Oosters hapje met paprika en champignons. |
Sperzieboontjes 2 minuten gekookt en 50 minuten laten garen in de ecostoof. Ik gebruikte dit recept om er met pindakaas, ketjap en sambal een draai aan te geven. Erg lekker recept. Verder het stoofvlees van de vorige dag. Rijst gekookt in de rijstkoker. Kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng op tafel. Ik at alleen boontjes met rijst een geen stoofvlees.
Van de rijst die over was maakte ik maandag met de rest van de muhammara (het paprika-notensmeersel) en een verse prei in reepjes een nieuwe maaltijd. Erbij verse worst met piment d'espelette, na even wellen in heet water gebakken op de grillplaat in de airfryerXL, 7 minuten op 180°. Een pittig worstje. Schaal met sla en wat tomaat op tafel. De prei eerst even zo'n 10 minuten gestoofd in boter. Daarna de rijst en het smeersel erbij. Een beetje peper en maggi maakten het smakelijk. Om een extra bite te hebben had ik kleine heerlijke knapperige dipstokjes erbij geserveerd. Goed idee.
De teveel gekookte aardappelen in schijfjes gesneden, een klein beetje olie en wat Italiaanse kruiden erdoor en gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing programma voor friet (duurde 18 minuten). Een doosje met reepjes gele en rode paprika was op de reis van zoon en gezin niet opgegaan en heb ik samen met een rode paprika van hier gebakken in wat olijfolie met Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en peper. Twee hamburgers gebakken in de airfryerXL, 8 minuten op 180°.
We hadden bij het ontbijt donderdag net binnengebrachte verse biologische aardbeien. Gegeten op een heerlijk krokante grote biologische volkoren-beschuit.
Verse spinazie ook donderdag binnen gekomen met de wekelijkse bestelling. Na goed wassen laten slinken met aanhangend water. Aardappelen gekookt. Verse worsten gebakken in een pan vanwege lekkere jus. Omdat we lang geborreld hadden bij de buren kwam er niet van nog eieren te koken en de ecostoof duurde dan te lang. Lekker!!
Vrijdag aten we bij vrienden buiten op het terras. Het was weer een heerlijke en vooral ook gezellige avond. Niet op het menu, maar wel gekregen, lekkere kaasjes. De lauw-warmesalade was met spinazie en mango. Bij de tomatensoep een toastje met comté. Gnocchi met erwten en kaas. Een heerlijk toetje met lemon curd en pistachenootjes. De heerlijke gebakken kipstukjes staan niet op de foto. Natuurlijk lekkere glazen wijn en ook nog een cognacje bij de koffie met lekkers. En pas voor de kaas naar binnen.
Op de laatste dag van deze blogweek maakte ik bloemkoolpuree met knoflook in de slowcooker. Met 300ml bouillon want toen ik het eerder een keer maakte vond het veel te veel bouillon. Ook was het iets eerder klaar dan in het recept staat. Na afloop gemengd met eerder gekookte stukjes aardappel.
Ik maakte er dit volledig aangepaste oosterse hapje bij met 135g kastanjechampignons, 1 rode paprika, 2 tenen knoflook, ½ groene peper die nog in de diepvries lag, beetje Peking-ducksaus, beetje sojasaus, beetje ketchup, beetje honing, paar bolletjes gekonfijte gember met wat saus. Apart 100g gerookte spekjes gebakken met een fijngesneden sjalot. Dit met een restje van de gebakken paprika van woensdag door de het oosterse hapje geroerd en even nog mee verwarmd. Beetje gekke maar toch ook heel lekkere combinatie van smaken. Heerlijk buiten gegeten en bijna alles op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten