zondag 26 januari 2020

Heerlijke restensoep uit de soepmaker, zalmrolletjes in bladerdeeg uit de airfryer, kip uit de Römertopf en puree uit de slowcooker, kipfilet uit de NIEUWE AIRFRYER die ik mag testen.

Wat werd het op zondag. In de koelkast: binnenste van 2 grote tomaten, een rest paksoi-salade, 3 stukjes gekookte aardappel, een rest boontjes en wat kerriesaus van de kerrie-eierenvan Letoko, een flinke rest witlof uit de slowcooker. Dat allemaal in de soepmachine gedaan, aangevuld met een beetje water en op de gladde-soepstand gezet. Heel lekker met een scheutje room. Schaaltje yoghurt toe.

Maandag was er nog een rest van de hartige taart van woensdag. Lekker warm en krokant gemaakt in 8 minuten in de airfryer op 200°. Daarbij een gerookte makreel kant-en-klaar en sla met tomaatjes en olijfjes. Een schaaltje moes toe, ook weer op.

De volgende dag eerst een kom soep. Van nog één stronkje witlof salade gemaakt. Ieder een gekookt ei. Een beetje sla van de vorige dag. Een flinke rest pasta van vorige week opgewarmd in vegetarische pastasaus uit de diepvries. Een beetje vis. Eenvoudig en genoeg.

Woensdag tot en met vrijdag een vriend aan tafel.
We aten woensdag kabeljauw, wortelsalade en witte rijst.
De wortelsalade gemaakt met 3 flinke regenboogpenen en een stukje gember fijngemaakt met het zwarte mes in de Onionchef. Met verse munt, honing, citroensap en olie, alles naar smaak, een dressing gemaakt en het geheel 's morgens in de koelkast gezet.

Ik had 520g kabeljauw in 3 verschillende stukken qua grootte. Het oliemengsel gemaakt volgens recept met verse tijm uit de kruidentuin en de stukken vis er mee ingesmeerd. Gewone kleine tomaatjes voor zover dat ging eveneens besmeerd met het mengsel. Gebakken in de grote oven. Dat kan prima in de airfryer, maar dan voor 2 personen in een kleinere ovenschaal. Het was erg lekker.
Met witte witte rijst uit de rijstkoker. Extra over de rijst maakte ik nog een beetje sinaasappelsaus.

Voor donderdag had ik een iets uitgebreider etentje voorbereid voor 2 gasten maar de 2e gast kwam uiteindelijk niet. Toch als hapje vooraf zalmrolletjes in bladerdeeg gemaakt bij de borrel. Met maar 2 velletjes bladerdeeg, roomkaas gemengd met verse kruiden - tijm, knoflookbieslook en peterselie-, plakjes zalm en wat verse dille bovenop de zalm. De rol in 6 stukjes gesneden en ingesmeerd met een beetje koffiemelk. In de airfryer, 8 minuten op 180°.

Als hoofdgerecht kip met appel en room in de Römertopf. Ik heb het hele recept gemaakt omdat alle groenten al klaar stonden toen de 4e eter had afgebeld. In plaats van 2 gedroogde, heb ik 4 verse laurierblaadjes gebruikt.

Puree er bij uit de slowcooker, 250g aardappel, 250 knolselderij, 30ml water, 30g zoute boter en zwarte peper uit de vijzel 7 uur op laag.

Op woensdag vast het Turks toetje gemaakt als dessert voor donderdag. Volgens recept maar met andere koekjes natuurlijk en in een ronde schaal. En dat was natuurlijk wel echt veel te veel met z'n drieën. Maar wel erg lekker.

Vrijdag aten we rode kool met appel en cranberry maar de rode kool kwam uit een pakje, met appel en heb ik in de magnetron verwarmd. Een doosje cranberry compote uit de diepvries gehaald. Aardappels gekookt. En bijzondere verse worsten van Brandt en Levie met cranberry, sinaasappel en salie gebakken in boter. Met een echt heerlijke wijn er bij.

Op de laatste dag van deze blogweek, onze gast van de laatste dagen was weer vertrokken, kwam oudste zoon met vriendin eten. Vooraf een Cassoulet uit Frankrijk, zie foto. Daarna zoiets als dit, pasta met kip. Ik heb de kipfilets ingesmeerd met zelf samengestelde kruiden en gebakken in het mandje van de nieuwe airfryer, 2 stuks samen 300g, 18 minuten op 180°, en daarna in stukjes gesneden. Pasta en groenten - diepvrieserwten en -broccoli -, gekookt. Alles samengevoegd met een potje heerlijke tomatensaus van Fattoria la Vialla en even door gewarmd. Een stukje mooie blauwe kaas met een crackertje en daarna de rest van het Turks toetje als dessert. Opnieuw zo'n mooie fles Croix Figeac open gemaakt. En bij het dessert een glaasje Pedro Ximenez, mmm.


Donderdagavond kwam de airfryer premium XXL binnen die ik een paar weken mag testen. Een prachtig apparaat met o.a. Smart Chef Programma's. Als ik er in slaag alle 'missies' te vervullen, mag het apparaat blijven, dat geeft wel een geluksgevoel zeg. Later meer.


En vandaag, zondag, heel veel restjes in de koelkast dus ik denk soep en een tapas-achtige maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten