Ook deze zondag nog de kleinzoon mee aan tafel. Ik had dit eenvoudige recept gevonden, maar uiteindelijk werd het toch weer heel anders. Kleine balletjes gemaakt van 300g gehakt, 1 ei, klein beetje sambal en Italiaanse kruiden. Gekneed en beetje paneermeel toegevoegd tijdens het kneden. Een rest Italiaanse roerbakgroenten, 1 grote sjalot, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn gemaakt met behulp van het roze mes in de onionchef. Dat opgebakken in een beetje olie. Vervolgens met ricotta, crème fraîche en een scheut melk er een saus van gemaakt en omdat ik dacht dat het nog fijner moest nog met de staafmixer bewerkt. Het hielp niet voor de dreumes. At heerlijk macaroni met geraspte kaas, klein stukje vlees en veel tomaatjes :-). Groentesaus jammer genoeg niet. Nou ja, goed geprobeerd. Na dreumes naar huis te hebben gebracht de resten opgeruimd voor de koelkast.
Maandag voor mij een dag zonder vlees. Partner had nog 3 kleine balletjes. Ik maakte een omelet met geroosterd brood voor beiden.
In de middag eerst een lekkere fruitsalade gemaakt en een soepje. Voor de soep heb ik rare ingrediënten bij elkaar gedaan in de soepmachine. Er stond van alles in de koelkast. Goed geroken en geproefd op het allemaal nog goed was. Een beetje sinaasappelsap met rozemarijn, een doosje rode kool, nat van afgieten boerenkool, azijn/suikermengsel van komkommersalade, doosje stukjes tomaat, doosje gebakken ui, doosje groentesaus, ook nog wat saus van de schol en een flinke aardappel in stukjes. Op de pureerstand. Smaak is goed, maar machine wel aangebrand. Extra werk dus....
Een slowcooker-recept met savooiekool in plaats van spitskool. Een ½ kool, 300g rundergehakt, 3 aardappels, 1 ui, 1 grote teen knoflook, handvol Taggiasche olijfjes, flink wat mascarpone (want die moest op en geen feta in huis), 125ml bouillon, peper, piment, oregano en paprika en een vers takje basilicum. Na 4½ uur op laag vond ik het erg lekker. Partner had er nog wat extra sambal bij nodig. De mascarpone in plaats van feta maakte de smaak zachter denk ik. Een nadeel van dit soort gerechten is dat het er niet erg aantrekkelijk uitziet. Groot voordeel is dat ik me 's morgens wat beter voelde dan in de loop van de dag (erg verkouden) en dan alles al klaar gemaakt kan worden.
En toen hield het op voor mij en de keuken. Echt ziek in bed beland met alles er op en eraan..... Eerst niets, dan voorzichtig een beschuitje, later een boterham en uiteindelijk op de laatste dag van deze blogweek een tosti.
Partner maakte voor zichzelf hapjes, makreel met brood, gebakken eieren met ham en kaas, en vandaag dus tosti's voor beiden. Lief, maar liep voor mij niet goed af in de nacht.
En vandaag, zondag, opgestaan, maar het is nog niet veel. Maar hopen dat het langzaamaan weer beter gaat.
O lieve Sia, geveld (geweest) door griep. Ik stuur je beterschap en rust om te herstellen. Even zoveel mogelijk verplichtingen loslaten, óók online zijn, bloggen, fotograferen etc. Gewoon niets!
BeantwoordenVerwijderenSterkte hoor!
Dankjewel Florina. Het is een barre voor mij.
Verwijderen