zondag 20 november 2022

Uit de airfryer(s): drumsticks en omelet; uit de slowcooker(s) en ecostoof: aardappelen, stoofperen met alcoholvrije wijn; veel zomaar tussendoor op het gas deze week en pizza's besteld.

De omelet van zaterdag.

Wat zullen we eten deze zondag. Aardappelen geschild met de machine, paar minuten. In 1 minuut aan de kook gebracht, 1 minuut goed doorgekookt en daarna 30 à 40 minuten in de ecostoof. Bespaart gas en elektriciteit. We aten de rest van de riblap-stoof van vrijdag opgewarmd in de magnetron. Verder sla, even eerder in de magnetron gekookte stukjes wortel. Tomaatjes en komkommer op tafel. Extra appelmoes voor erbij.

Ik blijf maar zo moe en hoesten, en daardoor niet echt geïnspireerd om te koken. Deze maandag weer gekozen voor bestellen van pizza's. Marinara en Gorgonzola. Lekker met een glas rode wijn. En bij de koffie een glaasje cognac met een lekker zoetje.

Spruitjes gekookt, aardappeltjes gebakken met gerookte spekjes, beetje sla en beetje appelmoes. Dat was het op dinsdag.

Geïnspireerd op dit gado gado recept een maaltijd samengesteld woensdag. Eerst 200g savooiekool gesneden en even gekookt. Daarna de rest aardappel, spruit en spekjes en nog een rest van de riblap-stoof opgewarmd in de magnetron. Dit allemaal wat laten afkoelen en bij elkaar in één schaal. Omdat ik drumsticks heb gebakken in de airfryerXXL met het smart sensing programma (duurde 16 minuten), maar 2 eieren hard gekookt. In een pannetje kant-en-klaar satésaus opgewarmd met water. Wat basmatirijst in de rijstkoker (voor 1½ persoon, duurde ongeveer 15 minuten). Heerlijke maaltijd met kroepoek, seroendeng, sambal en uitjes op tafel. 


Met de donderdag-bestelling kwamen er Gieser Wildeman stoofperen mee. Ooit had ik gelezen dat zonder schillen ook een optie is. Dat gedaan, luie stoofperen. In iedere pot van de duo-slowcooker ruim 700g peer, 1 steranijs, 1 kaneelstokje en ½ fles alcoholvrije wijn. De peertjes kunnen dan eventueel ook door de kleinkindjes worden gegeten. Ik had ooit in een overmoedige bui een paar flessen gekocht, maar vond het echt niet lekker. Zo wordt het toch gebruikt. Af laten koelen in de potten tot de volgende morgen want pas om ongeveer 17.00 uur aangezet voor 5½ uur. Grotendeels ingevroren ondanks dat ik niet de schillen en de klokhuizen heb verwijderd. Er lagen nog peren van een ander merk van de week ervoor, die zijn dus in stukken gesneden. 

Voor 's avonds prachtige verse grove biologische spinazie, na 3 x wassen laten slinken met aanhangend water. Hamburgers gebakken in wat zoute boter omdat ik jus wilde. Aardappelen gekookt in de ecostoof. Heerlijk!

Dan alweer vrijdag. Ik had van resten Gado Gado met een beetje rijst met de staafmixer een groente-pasta gemaakt. Deze met water en gemalen Gruyere aangelengd en door de gekookte penne geroerd. Erbij 3 grote kastanjechampignons met 4 tenen knoflook gebakken in wat oude jus. Een schaal ijsbergsla met stukjes komkommer en een paar tomaatjes en een beetje gemalen kaas van de kaasboer op tafel. Als toetje een paar stoofpeertjes, erg lekker. 

Op de laatste dag van deze blogweek maakte ik een omelet met 3 eieren, gemalen kaas, stukjes gekookte aardappel, fijngesneden ui en 2 tenen knoflook. Het bakaccessoire van de airfryerXXL eerst even opgewarmd, dan een klein beetje olie erin en dan het ei-mengsel 8 minuten op 180°. Met brood, sla en tomaat.

En vandaag, zondag, hutspot denk ik. Daarover volgende week meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten