We aten zondag spaghetti met bloemkool. Precies gemaakt volgens recept. Een stuk Parmigiano Reggiano fijngemaakt in de Onionchef met het zwarte mes. De hoeveelheden zijn bij zo'n recept wel van groot belang. De pasta was precies gaar toen alle vloeistof opgenomen was. Heerlijk.
De drumsticks, 3 stuks, die we er bij aten ingesmeerd met olie en zwarte peper en gebakken in de airfryerXXL met het speciale Smart Chef programma (16 minuten).
Dinsdag witlof - komkommer salade. Eén kleine stronk witlof, ½ komkommer, 1 sinaasappel in plakjes, 1 gesnipperde sjalot, wijnazijn, olie, zwarte peper en een paar zoutkorreltjes, bestrooid met iets gedroogde bieslook. De tzatziki was nog niet op dus die aten we er bij. In de airfryer afgebakken kaas-maïsbroodjes. Een schaaltje gehalveerde cocktail-trostomaatjes en plakjes Reade Jutter en boter ook op tafel. Prima lichte maaltijd na een bijna zomerse dag buiten met de kleinzoontjes en hun papa.
Op woensdag de resten van de bami en de salade. Een hele bak bami met een klein beetje satésaus opgebakken in de juspan. De 2 soorten vlees ieder in apart bakje opgewarmd in de magnetron. Van 2 eieren plat gebakken ei gemaakt. Paar tomaatjes, beetje komkommersalade, kroepoek, sambal, atjar, gebakken uitjes, seroendeng, sojasaus, gewoon een prima maaltijd.
De volgende dag witlof met mosterdpuree. Eerst 2 grote aardappelen gekookt en met een scheutje room, een flinke koffielepel mosterd en wat zwarte peper tot puree gestampt. Dit onderin het met wat olie ingesmeerde bakaccessoire van de airfryerXXL gedaan. Intussen 2 stronken witlof in z'n geheel gekookt (tevoren doorsnijden vind ik teveel verlies van losse blaadjes geven en de harde kern kan er uit aan tafel als iemand dat wil). Op de puree 2 plakken ham. Na het koken de witlof even laten uitlekken dan doorgesneden en op de ham gelegd. Vervolgens 3 soorten kaas, een paar kleine plakjes en geraspte, over de witlof. Daarop weer 3 plakken ham en weer wat geraspte kaas. In de middag gemaakt dus koud in de airfryer met een spatdeksel erover. Na 20 minuten op 180° gekeken en nog een paar minuten op 200° gezet. Een heerlijke maaltijd weer. En helemaal op gelukkig.
Vóór het bakken |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten