zondag 27 juni 2021

Uit de airfryer(s): aardappelgratin, saucijzen, frietblokjes, rollini's; uit de slowcooker: stoofvlees met bier, gehaktbrood; verder borrelbox en themamaaltijd Alerimus, wraps met roerei-vulling, salades, soep van resten; magnetron, onionchef, soepmachine.

Maaltijd van dinsdag.

Ik had de borrelbox voor vaderdag besteld van zorgcentrum Alerimus. Toen die eenmaal binnen was maar besloten verder niet na te denken over de avondmaaltijd. Heerlijke hapjes met een lekker glas rode wijn. 

Europees kampioenschap voetbal, Nederlands elftal. Eenvoudige maaltijd ruim voor 18.00 uur dus op maandag!!! Er lagen nog een paar wraps in de koelkast van een week geleden. Deze opgebakken in een grote pan. Voor de vulling: 1 rode ui, 1 flinke aardappel, 3 tenen knoflook fijngemaakt in de onionchef met het roze mes. Daarbij 5 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten in olie en een handvol Taggiasche olijfjes. Een scheutje olie in een grote pan en dit even laten garen. Dan 4 eieren geklopt met wat labneh en zwarte peper er op en roerei van gemaakt. Daar de wraps mee gevuld. Erbij een komkommersalade een beetje gebaseerd op dit recept met kaas en zuur. Het werd 1 komkommer in blokjes, stuk tallegio-kaas en 2 lepels piccalilly. Lekkere combinatie met dat lichtzure (en ja, ze wonnen gelukkig!). 

Dinsdag was oppasdag. Ik had voor de aardappelgratin met witloof en cheddar vast wat voorwerk gedaan. In de magimix 350g aardappel in dunne schijfjes gesneden. De cheddar, 140g, in blokjes. Ik heb alleen de gratin gemaakt en niet de linzensalade. In het bakaccessoire van de airfryerXXL de aardappels, 3 stronkjes fijngesneden witlof, de kaasblokjes, een handje verse gekraakte walnoten, 2 tenen knoflook, verse oregano, tijm en rozemarijn en wat paprikapoeder en peper. Boter en kookroom erover en 40 minuten op 190° was de bedoeling. Maar toen ik het terug van het wegbrengen van de jongetjes wilde gaan samenstellen kon ik echt nergens meer de kaasblokjes vinden. Samen overal gezocht. Heel erg raar. Uiteindelijk maar gekozen om een paar flinke lepels ricotta over het geheel te verdelen en gewoon geraspte belegen kaas bovenop gedaan. Wat een rare toestand zeg. De cheddar moest nodig op vandaar dit recept gekozen maar nu dus zonder cheddar gemaakt. En we hadden voor mijn vertrek naar de stad ook al een mislukte zoektocht meegemaakt om een speeltje van een van de jongetjes te vinden wat persé mee naar huis moest. Huilend in de auto maar dat ging wel snel weer voorbij. Tja, drukke dag met kleine onvolkomenheden dus, ha, ha.

Op woensdag een ijsbergsla-salade. Aangepast natuurlijk. Met ½ krop sla, 3 gedroogde tomaatjes uit olie, handje grote groene olijven ontpit, handje kleine zwarte olijven en een vinaigrette van olie, citroensap en 1 uitgeperste teen knoflook. Daarop wat plakjes Blauwe korenbloem en hardgekookt ei. Erbij een afgebakken stokbrood en 2 saucijzen van Brandt en Levie met Parmezaan en peterselie. In de airfryerXL op de grillplaat 10 minuten gebakken op 180°. Een sausje gemaakt voor bij het brood van tomatenketchup, mosterd en mayonaise. Leuke en lekkere zomermaaltijd. 

Donderdag weer een themamaaltijd van de zorgorganisatie. Italiaans deze keer. Was weer erg goed gedaan. Heerlik soepje, leuke salade, pasta met lekkere saus en een overheerlijk toetje.

Op vrijdag zoon met de kleine jongetjes aan tafel. 

Stoofvlees in bier in de slowcooker. Er was een recept van een site die niet meer bestaat. Maar het maakt niet uit want ik heb het toch helemaal op mijn eigen manier gedaan. Ik kijk dan bij verschillende recepten naar hoeveelheden en ingrediënten en stel samen wat ik heb. Dat was 340g runderlap. In stukjes aangebakken in olie met een lepel bloem, een pietsie zout en zwarte peper en in de pot. Dan 1 grote ui en 1 grote wortel grof gesneden en samen met 1 teen knoflook gebakken in dezelfde pan. Daar een blikje HertogJan bij, 2 tomaten, 1 blaadje laurier en 1 kruidnagel. Alles in de pot en 7 uur op laag gezet.

Ook in de slowcooker in de andere pan gehaktbrood. Met ruim 300g rundergehakt, 1 ui onderin, de kruiden en specerijen aangepast, de teen knoflook geheel in het gehakt, wel verse oregano, citroensap uit een biologisch flesje, 6 uur op laag. Het gehakt was zo op hoewel een beetje droog maar met een sausje van mayonaise, ketchup, hotsauce van Hippo en mosterd toch erg lekker. Het vlees was wel van over. De uien van het gehakt bij de saus van het vlees gedaan. 

Aardappelblokjes gemaakt met de Magimix en deze gefrituurd in de airfryerXXL met het smart sensing programma. Duurde ongeveer 22 minuten. Wat is dat toch heerlijk gemakkelijk allemaal. Salade gemaakt in verschillende schaaltjes met ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, blauwe bessen en watermeloen. Voor de kindjes nog extra 2 grote appels gemoesd in een pannetje en die met de staafmixer gemengd met een restje rabarber en een restje moes van appel, peer en sinaasappel. Van alles wat op tafel beviel uitstekend. Dat is voor kleintjes ook heel plezierig want van alles waar je niet zo'n zin in hebt kleine hapjes, alles proeven is het uitgangspunt, en wel lekker komkommer, tomaatjes, fruit en moes nietwaar :).

Zaterdag soepje gemaakt van resten aardappelgratin met witlof, roerei, komkommer met piccalilly, ijsbergsla met en zonder toevoegingen en natuurlijk water. Stevig en heerlijk van smaak weer deze keer :). 

Voor 's avonds een rest visstoofpot verwarmd in de magnetron, witte basmatirijst uit de rijstkoker en nog 3 rollini's afgebakken op de grillplaat in de airfryerXL, 6 minuten op 180° want weinig vis meer in de stoofpot. Een stukje meloen als hapje vooraf (soep voor de volgende dag). Lekkere maaltijd.


En vandaag, zondag, voetbal om 18.00 uur dus op tijd eten. Waarschijnlijk andijviestamppot. Daarover volgende week dan weer. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten