zondag 25 april 2021

De Onionchef, fijn apparaat; uit de airfryer(s): drumsticks, witlofschotel, brood afgebakken; thuisgebrachte bami rames; heerlijke snert uit blik; pastasaus uit de slowcooker.

We aten zondag spaghetti met bloemkool. Precies gemaakt volgens recept. Een stuk Parmigiano Reggiano fijngemaakt in de Onionchef met het zwarte mes. De hoeveelheden zijn bij zo'n recept wel van groot belang. De pasta was precies gaar toen alle vloeistof opgenomen was. Heerlijk.

De drumsticks, 3 stuks, die we er bij aten ingesmeerd met olie en zwarte peper en gebakken in de airfryerXXL met het speciale Smart Chef programma (16 minuten).


Soms zomaar ineens heb ik geen zin om iets te eten te maken. Net alsof niets me dan echt aantrekt van wat er in huis is. Dat gebeurde maandag. Daarom 2 x bami rames besteld bij Restaurant de Kul. Lekker ouwerwets van de Chinees thuisgebracht. Verschillende vleesjes, atjar en een bakje bami over. 

Dinsdag witlof - komkommer salade. Eén kleine stronk witlof, ½ komkommer, 1 sinaasappel in plakjes, 1 gesnipperde sjalot, wijnazijn, olie, zwarte peper en een paar zoutkorreltjes, bestrooid met iets gedroogde bieslook. De tzatziki was nog niet op dus die aten we er bij. In de airfryer afgebakken kaas-maïsbroodjes. Een schaaltje gehalveerde cocktail-trostomaatjes en plakjes Reade Jutter en boter ook op tafel. Prima lichte maaltijd na een bijna zomerse dag buiten met de kleinzoontjes en hun papa. 

Op woensdag de resten van de bami en de salade. Een hele bak bami met een klein beetje satésaus opgebakken in de juspan. De 2 soorten vlees ieder in apart bakje opgewarmd in de magnetron. Van 2 eieren plat gebakken ei gemaakt. Paar tomaatjes, beetje komkommersalade, kroepoek, sambal, atjar, gebakken uitjes, seroendeng, sojasaus, gewoon een prima maaltijd. 

De volgende dag witlof met mosterdpuree. Eerst 2 grote aardappelen gekookt en met een scheutje room, een flinke koffielepel mosterd en wat zwarte peper tot puree gestampt. Dit onderin het met wat olie ingesmeerde bakaccessoire van de airfryerXXL gedaan. Intussen 2 stronken witlof in z'n geheel gekookt (tevoren doorsnijden vind ik teveel verlies van losse blaadjes geven en de harde kern kan er uit aan tafel als iemand dat wil). Op de puree 2 plakken ham. Na het koken de witlof even laten uitlekken dan doorgesneden en op de ham gelegd. Vervolgens 3 soorten kaas, een paar kleine plakjes en geraspte, over de witlof. Daarop weer 3 plakken ham en weer wat geraspte kaas. In de middag gemaakt dus koud in de airfryer met een spatdeksel erover. Na 20 minuten op 180° gekeken en nog een paar minuten op 200° gezet. Een heerlijke maaltijd weer. En helemaal op gelukkig.

Vóór het bakken

Vrijdag hadden we de hele dag de twee kleinkindjes op bezoek. Ook om te eten. Dat werd lekker gemakkelijk heerlijke erwtensoep uit blik met Griekse yoghurt met honing als toetje. 

Op de laatste dag van deze blogweek verse spinazie, eieren en aardappels gekookt. Een biefstuk er bij gebakken in een pan in boter op het gas. Dat vinden we nu eenmaal lekkerder dan in de airfryer roosteren.
 

Ook maakte ik vast deze pastasaus met tomaat, rode ui, wortel en courgette in de slowcooker. Zonder kip dus. Eén courgette, 2 dikke wortels en 1 rode ui fijngemaakt met de onionchef met het roze mes. Met veel doorgesneden kleine tomaatjes, de kruiden en wat water in de pot en 5 uur op laag. Met de behulp van de  staafmixer werd het een heerlijk geurende en ook smakende dikke saus die we dus niet aten.

En vandaag, zondag, heel vroeg mijn 1e coronaprik gekregen. Zal vast een wat moeilijke dag worden want ik ben ook altijd goed beroerd van de griepprik. De pastasaus is vast klaar. Verder zien we het wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten