zondag 23 augustus 2020

Lunch op het ss Rotterdam; uit de airfryer: gebakken aardappeltjes, drumsticks, afgebakken stokbrood; uit de slowcooker: heerlijke courgette-preisaus; groenlofstamppot; boontjes met citrusdressing en eten van Letoko.

Mand vol biologisch fruit.
Zondag was ik bij een door een vriend aangeboden lunch op het ss Rotterdam. Ik had gekozen voor Marokkaanse eieren. Bijzonder en lekker. Natuurlijk leuk gezelschap want een aantal oud-collega's bij elkaar vanwege pensionering van degene die de lunch aanbood. En op dat schip zijn alleen al vind  erg leuk.

Voor 's avonds maakte ik van sanguino- en sperziebonen deze lekkere groentehap. Met gekookte aardappelen en een rookworst.

Een rest gekookte aardappelen opgebakken in de airfryerXL op de grillplaat. Even met wat olie besprenkeld en 10 minuten op 180°, zoals vrijwel altijd voorverwarmd. De boontjes van zondag koud op tafel. Wat kleine tomaatjes gehalveerd in een schaaltje. Eitje-preitje kant-en-klaar van de kaasboer. Een klein restje fruitsalade. En een heerlijke barbecueworst 12 minuten gebakken in de boterjus van de dag ervoor.

Dinsdag kwam het jonge gezin mee eten. Met hulp van dit recept maakte ik courgettesaus. Ik had een heel grote courgette gekregen. Deze in plakjes gesneden in de Magimix. Een grote ui, een dikke prei en 3 tenen knoflook grof gesneden en even gefruit met een paar lepeltjes kerrie. Over beide potten van de duo slowcooker verdeeld. Daar de plakjes courgette op. Een lepeltje bouillonpoeder, 100ml water en een klein stukje rookworst wat er nog lag toegevoegd voor een extra smaakje. Alles even doorgeroerd en 4 uur op laag gezet. Vocht afgegoten, gepureerd en vocht er bij naar smaak. Bleek alles wat was afgegoten. Net na het verwarmen nog een een scheutje room er bij gedaan. We aten er geruld gehakt bij van 300g rundergehakt en 2 gekruide verse worsten uit het vel gehaald met wat extra kerrie. En penne. We vonden de saus echt heel erg lekker. Overigens gingen de pasta en het gehakt helemaal op. De saus natuurlijk niet, want dat was bedoeld als extra veel.


Een rustige woensdag volgde. De rest van de struik groenlof verwerkt in een stamppot. Met 375g groenten en 450g aardappelen. Er was nog ½ BBQ worst voor partner en voor mezelf eieren gekookt. Een rest mosterd-dille uit een potje en een lepeltje mosterd toegevoegd met de groenten na het stampen van de aardappelen. Ook nog flink wat room en vers gemalen zwarte peper. Ik vond het lekker, partner was niet echt enthousiast.

Het geplande bezoek vrijdag ging niet door. Ik heb daarom de donderdag binnengebrachte taugĂ© gevacumeerd omdat iemand hier dat deed en ben heel benieuwd hoe dat er weer uitkomt. Ik had veel fruit besteld voor een fruitsalade. Die heb ik dan toch maar gemaakt voor samen. Van blauwe bessen, pruimen en frambozen en overgoten met een scheut gin.
De groenlofstamppot opgewarmd in de magnetron. Een restje vegetarische rendang opgewarmd in een pannetje. Drie drumsticks gebakken in de airfryerXXL met het speciale smart sensing programma. Deden er 17 minuten over, heerlijk! Nog een beetje jus opgewarmd. De resten moeten nu eenmaal liefst ook op, dus daar deden we het mee.


Omdat we geen bezoek kregen mocht de oudste van de 2 kleine kleinzoontjes komen logeren vrijdag. Lekker veel fruit in huis dus fijn voor de kleine jongen. We aten 's avonds verse appelmoes, sperzieboontjes, fruit en rupsbroodjes. Maar ik heb een in de airfryer afgebakken stokbroodje gebruikt, daar met blauwe bessen oogjes in gedrukt, open gesneden en een knakworst ertussen gedaan. Met van alles wat op tafel werd er door de kleine man aardig gegeten.

Zaterdag, de laatste dag van deze blogweek, aten we weer eens van Letoko. Een tafel vol lekkers direct vanuit de bakjes.

En vandaag, zondag, vast een kalm-aan-dag. Daarover volgende week.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten