zondag 10 oktober 2021

Uit de airfryer(s): pasteibakjes, olijfbrood, witlof, puree; uit de slowcooker: gehakt met ananas; verder eierragout, gemarineerde tomaatjes, soep en heerlijk uit eten bij Restaurant Gewoon.

Eten uit beide airfryers donderdag.

Voor de lunchgasten op zondag maakte ik burratasalade met gemarineerde tomaatjes. Volgens recept maar met verse fijngesneden blaadjes oregano en 2 tenen knoflook.


Voor de eierragout 4 eieren hard gekookt iets fijner gemaakt dan in het recept staat. Eén grote ui fijngemaakt in de Onionchef met het roze mes. Een kleine puntpaprika in stukjes gesneden. Ui en paprika gebakken met kerrie. Met bloem en room saus van gemaakt. Een scheutje tomatenketchup, een beetje bouillonpoeder, bieslook en ei erdoor geroerd. Intussen in de airfryerXL 4 pasteibakjes gewarmd, 6 minuten op 165°. Een heerlijk hapje.


In de airfryerXL pain de camusettes afgebakken op 200° in 10 minuten. Verder volkorenbrood en kazen op tafel. En een meegebracht zelfgebakken brood met o.a. rogge en walnoten. Een leuke tamelijk vroege lunch met fijne vrienden. Later op de avond nog een stukje brood met kaas was voldoende.

Maandag een maaltijd van veel verschillende dingen. Wat sperziebonen gekookt. Twee grote tomaten in stukjes gesneden. Een bakje kastanjechampignons, 250g, gebakken in boter met 6 in stukjes gesneden knoflooktenen. Een klein restje boeuf opgewarmd in de magnetron. Ook nog een restje groene kool opgebakken en daar de rest eierragout doorheen gedaan. Het 2e olijfbroodje afgebakken in de airfryer. Alles bij elkaar wel wat teveel, maar mooie restjes voor een soepje. 


De soepmachine gelijk 's avonds aangezet aangezet met spoelwater uit alle pannetjes en schaaltjes en de resten tomaten, bonen, kool met eierragout, champignons en stukjes olijfbrood. Eerst even handmatig gemixt en daarna op stand gladde soep. En ja hoor, naar verloop van tijd gestopt en aangebrand onderin. Dus maar verder in een pannetje en de machine schoon geboend. Door het eerst goed te mixen hoopte ik dat het goed zou gaan, maar toch.... Wel een heerlijke, smaakvolle soep. 

De volgende dag aten we sla en komkommer, een heerlijke saus erbij van Griekse yoghurt, mayonaise zwarte peper, een druppeltje tomatenketchup en een scheutje olijfolie. Met gerookte vis, een paar geroosterde tomaatjes, een stukje brandrood kaas, tapenade, boter, roggebrood en nog een rest olijfbrood. 

Woensdag niet echt gekookt. Volkorenbrood, katenspek, plakje jonge kaas, gebakken eieren, tomaat, augurken, prima maaltijd. 

Pompoenen gekregen die ik niet ken dus moest ik op zoek naar namen en recepten. De linkse op de foto is een chayote, de andere acorn squash of eikelpompoen. Omdat andere groenten voorgingen kwam ik deze week niet toe aan recepten dus daarover later. 

Donderdag witlof met ham en kaas uit de airfryerXXL in het bakaccessoire. Eerst de 2 lofjes 15 minuten gekookt, na het uitlekken ingerold in ieder 2 plakken rauwe ham en 2 plakken jonge kaas. In het kookwater van de lof geschilde aardappelen gekookt en deze gestampt met de sla en het sausje van dinsdag. In een ovenschaaltje, bestrooid met geraspte oude kaas en in de airfryerXL op de bakplaat. Zie foto bovenaan vóór de airfryers aangingen. Koud gestart want in de middag klaar gezet. Beiden op 180° gezet en na 10 minuten gekeken. Toen nog 4 minuten op 200°. Een heerlijke maaltijd. Zie foto bovenaan.

De volgende dag aten we na een heerlijke oppasdag bij Restaurant Gewoon in ons eigen dorp. Partner visbordje en daarna een pan mosselen, ik kroketten van Hollandse garnalen en daarna een perfect gebakken Tournedos met pepersaus. 


De rode wijn was heerlijk en een deel van de inhoud ging mee naar huis want partner dronk een glaasje wit bij zijn voorgerecht en bij de mosselen. Voor mij vooral een heerlijk glas bij de tournedos.


Een bakkie koffie met Calvados voor de een en een Irish coffee voor de ander aan het eind van de maaltijd. Daarvoor deelden we samen één dessert: chocolade amandeltaart met ijs en slagroom. Het was weer een lekkere en vooral ook heel gezellige ervaring om even buiten de deur te eten. En beiden codes werkten zoals het moest gelukkig.

De laatste dag van deze blogweek gehaktballetjes uit de slowcooker. Aardig wat voorbereidingen voor de zondag erna, dus een beetje gemakkelijk gebruik gemaakt van de slowcooker. Aangepast recept. Het gehakt, ruim 300g, wilde niet tot balletjes gemaakt dus geruld. Met verse peterselie, 1 teen knoflook en een sjalot. Wel paprikapoeder gebruikt, want geen paprika in huis. Alles voor de saus bij het gehakt gedaan, wel knoflookpoeder, geen uipoeder, en toen in de pot. Daar 300g verse ananas bij in blokjes. Na 4 uur op laag direct gegeten zonder azijn en allesbinder. Rijst gekookt in de rijstkoker. Het was eg lekker met die zoetzure saus. Ik heb de paprika niet echt gemist. 

En vandaag, zondag, gasten aan tafel. Ik moest vroeg de slowcooker vullen. Daarover volgende week. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten