zondag 15 december 2019

Pasta palmkool met zelfgemaakte pesto, bietenstoofpot uit de slowcooker, lekkere broodjes en verse friet uit de airfryer, eten buiten de deur.



Deze week zijn we begonnen met een stamppot met savooiekool. Een halve kool in stukjes, 1 ui, 100g spekjes, 1 teen knoflook en 1 appel gebakken in een scheutje olie en verder gekookt in wat water met een mespuntje bouillonpoeder.
Eén laatste kruimige aardappel, 3 zoete aardappelen en nog 2 stevige rode gezamenlijk in de kookpan. In plaats van roomkaas wat geraspte cheddar. Met een apart gewelde rookworst. Heerlijke maaltijd.

Maandag een beetje een terugslag, erg vermoeid. Gekozen om kaas-maïsbroodjes af te bakken in de airfryer, vleeswaren en kaas op tafel. Als dessert de stoofpeertjes van vorige week met een flinke lepel Griekse yoghurt en een lepel slagroom. Mmmmm.

De volgende dag wel weer echt gekookt, pasta pesto met palmkool. Palmkool of cavolo nero.
Eerst in de middag de pesto gemaakt. Met 20 - 20 - 20 - 1 teen knoflook, 3 lepels olie, snufje kruidenzout en snufje peper een mooi potje gemaakt met behulp van de Onionchef met het zwarte mes. Verder 175g palmkool, 1 grote ui, 6 gedroogde tomaatjes in olie, 1 teen knoflook, 100g hamblokjes en 160g pasta. Ik heb geen broodblokjes gemaakt en er waren geen tomaatjes in huis. Een flinke koffielepel pesto erdoor en ook nog een half gevuld paprikaatje uit de koelkast er door gedaan. Lekker hoor.

Woensdag naar het theater naar Gerard Cox. We aten een hapje thuis. Eenvoudig opgebakken eten uit de diepvries, hutspot en puree met meiraap en een restje van de savooiekoolstamppot met een paar stukjes worst.

Donderdag een bietenstoofpot in de slowcooker. Ooit maakte ik deze variant. Een oorspronkelijk recept vond ik hier. Met 2 rauwe geschilde bieten, 1 appel, 1 teen knoflook, 4 teentjes ingelegde knoflook, flink wat verse rozemarijn en uit de diepvries een zakje eerder gegaarde bloemkool en 3 eerder gesauteerde portobello's. Scheut water, puntje kruidenzout en wat vers gevijzelde zwarte peper en 5 uur op laag. Een kwartier voor het einde nog 100g hamblokjes toegevoegd. De paddestoelen werden wat taai en voegde niet veel toe, maar verder smakelijk met wat witte rijst uit de rijstkoker. Van beiden wel weer een rest, deze keer voor de diepvries.


Vrijdag at de kleinzoon van 2 mee. Ik maakte frietjes in de airfryer. Mooie frieten gemaakt van ongeschilde rode aardappelen met een magimix-hulpstuk. Ongeveer 600g denk ik. Eerst een uur in het water, goed afgespoeld en afgedroogd. Dan 15 minuten op 100° en vervolgens nog 20 minuten op 180°.  Heerlijk knapperig hoewel dat wel te snel voorbij is vind ik. Biologische appelmoes uit een pot deze keer. Twee hamburgers gebakken en 3 eieren geklutst en heel langzaam laten garen. Dan nog een schaaltje kleine roma-tomaatjes en de maaltijd was compleet. Het jongetje at er goed van, is vooral erg gesteld op ei en tomaatjes.
Had het chocolaatje al opgegeten :)

En op de laatste dag van deze blogweek aten we in LantarenVenster om het concert van New Cool Collective bij te wonen waar onze jongste al jaren de drummer van is. Ik at ham en paté van het hert als voorgerecht, een burger als hoofdgerecht en een overheerlijke mousse van witte chocola als nagerecht.
Partner koos voor ingelegde zalm en een rouleau van gevogelte en koffie met cognac als "toetje". Lekker gegeten, een heerlijke avond muziek en leuke oude vrienden ontmoet. Hoewel het hoesten nog steeds niet voorbij is, kan ik weer prima genieten van het dagelijks leven.

En vandaag, zondag, moet denk ik de broccoli wel op. Verder nog geen idee, dus daarover volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten