Ovenschoteltjes met groenten, kaas en een klein beetje gehakt. |
Beetje moeizame dag was de zondag vanwege vermoeidheid en hoesten. Een eenvoudige maaltijd met pasta, sla, tomaatjes, rest kaassaus en een hapje van 1 rode paprika met 1 ui gebakken in een beetje olie en daar een in stukjes gesneden 100g katenspek door geroerd. Ook nog wat walnoten en geraspte Pecorino op tafel. Toch een leuke en lekkere maaltijd geworden.
We aten maandag ei in tomatensaus met spitskool. Eerst ½ ui en ruim 300g spitskool gesneden. Dan 4 eieren hard gekookt. Ui en spitskool gebakken in een scheutje olie bij elkaar zo'n 6 minuten. Het deel tomatensaus wat ik niet had ingevroren erbij, beetje kerrie, scheut slagroom en de gepelde eieren erin en dat nog eer 6 minuten laten opwarmen. Een paar nieuwe rode aardappels even gekookt en in de ecostoof want niet genoeg mie in huis. Lekker wel maar aan de zoetige kant. De hele aardappelen hadden iets langer in de ecostoof gemoeten.
Jarig en hopeloos verkouden was ik op dinsdag. Geen feestje gepland want alle kinders met aanhang op vakantie. Omdat er 2 rauwe bieten lagen, die maar vast in de slowcooker gedaan. Daarbij ½ ui in 2 stukken en 1 rode paprika in 4 stukken. Die laatsten omdat er iets mee moest en ik het proberen waard vond om gelijk mee te laten koken. Na 5 uur op laag alles gaar en los van elkaar even in de koelkast gezet nog zonder de bieten te schillen.
We aten donderdag een ovenschoteltje maar dan anders. De paprika en ui die meegekookt waren met de bieten, fijngesneden, ½ courgette en 3 cocktailtomaatjes in blokjes. Dat alles even lekker aangebakken in wat olie met peper en Italiaanse kruiden. Een klein bakje tomatensaus ontdooit en erdoor geroerd. Er was opnieuw een klein beetje penne over met een zeer klein beetje spitskool. De gehaktbal die over was in stukken gesneden. Dit beiden door de saus geroerd. Dan in het bakaccessoire van de airfryerXXL. Verschillende resten kaas erover en 15 minuten gebakken op 180°. Twee witte bolletjes op het laatste moment uit de vriezer gehaald en zo'n 4 minuten opgewarmd in de airfryerXL.
Gestoofde hamlappen, dit was het plan voor donderdag, maar uiteindelijk heb ik 450g hamlap gebakken in wat olie en in de slowcooker een ontdooid mengsel van vlees, saus en pasta erbij gedaan. Een manier om ook ingevroren resten weg te werken, hoewel die pasta natuurlijk wel wat raar was. Na 7 uur de stukken hamlap eruit gehaald en de rest met een paar flinke scheuten witte wijn met de staafmixer tot saus gemaakt en in de koelkast gezet voor de volgende dag.
Heerlijke schotel zo te zien. Deze gaan we even opslaan :)
BeantwoordenVerwijderenGr. Sam van https://kookbode.nl