Er waren nog geitenkaasballetjes in de olie, ik had voor het diner van zaterdag extra Mexicaanse balletjes gemaakt, lekker met tomatensaus, we hadden nog spinazietaart en droge worst van de Amsterdamse worstmannen, natuurlijk met brood en crackers. Al met al een mooi hapje vooraf en lekker buiten.
Daarna pasta gemaakt met de eerder ingevroren saus van het Grieks stoofvlees en de gegrilde groenten gemengd met vers geruld gehakt. Er bij een kom gemengde sla met balsamicocrème en een tomatensalade met mozzarella en olijven. Kaas toe en natuurlijk was er ook nog genoeg aardbeienijs maar daar kwamen we niet aan toe.
Lief cadeautje. Potje zelf gemaakt door Greet. |
Maandag een gekke drukke dag in ons dorp. Een wielerwedstrijd en de roparun, die hier bij ons huis altijd tot een groot feest leidt met veel mensen en veel harde muziek. Als lunch aten we een Italiaans vers worstje, Salsiccia, met sperziebonen en puree van de gebakken aardappeltjes uit de slowcooker en de sinaasappelworteltjes van zaterdag met een scheut room. Een in de magnetron opgewarmd Mexicaans balletje met tomatensaus nog als voorafje. Als er visite is vergeet ik vaak foto's te maken.

Een stukje kaas, een kopje koffie en heerlijke chocolaatjes uit Frankrijk.
De volgende morgen werd de kleine kleinzoon gebracht. Voor de lunch maakten de mannen brood om mee te nemen op een wandeling op Tiengemeten. Een boterham voor de thuisblijvers. Om 15.00 het jongetje weer naar huis. Voor 's avonds als voorgerecht een frittata in de rijstkoker. Bijna als voorgeschreven, iets minder courgette. Erg lekker met een stukje brood (maar ik doe het niet meer opnieuw in mijn rijstkoker, want was behoorlijk aangebakken). Daarna een in boter gebakken biefstuk met bonensalade (met een blik bonenmix, grofgesneden little gem sla en de genoemde specerijen in olie) en een paar gekookte aardappeltjes. Een stukje rauwmelkse camembert en een beetje aardbeienijs toe.
Woensdag 's avonds weer even samen. Een volledig aangepaste bietenstoofpot gemaakt in de slowcooker. Ik had 5 ongekookte bietjes, geschild en in stukjes. Een venkelknolletje er bij. Ook een grote wortel, een halve appel, een sjalot, een halve aubergine, 2 eetlepels zilveruitjes uit een potje. Wat gedroogde rozemarijn en zwarte peper. Kopje water en scheut olijfolie. Niets voorgebakken, 8 uur op laag. Heerlijke smaak.
Opruiming in de koelkast. Soep gemaakt van uitgelekt nat van de bonenmix, 5 Mexicaanse 'hoopjes', nu te droog om zo te eten, een rest sla en tomatensalade, een beetje vegetarische paté en een rest niet bewerkte gemengde sla. Tot het 2e streepje water er bij in de soepmaker en op de pureerstand. Een heerlijk kruidige soep.
Donderdag bleef de kleinzoon eten en slapen. Pastasalade, worstje en stukje biefstuk, rest frittata en afgebakken broodje voor ons en een beetje pasta met gehaktsaus en erwtjes uit de diepvries voor de kleine boy.
De volgende dag kwam schoondochter ook mee-eten. We aten een hartige taart met prei, eerst 10 minuten op 180° en dan nog 20 minuten op 160° gebakken in de airfryer. Met 200g voorgesneden prei, 1 ui en 2 tenen knoflook en 3 plakken ham. Het eimengsel volgens recept. Ik had een rol bladerdeeg en heb een glazen schaal gebruikt. Gaatjes en paneermeel zijn toch niet genoeg om een goede bodem te maken. Volgende keer maar weer voorbakken met een hulpvulling. Aardbeienijs toe. Lekker en gezellig buiten gegeten.
En vandaag, zondag, inspectie van de koelkast denk ik.... Daarover volgende keer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten