zondag 20 maart 2022

Genieten van lunch en chansons; uit de airfryer(s): witlof met pancetta en kaas, braadworst; uit de grote oven: flammkuchen met ui en pancetta; uit de slowcooker: Poor man's stew; heerlijk soepje uit de soepmachine; en nog een keer uit eten.

De startfoto is van maandag, witlof uit de airfryer.

We genoten deze zondag van een uitgebreide lunch begeleid door Frans op z'n Rotterdams. Eten en genieten van prachtige zang begeleid door accordeon. Oude vrienden en de accordeonist was jarig. Die lunch was in Brasserie De Rotterdammer echt in het Rotterdamse Botlek en havengebied. Heel apart. Wat we aten was ook erg leuk en lekker.

Begonnen met een klein cocktailtje met Hollandse garnalen, in Nederland gepeld zoals de uitbater zij. Daarna een zak gefrituurde garnaaltjes. Ik ben niet zo weg van dat soort dingen maar partner vond ze heerlijk.

Daarna een voortreffelijke vissoep met croutons.


Dan een gepocheerd ei met een heerlijke saus op een plakje forel. Met "kaviaar", maar niet de echte natuurlijk. Erg bijzonder. 

Dan een bord met 2 gebakken visfilets, Pieterman en Wijting. Smaakten beide prima. Wat het kleine visje was heb ik niet gevraagd. 

Ook nog een krokant gebakken stuk buikspek met hoisinsaus. Langzaamaan raakten we aardig vol.

En tenslotte een dessert van broodpudding met een bolletje ijs en wat slagroom. Omdat er wat extra gasten waren gekomen ter verrassing van de jarige, kwam er niet meer van het maken van een foto. Wat een goed idee om al het brood wat altijd over blijft te verwerken in zo'n heerlijk gerecht. Al met al, een erg leuke, lekkere, fijne middag met heerlijk eten, fijn optreden en aan het eind nog een klein feestje met een paar vrienden. Leuk om er weer eens uit te zijn na de erg rustige corona-tijd.

Op maandag weer zelf in de keuken. We aten witlof. Twee flinke stronkjes eerst even gekookt. Na afkoelen ingewikkeld in pancetta en jonge kaas en 6 minuten gebakken op 190° in een schaaltje in de airfryerXL. Er lagen nog 2 kleine gehaktballetjes. Verder een restje gekookte aardappels opgebakken in een pannetje met in stukjes gesneden vijgen-gorgonzolabrood. Heerlijk.

Dinsdag salade van ijsbergsla en spitskool aangemaakt met vijgen-granaatappeldressing. 

Verder klassieke flammkuchen gemaakt met gekocht deeg en belegd met potje crème fraîche, 3 kleine rode uitjes en 1 gele ui en het hele pakje pancetta. Heerlijk. De salade werd niet gebruikt. 

Met 2½ echt grote wortels die er lagen maakte ik de volgende dag poor man's stew in de slowcooker met 400g aardappel, ½ ui, 2 tenen knoflook, scheut tomatenketchup, koffielepel tomatenpuree meegebakken met 250g rundergehakt. Puntje bouillonpoeder, scheut water en zwarte peper erbij. Dus zonder courgette. Wortel, aardappel en ui in schijfjes gesneden met de Magimix. Gekozen voor 6 uur op laag terwijl we onze 4e prik haalden en gingen stemmen. 

Was heerlijk. Er zou eigenlijk op z'n Frans een stokbroodje bij moeten vanwege het nat in de pot. En voor ons voor 2 personen echt nog veel te veel. Genoeg over voor een opwarm-maaltijd.

Intussen de soepmachine gevuld met de sla van dinsdag, ½ wortel, ½ ui en een restje jus van de gehaktballetjes met water tot de onderste streep. Op de pureerstand. Een smakelijk drinksoepje.

Er kwam weer een zak van 500g verse grove spinazie mee met de Hofweb-boodschappen. Daar braadworsten bij gebakken met knoflook en peterselie van Brandt en Levie. Even geblancheerd in heet water en dan 8 minuten op 180° op de grillpan in de airfryerXL. Natuurlijk gekookte aardappelen erbij en een rest eerder ingevroren boeuf bourguignon als jus/saus. Zo lekker bij elkaar!

Dan weer een maaltijd buiten de deur. We aten vrijdag bij Restaurant 't Kookhuys waar we samen de verjaardag van partner vierde. We kozen voor het 5-gangen verrassingsmenu met wijnarrangement. Een goede keuze hoewel al met al dan toch wel wat veel. Maar uitstekende kok(s) daar. Serietje foto's.

Op de laatste dag van deze blogweek aardig wat werk voor een klein verjaarsfeestje op zondag met familie. Deels uitbesteed aan zwager, schoonzus en kinderen, deels zelf lekkere hapjes gemaakt. 

We aten daarom eenvoudig. Haring voor de een en een rest poor man's stew. 

En vandaag, zondag, visite met koffietijd, borreltijd, tapastijd en dessert maar daarover volgende week. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten