Moeizame dag, deze zondag, soort winterslaap leek het wel. We aten door partner gebakken spiegeleieren met brood en lekkere kleine tomaatjes. Ik bleef maar hoesten dus moe.
Maandag andijviestamppot. Met 300g andijvie en 600g in de ecostoof gekookte aardappelen. Erbij 100g gerookte spekjes uitgebakken. En eerst de spekjes en dan pas de andijvie bij de gestampte aardappel werkt prima. Van 250g halfom 3 gehaktballen gemaakt. Deze keer eigenlijk niet zoals bedoeld want met wat minder paneermeel, ja, echt op, en zonder een half uurtje koelkast uiteindelijk alleen op een laag pitje met gezouten boter en zonder bouillon of fond. Ze waren heerlijk, maar vielen wel uit elkaar :-). En in een hoekje van het bord nog een schepje mascarpone.
Met de 3e gehaktbal, een stukje verse worst van zaterdag, een doosje tomatensaus uit de vriezer en een klont mascarpone pastasaus gemaakt. Salade met tomaatjes, komkommer en apart een restje bietjes. Met macaroni. Lekker met verse gemalen kaas van de kaasboer.
Op woensdag romanesco, gratin met aardappel, gruyère en bosjes salie. Kruidenmelk gemaakt met 1 sjalot, 1 teen knoflook en verse salie in 250ml melk. Aardappel in plakjes, 375g, en romanesco, helemaal, even gekookt, bechamel gemaakt met 25g boter en 25g bloem. Nog 80g gruyère gemalen in de Onionchef met het zwarte mes. Laagjes in het bakaccessoire van de airfryerXXL gemaakt en 15 minuten op 180° laten bakken. Dan verse blaadjes salie erop en nog even terug in de airfryer om ze te bakken. Wat een heerlijke ovenschotel zeg! Met een goed glas rode wijn.
En vandaag, zondag, nog geen echt plan. Daarover dus volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten