zondag 19 juni 2022

Uit de airfryer(s): pasta met bloemkool, fleur de camembert, tomaatjes, friet opgebakken; champignonsoep met kippenbouillon uit de soepmachine; sperziebonenstamppot; viscurry uit de slowcooker.

Slowcooker-maaltijd van vrijdag.

Zondagmorgen de bovendeur open in de keuken en het karkas en de botten van het haantje met veel verse kruiden, tijm, rozemarijn en oregano, aan de kook gebracht en 2 uur laten trekken op een plaatje.

We aten een ovenschotel met pasta en bloemkool. Ik gebruikte 150g penne en vlindertjes, 1 kleine ui, 50g bosui, een hele kleine bloemkool, 100g spekreepjes, 100ml crème fraîche, 1 theelepel kerrie, paprika en cayennepeper. Een oud stuk oude kaas fijngemaakt met de Onionchef met het zwarte mes en daar een handje van erdoor geroerd en een beetje bovenop. Het geheel in het bakaccessoire van de airfryerXXL. In de middag gemaakt dus afgekoeld, daarom 15 minuten op 180° gezet. Perfect qua warmte, heerlijk van smaak. Het was wel wat veel, maar ging toch op.

Maandag eind van de middag op het eigen terras een kom soep, een rest aangevuld met een restje tomatensalade met burrata van vorige vrijdag en de staafmixer erdoor. In de diepvries lag nog een fleur de camembert. Die aten we met erbij stukjes komkommer en kleine tomaatjes. AirfryerXL voorverwarmd op 200°, dan de brood-en-kaas cirkel op de bakpan vanwege de pitjes op de broodjes afgedekt met het officiële spatdeksel voor 12 minuten op 180°. De laatste minuten nog even naar 200°. 


Heerlijk zacht en knapperig.

Dan de volgende dag met de kippenbouillon champignonsoep gemaakt in de soepmaker. Met kookroom en natuurlijk zonder bouillonblokjes en ook geen nootmuskaat, verder volgens recept. 


Heerlijk met 100g uitgebakken ontbijtspek in stukjes en verse peterselie en oregano


In de middag een glas verse sinaasappelsap. Niet dagelijks maar toch wel regelmatig.

Op donderdagmorgen komen altijd de boodschappen binnen. Op woensdag was er geen flinter groente meer in huis. Dat is natuurlijk nooit helemaal waar want blikjes en diepvries had best gekund, maaaaaar, we bestelden eten bij Restaurant La Stancia. Lamskoteletten voor partner, vegetarische "mix van groenten, avocado, rode bonen, mais en rijst" voor mij. Er bleek een groenteburger en een soort gevuld pasteitje bij te zitten. Erg veel alles bij elkaar. Met apart natuurlijk veel sausjes, salade en veel friet. Lekker voor een keer. Later even zien wat met de resten te doen hoewel het vlees wel op was :). 


Op donderdag aten we sperziebonen-stamppot. Eerst tomaatjes geroosterd in een klein, beetje beschadigd schaaltje vandaar folie onderin, met Italiaanse kruiden, 1 teen knoflook, beetje zwarte peper en een scheutje olie. In de airfryerXL, 7 minuten op 200° (wel even afgedekt met een spatroostertje). 

Dan de aardappels, 400g, en bonen, 200g, gekookt. Intussen een runderrookworst opgewarmd in heet water. Geen komijnekaas, wel 50g oude kaas in stukjes. Daarom een koffielepel komijn fijngevijzeld. Aardappelen gestampt met de tomaatjes en wat oude jus. Dan de bonen, kaas en komijn er door. Partner vond dat de bonen ietsje gaarder hadden gemogen, ik vond dat de komijn iets meer had mogen zijn, maar verder een heerlijke maaltijd. 

De volgende dag viscurry in de slowcooker. De eerste 9 ingrediënten heb ik niet gebruikt omdat ik nog eerder gekregen groene currypasta had. Geen idee van hoeveelheid, maar heb gekozen voor 1½  koffielepels. Verder in plaats van sugarsnaps 150g Italiaanse roerbakgroente uit de vriezer in de pot gedaan. Daarbij 1 grote rode paprika in stukjes, 100g garnalen en 200ml kokosmelk. Beetje bouillonpoeder bovenop en 265g kabeljauwfilet. Dat 3 uur op laag laten garen. Verse koriander erop gestrooid. Uit de vriezer een doosje Libanese pilaf, opgewarmd in de magnetron. En verse wilde spinazie gekookt en afgemaakt met wat zoute boter. Er had nog iets meer van de kant-en-klare currypasta in gemogen maar wat was het een heerlijk recept. En het advies om er spinazie bij te eten klopte precies.

De laatste dag van deze blogweek had ik haringen besteld bij viswinkel Aan de Kant. Alleen voor partner want nieuwe haring is een van de weinige dingen die ik echt niet wil eten. Ik had er een leuke salade bijgemaakt met de sla en een rest vegetarische groenten en rijst inclusief een halve groenteburger van La Stancia aangemaakt met de rode relish die er bij was. De overgebleven friet opnieuw opgebakken in de airfryerXXL, alleen omdat er wat meer tegelijk in kan. en dat gaat prima, maar niet te vol. Echt knapperig op 200° zo'n 5 minuten. Zachte broodjes, sausjes erbij, prima maaltijd.

En vandaag, andere bestellingen bij de viswinkel, maar daarover volgende week. Ik wil deze post graag eindigen met te melden dat ik iets meer dan 1500 bezoekers had voor de vorige blogpost. Dit gebeurt zelden. Ik weet dus ook niet waarom de ene keer niet, de andere keer wel, maar vind het wel erg leuk. Iedereen bedankt dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten