Er waren deze zondag nog 3 haringen voor de lunch van partner.
Als voorafje 's avonds eerst nog wat crackertjes met paté.
Er waren nog 8 coquilles en een doosje zeekraal. Voor de coquilles gekozen voor deze manier van bereiden. Niet het recept, maar wel eerst boter in het bakaccessoire van de airfryerXXL, dan de coquilles en zeekraal er in en dan 3 minuten gebakken op 200°. Heerlijk die boterige smaak, maar voor mij wel 2 teveel. De extra zeekraal gebakken in een pannetje in een klontje boter want daar was geen plaats meer voor in het bakpannetje. Met de paté vooraf was het een voldoende maaltijd.
Van de viswinkel lag er nog een groenteburger in de koelkast. De winkel geeft jammer genoeg geen adviezen over klaar maken, maar gekozen voor 10 minuten op de bakplaat in de airfryerXL op 170°. Iets langer had gemogen of de laatste minuten een hogere temperatuur misschien. Erg lekker maar niet door en door heet. Vooraf maakte ik van de rest zeekraal, de 2 coquilles, een stukje witbrood en een scheut room een heerlijke mousse in de Onionchef met het zwarte mes. Lekker met crackertjes.
Op dinsdag maakte ik eten voor een vriendin deels thuis en deels bij haar in huis.
Voor de garnalencocktail 125ml crème fraîche gemengd met 100ml mayonaise, 2 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels whisky en een snufje paprikapoeder. Mee in een pot samen met 300g Hollandse garnalen van de viswinkel.
Voor de bloemkool-broccoliterrine had ik 200g broccoli en 300g bloemkool. De feta-laag gemaakt met 150g kaas. Een echt magnetron-gerecht. Thuis gemaakt en koud meegenomen.
Het vogelnestjes-gerecht komt ook uit een magnetron-kookboekje. Ik gebruikte een ronde magnetronpan. Eerst 3 eieren hard gekookt. Dan 70g wit desembrood geweekt, 2 uien, 100g, gesnipperd, brood, ui, 500g halfom gehakt en 2 rauwe eieren met zout, peper en paprikapoeder gekneed. Dit in de met boter ingevette pan gedaan en de 3 harde gepelde eieren erin gedrukt. Zo meegenomen en ter plekke de schaal zonder deksel in de magnetron gezet op 600W en 16 minuten laten garen. Nog even laten rusten voor het aansnijden.
De tomatenrisotto heb ik anders aangepakt dan in het recept. De afgewogen risottorijst (300g) in de rijstkoker meegenomen. De vulling thuis klaargemaakt met 400g tomatenblokjes, 1 ui, 2 tenen knoflook en peper en zout. Dit flink laten inkoken. Ter plekke de rijstkoker aangezet met een beetje gesmolten boter, witte wijn en bouillon van blokjes en als het klaar was het tomatenmengsel er door geroerd en afgemaakt met Parmezaan en burrata. Een flink stuk Parmezaan eerst geraspt in de Onionchef.
Voor de salade met gedroogde vijgen de vijgen een dag tevoren in de port laten weken en zo, in het pannetje meegenomen. De dressing thuis gemaakt in een potje. In plaats van honing had ik gembersiroop. Een struikje little gem mee.
Gekozen voor maar één kaas, morbier met dadels.
Dan nog advocaat mousse met mascarpone. Volgens recept gemaakt. Ter plekke nog wat extra slagen gemaakt, met extra advocaat. Echt een heerlijk nagerecht.
En later, na natuurlijk nog nootjes en hapjes, werden er pizza's besteld in soorten en maten. Dus lekker en gezellig gedoe aan tafel met het delen van salades en smaakjes pizza. Ik at vooral een heerlijke pizza met kaassoorten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten