Een maaltijd van restjes op deze mooie zondag. Aardappeltjes gebakken in een beetje jus. Spinazie, opgewarmd in de magnetron (dat was geen succes, niet lekker meer), wortelsalade, een klein beetje salade, een paar koude gekookte worteltjes, voor ieder een broodje afgebakken. Een stukje blauwe kaas erbij of erna. Prima hoor. Ook nog een lekker glas rode wijn.
Ik heb de doos met risotto zoals beschreven in deze blogpost ontdooid en daarna het deel wat we wilde eten opgewarmd in de magnetron. Smaakte prima hoewel de asperges natuurlijk niet meer geweldig waren. Dat aten we met broccoli en filetlapjes. De twee filetlapjes op de grillplaat in de airfryerXL 7 minuten op 180°. Veel vet, dus extra smaakvol hoewel ik dat dan niet op eet. De broccoli 7 minuten gekookt. Heerlijke maaltijd voor een gewone maandag.
Ik las er iets over op Twitter. En we hadden er wel trek in. Dus maakte partner dinsdag op de traditionele pannenkoekendag deze heerlijke stapel. Allemaal puur dus alles kan er op. Stroop, dadelstroop, jam, geraspte oude kaas, geraspte Parmezaanse kaas. Lekker hoor zo nu en dan. Nog twee over voor bij het ontbijt de volgende morgen.
Woensdag kwam de twee-maandelijkse bestelling binnen van Brandt en Levie. Omdat er een zak rode kool met appel lag die hoognodig op moest heb ik gebruik gemaakt van de inspiratie van een bijgeleverd recept. Wel veel 'kleiner' gehouden, want de kool was natuurlijk al meer voorbereid. Twee flinke sjalotten en 2 tenen knoflook fijngesneden met de onionchef met het roze mes. Wat eekhoorntjesbrood geweekt en samen met de sjalot en knoflook even gebakken en daarna met ruim de helft rode kool uit de verpakking opgewarmd met het scheutje weekwater. Inmiddels aardappels gekookt en een rookworst opgewarmd. Grove stamppot gemaakt met een beetje oude jus. Heerlijk.
Donderdag een slowcooker-maaltijd met spitskool en gehakt. Gekozen voor ongeveer de helft van alles en dan toch nog een heel erg volle pot. Er zaten in: 3 aardappelen, ½ spitskool, ½ grote ui, 2 tenen knoflook, 280g varkensgehakt, 12 groene ontpitte olijven, 150g feta, 50ml rode wijn, 75ml 'water' uit het potje van de olijven, peper, gemalen piment, gerookte paprika en verse oregano uit de kruidentuin. In plaats van zure room heb ik er een scheut Griekse yoghurt doorgeroerd ½ uur voor het eind. Was erg lekker.
Vrijdag heb ik de rest van de risotto opgebakken in wat jus maar zonder de stukjes asperge. Een lieve tomaatjessalade met mozzarella was de groente.
Dag Sia,
BeantwoordenVerwijderenO wat een heerlijke eetweek heb je weer achter de rug. Met bijzondere maar ook zo heerlijk gewone maaltijden. Ik geniet op afstand mee en sta zelf gewoon ook iedere dag in de keuken om van die maaltijden met aandacht te maken.
Je schrijft over te zoute spekjes. Misschien helpt het als je een te zoute ham of spek hebt, die even af te spoelen of nog beter te laten weken in water. Het water zal het overtollige zout dan opnemen. En anders de rest van de dag een beetje op je zout-inname letten. Open deur, maar toch.
Geniet van de komende week. Heel koud en ook de sneeuw maakt dat we voorzichtig moeten zijn. Houd moet, houd vol lieve Sia!
Ha Florina,
BeantwoordenVerwijderenJa, we kijken goed uit hoor. We zijn in huis en tuin en komen verder nergens. Genoeg in huis zelfs als er deze week geen levering van de biologische webshop zou komen. Over die spekjes, ik vind het dan gewoon jammer van de smaak van het eten dus niet zozeer het teveel aan zout. We gebruiken vrijwel geen zout bij het koken verder.
Bedankt weer voor je lieve commentaar. We leven ons kalme leventje rustig verder.
Hou jij je ook goed en pas op, niet uitglijden.