zondag 5 juli 2020

Een week zonder laptop, tobben. Uit de airfryer: hamburger, friet en oven schotel; uit de slowcooker: bloemkool; ook nog pasta met snijbiet.

Wat een last om geen MacBook meer te kunnen gebruiken. Maar, het gaat met de iPad ook. Ik maakte als voorgerechtje op zondag een garnalencocktail. Met 100g garnalen en een sausje van 2 flinke lepels mayonaise, 1 lepel tomaten ketchup, 2 lepels whiskey en 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder. 

Voor het avondeten opgebakken: een rest witte rijst, een restje prei met spekjes en een rest gewokte Chinese kool. Daarbij op tafel kroepoek, sambal en atjar. Prima soort Hollandse nasi van resten.

De volgende dag opnieuw opgebakken rijst maar nu de rest rijst gebakken met ui en de rest uit de slowcooker gemaakt met prei met elkaar gemengd. Een in de airfryerXL op de grillplaat in 8 minuten op 180 graden gebakken hamburger er bij.

Dinsdag gekonfijte eendeboutjes. Kant en klaar uit de diepvries, opgewarmd in heet water. Aardappelen en sperziebonen gekookt. Jus gemaakt met een klont boter met een fijngesneden sjalotje.

Op woensdag aten we bloemkool uit de slowcooker. Een flinke bloemkool ingesmeerd met een papje van olie, peterselie, knoflook, rozemarijn, zwarte peper en parmezaan. Met 75ml water met een beetje bouillonpoeder 4 uur op laag gezet. Smaakte heerlijk. Een fijne kaassaus er bij gemaakt van 20g boterjus met stukjes sjalot, 20g bloem, 250ml bouillon, water met poeder, en 75g in de Onionchef gemalen 2 soorten kaas. Dan nog een paar gekookte aardappels met wat olie bespoten en 8 minuten gebakken in de airfryerXL en een rest pasta even in de magnetron. Dat laatste was geen goed idee want dat wordt al snel te taai. Al met al, een goede vleesloze maaltijd.


Op donderdag aten we frietjes. Omdat het aardappels waren met een erg ongewoon model waren ze niet allemaal hetzelfde. Maar toch in de airfryerXXL gedaan met het speciale programma voor verse friet. Na ongeveer 24 minuten heerlijke friet. Apart een biefstuk gebakken in een rest jus van boter met sjalot en een schaaltje sla en komkommer.

Dan was het vrijdag. Ik maakte een geheel aangepaste maaltijd geïnspireerd op dit recept. Er lagen 2 hamburgertjes die echt op moesten. In de koelkast de helft van de bloemkool uit de slowcooker. Die heb ik in de Onionchef vermalen tot bloemkoolrijst. De hamburgers geprakt. Eerst 3 stengeluitjes in wat oude jus gebakken, dan de geprakte hamburger er bij en vervolgens de bloemkool. Omdat beiden al op smaak waren geen extra kruiden etc. Wel een ei en 50g kaas erdoor en ook nog wat kaas bovenop gestrooid. In de airfryerXL in een ovenschaal op de bakplaat 13 minuten op 170 graden. Heerlijk hapje. Een beetje sla en komkommer er naast. Aardbeien met slagroom toe. 


Zaterdag, de laatste dag alweer van deze blogweek, pasta met snijbiet. De helft van de hoeveelheden en verder volgens recept. Ik had wel nog wat steeltjes van paddestoelen en een paar gekookte boontjes liggen dus die meegebakken met de knoflook, tomaat en snijbietsteeltjes. Pasta apart geserveerd. Eerder zelf gemalen kaas erover aan tafel. Een vriendelijk maaltje zonder ophef met een lekker glas biologische wijn uit Portugal. 


En vandaag, zondag, nog geen idee. Het is erg lastig om de blogpost te schrijven op de iPad. Er gaat steeds van alles mis, maar ondanks het gedoe toch weer gepubliceerd. Vooral het rommelen met foto’s was lastig en vervelend. Ik heb daarom het laatste stukje maar zo gelaten. En zeer waarschijnlijk volgende week weer een laptopje in 🏠.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten