zondag 18 september 2022

Uit de airfryer(s): verse worst, broodtaart met spitskool, spinazie-omelet; broodje zuurkool en stamppot zuurkool; ratatouille uit de slowcooker; lunch buiten de deur; NIEUW: aardappelschilmachine.

Broodtaart met spitskool.

Jongste zoon was jarig deze zondag en dat kwam hij met het gezin op de elektrische fietsen bij ons vieren. Stom, stom, stom, foto vergeten. En de tafel zag er zo leuk uit. We aten heerlijke hotdogs met stokbrood, worsten van Brandt en Levie, van alles eromheen zoals salade, uitjes, zuurkool, sausen allemaal geregeld en klaargemaakt door schoondochter. En voor de kindjes duo-penotto-ijs toe. En dat allemaal heerlijk aan de buitentafel. Leuke verjaardag zei de jarige :).

Maandag in de middag een lekkere kom soep met wat geraspte kaas buiten.

's Avonds maar eerst een deel van de zuurkool en worsten die over waren opgegeten. De groente heel kort even verwarmd in de magnetron. De worsten waren nog in de verpakking dus in heet water verwarmd. Een groot stuk stokbrood in tweeën en heerlijk broodje zuurkool/hotdog gegeten met gebakken uitjes, mosterd, ketchup en mayonaise. 

Dinsdag lunch met partner, schoonzus en een vriendin bij Proeflokaal de Kleine Schorre. Een plank vol heerlijks met veel fruits de mer voor de andere drie en garnalenkroketten voor mij. Een heerlijk glas wijn uit de eigen wijnhoeve erbij. Lekker en gezellig.


Voor 's avonds een paar crackertjes met comté en een kommetje ijs.

Op woensdag waren we samen naar een zwembad in Rotterdam om de oudste van de kleine kleinzoons op zwemles te zien. Aan de late kant thuis. Er stond nog flink wat van de zuurkool die schoondochter zondag had meegebracht. En het was een mooie gelegenheid om mijn nieuwe keukenaankoop uit te proberen, de aardappelschilmachine. Met 500g aardappel erin, een minuut of 3 later prachtig geschrapte aardappels. Even gekookt, zuurkool erdoor gestampt, beetje boter gesmolten voor een kuiltje jus. Een runderrookworst geweld in een pannetje heet water. Mosterd op tafel. Een perfecte maaltijd. 


Donderdag ratatouille uit de slowcooker. Met 1 aubergine, 2 grote en 4 pruimtomaten, 2 rode paprika's, 2 wortels, 1 grote ui even gebakken met 3 koffielepels tomatenpuree, 4 tenen knoflook, takjes basilicum, oregano, tijm en rozemarijn en een snufje zout. Na 6 uur op laag heerlijk. Erbij een verse worst met parmezaan en peterselie, even geweld in heet water en dan 7 minuten op 180° op de grillpan in de airfryerXL. Verder wat stukken brood en soepstengels. De rest van de ratatouille ingevroren.


Ook zette ik op donderdag vast een hartige broodtaart klaar om vrijdag na het oppassen af te bakken in de airfryer. Ik had genoeg oud witbrood bewaard om het bakaccessoire van de airfryer XXL mee te bekleden na wat bakpapier ingesmeerd met boter erin te hebben gelegd. Een kleine spitskool voor ¾ fijn gesneden. In plaats van ui 1 prei, 3 bosuitjes en 2 tenen knoflook even gebakken en de kool erbij gedaan en verder laten garen. Dan 2 eieren, 3 lepels groentepasta uit de diepvries, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 50g belegen geraspte kaas, beetje peper en zout erdoor gehusseld en in de pan gedaan. Beetje kaas boven op en in de koelkast. Vrijdag in 25 minuten gebakken op 180°. Smakelijk maar ook weer niet echt een groot succes. Een beetje droog en behoorlijk 'zwaar'. 

Op de laatste dag van deze blogweek nog een keer verse spinazie. Deze keer maakte ik er een spinazie-omelet mee. Het was 500g spinazie, dit een paar minuten laten slinken met aanhangend water en laten afkoelen in een vergiet. Nog wat vocht eruit gedrukt en toen fijngesneden. Gemengd met ongeveer 50g geraspte kaas. Dan 3 eieren geklopt met 50g crème fraîche. Het bakaccessoire van de airfryerXXL  voorverwarmd op 200°, eimengsel erin en daarna 10 minuten op 180°, bleek niet genoeg dus nog 3 minuten erbij. Een paar aardappeltjes in 7 minuten gepoft in de magnetron. Rolletje salieboter erbij. Voor partner nog een stukje verse worst opgewarmd in een pannetje met jus. Heerlijk.

En vandaag, zondag, koelkast-controle. Restje hier, restje daar, wordt vast wel weer wat. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten