zondag 4 juli 2021

Hamburgers en biefstuk gewoon gebakken in de pan; Gözleme, heel bijzonder; verse worst en omelet uit de airfryer(s); rabarber met aardbeien uit de slowcooker; lekker eten van de traiteur.

En weer was er voetbal, en wielrennen en autoracen. Bord op schoot maar deze zondag. We aten andijviestamppot met een hamburger. De laatsten gebakken in zoute boter en oude jus. Geen zout in de aardappelen. Ik ben niet zo van sport maar partner wel dus 2 x blij en 1 x teleurgesteld deze zondag. Maar lekker gegeten, dat dan weer wel.


Bij de groenten was 200g snijbiet. Dat kan niet te lang wachten. Maandag een bijzonder recept gemaakt Gözleme. Alles in huis behalve munt. Ik gebruikte een hele ui en iets meer kaas, 75g feta en 150g burrata. Natuurlijk geen zout als er feta wordt gebruikt. Hoe je mozzarella zou moeten raspen is me tot nu toe ontgaan en met burrata gaat dat al helemaal niet. De kaas met een vork fijn gemaakt en daar het gebakken spul op gedaan, goed gemengd en in de koelkast gezet. Deeg gemaakt van ieder 250g en in 2 bollen verdeeld. Erg plakkerig. Wat ben ik daar toch slecht in. Nou ja, uitgerold, hier en daar 'geplakt', gevuld en in de grote ijzeren pan 2 tegelijk gebakken. Geen halve manen maar toch nog gelukt. En best lekker hoewel het deeg nog ietsje langer had gemogen hier en daar. We hadden er een beetje Lollo Rosso sla bij.


Dinsdag aten we het stoofvlees van de week ervoor opgewarmd in de magnetron. Met opgebakken rijst die over was van de visstoofpot van vorige week. En natuurlijk wat sla er bij. 

Woensdag in de middag de laatste stukken meloen met 2 soorten ham en een drupje Hot Sauce van Hippo.


's Avonds witte kool uit de wok. Ik heb ½ witte kool fijngesneden en 1 rode ui. Verder mosterdzaad en kerrie toegevoegd en een plukje chilivlokken. Gebakken in olie i.p.v. boter. Eerder had ik Griekse worsten 'gekookt' en ingevroren. Daarvan één uit de diepvries gehaald en gebakken in de airfryerXL na voorverwarmen 5 minuten op 180° in het mandje. Daarvoor even een stokbrood afgebakken in dezelfde airfryer. Ik heb er apart stukjes Griekse feta bij geserveerd. Dat paste heel goed. 


Eerst een broodje aardbei bij het ontbijt, toen met 3 stengels rabarber, een doosje aardbeien, 250g, en 1 abrikoos en een lepeltje honing compote gemaakt in de slowcooker. Heerlijk als toetje.


We aten donderdag verse grove spinazie, gekookte aardappelen en in zoute boter gebakken biefstuk. Met een lekker glas rode wijn. Dat laatste doen we eerlijk gezegd wel vaker :). De nieuwe aardappelen waren heerlijk. De spinazie als altijd mmmm. De biefstuk goed gebakken.


Het dessert was ook verrukkelijk. De rabarber-aardbeicompote met Griekse yoghurt.


Vrijdag was een bijzondere oppasdag. We waren bij de jongetjes van 16.00 tot 19.00 uur en er was gezorgd voor eten voor ons en de kinderen. Beetje macaroni met rode saus stond klaar om te koken voor de kindjes. Wij hadden heerlijke kant-en-klaarmaaltijden van Westerkaatje op te warmen in de oven. 


Op de laatste dag al weer van deze blogweek een omelet van 4 eieren met vulling van de gözleme zonder het deeg, een even gekookte wortel in stukjes, een rest gewokte witte kool en 5 gedroogde tomaten uit de olie. Met de olie daarvan de bakplaat ingesmeerd en de omelet op een voorverwarmde bakplaat 10 minuten gebakken op 180° in de airfryerXL. Terwijl weer een stokbrood afgebakken in de andere airfryer. Erbij een kleine salade van minitomaatjes, zwarte peper, kleine olijfjes en met een rest van de burrata die deels ook al was gebruikt in de laatste kommen late-lunchsoepje. Heerlijke maaltijd weer. 
 

En vandaag, zondag, nog geen idee. Ik denk dat de komkommer eerst op moet. Daarover volgende week. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten