De volgende dag Chinese kool in de wok. Er lag nog ⅔ kool. Net iets teveel voor samen, maar wel allemaal gebakken. Natuurlijk met een theelepel van de eigen sambal erdoor. In plaats van de aanbevolen biefreepjes heb ik 120g plakjes droge worst gebakken en 100g hamblokjes. Heb wokolie met kokos gebruikt en een eetlepel sojasaus want geen ketjap meer in huis. Ook nog een klein handje pinda's erover gestrooid. Met witte basmatirijst uit de rijstkoker.
Woensdag lunchten we bij vrienden. Met een heerlijke soep, met onder andere pastinaak en paddestoelen, door de heer des huizes zelfgebakken brood, ook zelfgemaakte kruidenboter en natuurlijk vele soorten beleg. Een zalige crème brûlée toe. En dan ook nog zelfgemaakte dadelbonbons bij de koffie. Vergeten om een foto te maken. Jammer. Genoeg gegeten om 's avonds laat alleen een kopje soep te nemen.

Vrijdag aten we risotto gemaakt in de slowcooker. Wel een aangepast recept. Ik had een moot van 150g warmgerookte zalm liggen die op moest. Geen komkommer, wel champignons. Heb toen vanuit dit recept gekozen voor het eerst aanbakken van 250g kastanjechampignons met 1 flinke sjalot. Slowcooker op hoog gezet. Boter gesmolten in een pannetje met de ringetjes bosui en de wand en bodem er mee ingesmeerd. Na 10 minuten de rijst erbij gedaan en goed doorgeroerd. Dan de wijn en bouillon, samen verwarmd, erbij en 45 minuten op hoog gezet. Na ¾ uur was er geen sprake van risotto. Nauwelijks vocht opgenomen. Eerst ½ uur extra gedaan. Toen nog steeds aardig vochtig maar toch de zalm, dragon en dille, beiden nog uit de kruidentuin, vers gemalen peper en champignons door de rijst geroerd. Warmgerookte zalm is al gaar, dus hoefde alleen maar warm te worden. Na 10 minuten opgediend. Kommetje sla er naast zonder toevoegingen.
Wel erg lekker, maar duurde dus veel langer dan in het recept stond. Misschien is mijn duo-slowcooker niet heet genoeg voor deze manier van risotto maken.Volgende keer maar weer in de rijstkoker. Net zo gemakkelijk :-).
gekookte sperziebonen. De aligot had iets smeuïger gemogen, wel erg lekkere puree op deze manier.
En vandaag, zondag, ik denk gewokte spruitjes. Maar daarover volgende week.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten