje puree en ook nog een beetje andijviestamppot. Wat jus met een stukje verse worst. Ook nog een beetje rucola. Eerst in de namiddag een kom soep. Een resten-pannetje gemaakt van de 2 stampotjes met wat jus, rest geraspte Griekse kaas erop en in de airfryerXXL in het bakaccessoire opgebakken, 20 minuten op 160°. Beetje rucola erbij, prima maaltijd.

De volgende dag moest de rest van de ontdooide rösti's wel echt op dus deze in de airfryerXXL met het smart sensing programma gebakken. Daarbij een guacamole van broccoli. Ik stoomde een hele broccoli in roosjes en plakjes, 10 minuten. In de kan 2 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel honing, scheut limoensap, bosje koriander (nog in de kruidentuin), 1 kleine ui, ½ theelepel in de vijzel gemalen komijn, 3 kleine gedroogde pepertjes en een snippertje zout. Met de afgekoelde broccoli alles fijngemaakt met de staafmixer dus ook de ui en pepertjes. Iets minder peper had gemogen van mij, overigens niet voor de ander aan tafel. :). Verder een echt heerlijk recept. Op tafel verder nog een schaaltje met cherry pruimtomaatjes.


Er lag nog ½ supergrote rode kool. Daarvan 450g in de soepmaker gedaan met een stukje verse gember, bouillonpoeder en water tot het onderste streepje. Zag er prachtig uit, maar ik vond het niet heel erg lekker. Er stond nog een beetje heerlijke bloemkoolsoep. Die erdoor gedaan en dan mmmm. Prima soepje.


In de slowcooker de andere 450g kool samen met 2 stengels prei, 2 tenen knoflook, 4 kleine tomaatjes, scheutje rode wijnazijn, bouillonpoeder en 150m water. Die 6½  uur op laag gezet. Deze keer niet direct een recept gebruikt maar even gekeken bij verschillende recepten maar ik wilde niet met ui en appel dus maar gewoon geprobeerd op deze manier. Het was heerlijk met gekookte aardappeltjes uit de ecostoof en 100g gebakken spekblokjes met een beetje zoute boter toegevoegd als jus. 


Woensdag was er ineens weer een dag dat ik geen zin had in koken. Pizza's besteld dus. 


Donderdag de dag eerder ontdooide biefstukpuntjes gebakken in oude jus met een extra klontje boter. Spruitjes zo'n 10 minuten gekookt. De broccoli-guacamole op tafel. Als voorgerecht een paar punten pizza opgebakken in de airfryers XL op de grillplaat en XXL op de pizzaplaat, 6 minuten op 160°. Echt perfect knapperig. Donker desembrood bij de biefstuk om een beetje te soppen. Lekkere maaltijd.


De volgende dag maakte ik witlofsalade van 2 stronkjes met wat mayonaise. Daarbij gekookte eieren. En in een pannetje met een heel klein beetje jus 150g spekjes gebakken en daarin 150g in kleine stukjes gesneden Griekse kaas. Prachtig zoutig plakkaat. Opnieuw met een stukje donker brood. Was echt erg lekker om de kaas op deze manier te verwerken. 


Op de laatste dag van deze blogweek 450g snackworteltjes gaar gemaakt in de slowcooker. Met sap uit 1 sinaasappel, paar lepeltjes honing, klontje zoute boter, halve schil van de uitgeperste sinaasappel in 2 stukken en een takje tijm. Op laag gezet en na 6 gekeken en geproefd. Nog een uurtje laten staan, dus 7 uur op laag in totaal. Heerlijk. We aten er gekookte aardappeltjes bij, deels uit de ecostoof. En voor partner een blikje Calamares. Geen idee waar ik het vandaan had, al dan niet gekocht of gekregen, maar voor een visliefhebber was het een leuke combi en hij vond het gelukkig erg lekker (mij niet gezien, ha, ha).


En vandaag, zondag, ik denk een salade maar met wat??? Nog geen idee. Daarover volgende keer weer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten