
We aten zondag
preisalade met vers geperst sinaasappelsap en rozemarijn uit de kruidentuin. Er bij aardappeltjes eerst gekookt en daarna gebakken en charcuterie uit een doosje.
De volgende dag
rode kool. Ik heb de verpakte biologische
versie met appel gebruikt. Een
ui en 2 tenen knoflook even gebakken in
ghee. Daar een lepel verse
salie en 3 lepels rode wijn bij gedaan. Kruidnagel en rode wijnazijn zaten al in de verpakking. Heerlijk zo'n 20 minuten het geheel verwarmd en de smaken laten versmelten. En in plaats van karbonade hadden we een filetlapje. Alleen maar 6 minuten gebakken in een klontje boter. Een paar gekookte aardappeltjes maakten het compleet.

Na een oppasdienstje werd dinsdag restjesdag deze week. Boerenkoolstamppot, paar gebakken- en paar gekookte aardappeltjes extra er door, beetje jus van de lapjes, paar stukjes worst en paar stukjes vlees. Karig, maar met nog wat crackertjes later op de avond O.K.

Voor woensdag maakte ik de
wortelsalade uit dit recept. Er lagen nog
2 wortels, 150g, gemengd met 1 appel, beiden door de
onionchef met roze mes geraspt
. Er door 2 lepels rozijnen en sap van 1 sinaasappel. Eigenlijk maakte ik het al dinsdagavond om de smaken goed te laten intrekken. Goed afgedekt met huishoudfolie in de koelkast. Met een biefstuk voor partner in een klontje boter gebakken en in de
airfryer afgebakken naanbrood.
De pot
ghee was leeg. Een nieuwe pot en gelijk een paar stukken kaas gekocht bij de webwinkel van
Remeker. Niet goedkoop maar wel overweldigend lekker.


's Morgens 3
biefstukspiezen uit de vriezer gehaald en deze in de
airfryer op de bakpan op 200° 4 minuten gegrild. Ruim van te voren een
komkommersalade gemaakt met halve hoeveelheden van de ingrediënten. Goed geslaagd. Van pindakaas deze
pindasaus er bij gemaakt. We aten het met
mie noodles (half pakje precies genoeg voor samen). Op tafel natuurlijk gebakken uitjes, seroendeng, sambal,
kroepoek, sojasaus en atjar.


Vrijdag weer een korte oppasdienst in Rotterdam. Daarom
witlof met ham en kaas gemaakt in de
slowcooker. Met
300g even gekookte krielaardappeltjes in de schil, 2 stronkjes witlof, 1 sjalot, 100g spekjes, 80g geraspte oude kaas, 75g crème fraîche, likje mosterd en beetje paprikapoeder. Ik heb het 5 uur op laag gezet. Ik gebruik hoog eigenlijk zelden, maar bovendien moest ik nu op tijd de deur uit. Wat was dat lekker zeg. Zag er niet zo aantrekkelijk uit, maar echt heerlijk van smaak.
En op de laatste dag van deze blogweek at de kleinzoon mee. We aten hamburgers met alles er op en er aan. Met tomaten, sausen, cheddar en licht gebakken uien.
En vandaag, zondag, nog een keer eten met de klein jongen, dus dat al wel pasta worden :-).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten