zondag 20 september 2020

Frietblokjes, hamburgers, zeeduivel uit de airfryer; heerlijke salieboter; bloemkool uit de slowcooker; bijzondere pizza's in Duitsland; in huis op vuur gebakken bbq-vlees en heerlijke coleslaw.

Deze zondag waren schoondochter en de twee kleine jongetjes de hele dag in huis en tuin. Ik had na de lunch en het middagslaapje in de middag voor ieder een bordje watermeloen gemaakt. 

We aten 's avonds: frietblokjes uit de airfryerXXL (met het smart chef programma voor verse friet gebakken, heerlijk), een rest bietjessalade, verse Chinese kool salade, verse appelmoes, doperwtjes uit een potje en in de andere airfryer op de bakpan gebakken hamburgers, 8 minuten op 180°. Voor elk wat wils en de jongetjes aten er aardig van mee.  En in deze hectiek natuurlijk geen foto's van de maaltijd :-).

Maandag werd restjesdag. Van Chinese kool, witlof en ijsbergsla met aardappelen een stamppot gemaakt. Recept was alleen maar ter inspiratie. Jus gemaakt met een gebakken uitje in boter. We aten er een rookworst bij. 

Dinsdag en woensdag aten we buiten de deur want we waren een paar dagen in Arbach bij een goede vriend die een hotel/restaurant is begonnen in dit lieve dorpje. Ook dochter en schoonzoon hebben daar sinds kort een huis, maar zijn nog volop aan het verbouwen, dus geen logeermogelijkheid.

De 'baas' van het hotel bakt heerlijke en vooral ook bijzondere pizza's. Oude recepten van Napolitaanse afkomst. Door ze in parten aan tafel te brengen kunnen de aanwezigen verschillende smaken proeven. Erg leuk en lekker. Op de foto's achtereenvolgens zalm, spinazie en een dessertpizza met appel. En er waren nog meer smaken hoor. Geweldig leuk.



In de namiddag eerst geborreld met crackertjes, kaas, nootjes e.d. Vooraf aan het pizza-gebeuren kregen we een kom gazpacho. En natuurlijk waren er ook heerlijke wijnen bij de gerechten.

Woensdag aten we met dochter en schoonzoon in een restaurant in het prachtige dorp Monreal. Schnitzel, gegrilde varkenslapjes, calamaris, lekker met frietjes en salade. Eenvoudig maar goed. Na het eten een rondwandeling en terug in het hotel nog wat nagepraat en wat gedronken. Het waren leuke dagen. 

De volgende dag weer naar huis en na een autorit van 4½ uur en 2 dagen eten en drinken, werd het thuis een in de airfryer afgebakken olijvenbroodje en wat crackers met beleg en een kopje koffie. 

Dan al weer vrijdag. Bloemkool uit de slowcooker. Het was een kleine bloemkool gelukkig want dat is genoeg voor samen. Eerst 3 tenen knoflook uitgeperst, peterselie, maggiplant en rozemarijn fijn gesneden, parmezaan geraspt en dat met zwarte peper en olie geklopt. Kool ingesmeerd, beetje water en bouillonpoeder in de pan en 4 uur op laag gezet. We aten er zeeduivel en gepofte aardappel bij.

De moten zeeduivel zijn ingepakt in serranoham en 8 minuten gebakken op 160° op de grillpan in de airfryer XXL. Ik was eerlijk gezegd gewoon helemaal vergeten de salie toe te voegen voor het inpakken en heb toen gekozen voor het maken van een rol salieboter. Met 125g boter, 7g salie, 2 tenen knoflook, zonder peper en zout. Ook gelijk heerlijk bij de gepofte aardappelen uit de magnetron

Voor de laatste dag van deze blogweek maakte ik op vrijdag een klassieke coleslaw.  Met ½ witte kool, 1 rode ui en 3 worteltjes allemaal door de magimix gehaald. De dressing bestond uit 4 lepels mayonaise, 1 lepel mosterd, 2 lepels witte wijnazijn en een lepeltje zwarte peper. In het gekozen recept staat direct serveren, in een ander recept 'maak het een dag van tevoren zodat de smaken lekker intrekken en de kool lekker van structuur wordt'. Het laatste gedaan dus. 

We aten met gasten en hebben vlees gebakken op het vuur in de keuken. De bieflapjes, saté en bbq-worstjes uit het pakket van Hofweb waren allemaal bbq-klaar. Verder een beetje pasta gekookt, een doosje courgette-preisaus uit de diepvries gehaald en aangevuld met een paar even geroosterde tomaten. Leuke minitomaatjes voor de kleintjes en iedereen die er trek in had. Ook nog een pan appelmoes gemaakt van Delcorfappels opgezet met een klein beetje water en wat citroensap. Iets te dun, maar wel erg lekker. 

En vandaag, zondag nog geen idee. Er zijn natuurlijk resten dus wie weet... Maar daarover later. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten