zondag 29 oktober 2023

Uit de airfryer(s): camembert met honing en noten, omelet met groene kruiden; soort hutspot uit de slowcooker; waterkerssalade met ei; lekkere maaltijd van de zorgorganisatie en toch nog een keer verse spinazie.

De stoofperen die ik eerder al had gemaakt, aten we met camembert uit de airfryerXXL. De kaas zonder verpakking in doosje gelegd en wat takjes tijm in de sneden geduwd. Het kaasje in het bakaccessoire gezet, beetje honing erover en 8 minuten op 180° laten bakken. Er was een zakje hazelnoten open dus daar voor gekozen. Deze in de vijzel grof gestampt en in de kaas geduwd en daarna nog 5 minuten terug gezet. Heerlijk bij de peertjes en een kommetje sap.

Erbij een witlofsalade met geitenkaas. De geitenkaas was op de Goudse manier gemaakt, dus in kleine blokjes gesneden. Ook nog een stukje roombrie in stukjes erdoor gedaan. Gemengd met een heerlijke dressing van honing, Toscaanse olijfolie en witte balsamicio-azijn. Een paar witte bolletjes ontdooid. De Salade ging niet op hoewel ik het een lekkere combinatie vond, maar wel wat veel. Een mooie zondagse maaltijd met een lekker glas rode wijn. 


Maandag soep gemaakt van restje pasta broccoli, restje aardappel/prei, restje spigariello en een flinke rest van de witlofsalade met appel en spekjes. Dit bij elkaar in de soepmachine en 3 x handmatig gemixt. Daarna gekookt in een pan omdat gare producten in de soepmaker snel aanbranden. We het aten de eerste keer de volgende dag. Erg lekkere stevige soep.

We aten 's avonds de salade met geitenkaas, tomaten, couscous met wat uitjes en frietkruiden en slavinken, ieder 120g gebakken in wat oude jus. De salade zag er niet mooi uit, maar smaakte nog prima.


Op dinsdag gebruikte ik een oud recept wat niet meer op het internet is te vinden om een soort hutspot te maken in de slowcooker. Ik gebruikte een kleine knolselderij, 1½ dikke wortel, 1 ui, 1 grote aardappel en een rest van de savooiekool, bij elkaar 800g groenten. Alles in stukjes in de pot, lepeltje bouillonpoeder en 100ml water erbij en 8 uur op laag. Beetje teveel nat afgegoten en bij de soep gedaan. De groenten voorzichtig gestampt en door elkaar geroerd. Iets laten drogen op de warmhoudstand. Intussen een rookworst laten wellen in heet water en 100g spekjes gebakken en daarna een flinke klont zoute boter erbij voor de jus. Een heerlijk stamppotje. 


Er lagen erg veel Satsuma mandarijntjes die wij te zuur vonden om zo te eten. Woensdagochtend dan maar gekozen om ze uit te persen. Met een elektrische pers hoor. Het sap gemengd met een lepeltje kaneelsiroop. Mmmmm.

We aten eerst een kom soep. Met 100g waterkers, 3 eieren, 4 eetlepels mayonaise en een bosje vers geknipte bieslook maakte ik waterkers met ei, mayonaise en bieslook. De bieslook er direct doorheen gehusseld. Een paar stukjes tomaat, ½ komkommer en de couscous die over was opgebakken met de jus van de spekjes en een paar stukjes rookworst. Extra nog 2 witte bolletjes. Peertjes als dessert met heerlijke kalf bij koe kwark en advocaat. Lekker gegeten. Net klaar voor de wedstrijd.... 


Op donderdag weer de maandelijkse themamaaltijd van de zorgorganisatie. Deze keer met het thema Duits.

Zowel de aardappelsalade, als de beenham met... als de apfelstrudel waren weer echt heerlijk. Deze keer ging gewoon alles op. 


Vrijdag verse wilde spinazie even laten slinken met aanhangend water. Aardappeltjes gekookt in de ecostoof.  Een omelet gemaakt met heel veel verse kruiden n.l. tijm, rozemarijn, oregano, bieslook, maggiplant, basilicum, peterselie, selderij, koriander en kerrieplant. Eerst even 1 uitje, 1 kleine rode peper en 2 tenen knoflook in een scheutje olie aangebakken in de bakaccessoire van de airfryerXXL, zo'n 4 minuten. Dan 4 eieren geklopt met een scheutje melk en de groene kruiden en een snufje zout erbij. Beetje doorgeroerd. Op 180°, na 10 minuten prima.

Die geur, mmmm.

De laatste dag van deze blogweek hadden we de hele middag visite en had ik geen zin meer in koken. Voor de een een pizza en voor de ander een sucukschotel besteld.

En vandaag, zondag, eten we wat ik de dag ervoor van plan was denk ik. Daarover later. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten