zondag 12 juni 2022

Uit de airfryer(s): ovenschotel met broccoli, omelet, aardappelschijfjes, slavinken en een haantje; soep uit de soepmachine; zoete wortels uit de slowcooker; Libanese pilaf uit de rijstkoker; ook nog diner en lunch bij plaatselijke restaurants.

Ovenschotel van maandag.

Anderhalve dag de 2 kleine jongetjes op bezoek en deze zondagmiddag een bezoek aan het eerste achterkleinkindje. We waren een beetje te moe voor het keukenwerk en aten daarom bij ons plaatselijk Restaurant Gewoon. Ik at Thaise garnalenkroketjes en gebakken camembert, de ander het visbordje en kip piri. We waren weer helemaal tevreden. Irish coffee en koffie met een drankje als dessert was genoeg.

Een ovenschotel met broccoli werd het op maandag. Met een eerder gemaakte kaassaus. Het bakaccessoire van de airfryerXXL ingesmeerd met oude jus. Daarin de voor zaterdag al gekookte 300g broccoli en 400g aardappeltjes, verder 3 mini-tomaatjes, 150g beenham en 150g kaassaus. Op 180°, zo'n 20 minuten vanaf koud. Precies goed heet en erg lekker. 

De volgende dag in de soepmachine: ½ rode paprika, 1 rode ui, 6 gebakken krielaardappeltjes en een flinke rest gekookte komkommer. Op de pureerstand. Na het koken nog een stukje Spaanse tortilla erin gemixt. 

Voor 's avonds een omelet gemaakt in het bakaccessoire van de airfryerXXL. Ik vond dit een leuke site vandaar de verwijzing, maar heb er natuurlijk zelf weer een rommeltje van gemaakt. Op de bodem plakken Ardennerham. Verder met 3 eieren, 1 lepel Griekse yoghurt, 6 groene olijven in stukjes, 6 gekookte krielaardappelen in stukjes, een plak beenham in stukjes, peper, Italiaanse kruiden en een snufje zout het eimengsel gemaakt. Eerst de pan met de ham 4 minuten op 200° in de hete airfryer, dan het eimengsel erop gedaan en terug naar 160° en nog 12 minuten gebakken. Ik wilde er deze keer geen kaas of tomaat in dus erbij een kleine salade met geitenkaas en tomaat. Over die yoghurt las ik weer in een ander recept, dan wordt de omelet wat steviger stond daar. Heerlijke maaltijd met een lekker glas rode wijn.


Dochter en schoonzoon brachten woensdag heerlijke bolussen mee voor bij de koffie en voor daarna verschillende soorten worstenbroodjes. De laatsten in de airfryerXXL opgewarmd, 5 minuten op 180°.
We aten 's avonds de soep van dinsdag met flink wat stukjes beenham en Ardenner-ham extra toegevoegd. Daarbij een wit rustiekbrood afgebakken in de airfryer. Daarna nog wat boerenbrie van onze kaaswinkel.


Verse spinazie kwam weer mee met de wekelijkse boodschappen op donderdag, wat nu weer ermee te doen... Hoewel iets meer werk want de spinazie moet gedroogd na een paar keer wassen, toch nog een keer met boter. Met 400g in schijfjes gesneden nieuwe aardappelen gebakken in de airfryerXXL met het smart-sensing programma voor verse friet (duurt ongeveer 18 minuten). In de airfryerXL gelijk 2 slavinken gebakken op de grillpan, 5 minuten op 190° en nog 10 minuten op 160° (of 12 minuten op 180° op de bakplaat las ik in mijn eigen blog). Weer lekker gegeten.


Als dessert verse aardbeien die echt gelijk op moesten, met slagroom over de datum. Dan nog een bakkie koffie met een scheutje kerstlikeur van de Onruststokers, ooit gekregen en stond al lang in de kast. En natuurlijk nog wat slagroom.

Vrijdag tomatensalade met burrata. Er lagen 4 flinke trostomaten. Verder 1 bol burrata, verse peterselie, olie, balsamicoazijn, snufje zout en lepeltje peper. 


Erbij macaroni en groentesaus uit de diepvries. In de saus nog 1 plakje zachte geitenkaas laten smelten. Lekker hoor met nog wat extra geraspte kaas aan tafel.

Op de laatste dag van deze blogweek werden we uitgenodigd voor een lunch op het terras van Restaurant 't Schippershuis. Drukte, gedoe en dus vergeten iets op de foto te zetten, maar lekkere gerechten en ondanks drukte aardige bediening.

Voor 's avonds maakte ik o.a. zoete wortels uit de slowcooker. Gemaakt met 750g grove wortels in plakjes gesneden met de magimix, 45g gesmolten boter, 7 lepels honing, 2 kleine lepels vijgen-granaatappeldressing, 1½ lepel water, snuf kaneel, zout en peper. Na 7 uur gaar en iets later lauw gegeten, werd gewaardeerd zelfs door de kindjes. Libanese pilaf ofwel vermicelli-rijst erbij, 100g vermicelli gebakken in ghee en bij 250g witte basmatirijst in de rijstkoker gedaan met gewenste hoeveelheid water. Veel te veel, wel lekker. Verder een haantje van 1100g gebakken in de airfryerXXL met het speciale smart-sensing programma voor een hele kip en afgestemd op het gewicht, dat duurde 49 minuten. Ik had hem ingesmeerd met een mengsel van paprikapoeder, zout en olijfolie. Extra tomaatjes, komkommer en worstjes uit een potje op tafel voor de kindjes. Zomers genieten. Foto: resten voor de vriezer :-). 

De resten van een losbandig leven... :-)

En vandaag, zondag, een heerlijke bouillon maken met karkas en botten van het haantje met een flinke hoeveelheid verse tijm, rozemarijn en oregano in de pan. Verder? Iets met bloemkool en pasta denk ik. Maar daarover volgende week. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten