zondag 4 november 2018

Varkenshaas en witlof in bladerdeeg in de airfryer, Chinese kool, worteltjes en hamlap in de slowcooker, een soep van restjes en een heerlijke quiche.

Mooi kookboek gekregen.
Na weekend kleine kleinzoon deze zondag niet gekookt, dus iets te eten besteld.

De volgende dag de ontdooide varkenshaas bereid. Ik had zonder nog even naar de recepten te kijken, al deze variant met salie klaar gezet, maar dan wel met serranoham :-). Dus, vlees (1 varkenshaas) open gesneden, belegd met ham, besmeerd met ricotta en vervolgens 2 blaadjes salie er op. Dit dicht gerold. Olie er over en een beetje peper. Op een blad aluminiumfolie gelegd met opstaande randen (een soort open pakketje om de kaas niet te verliezen) en op de bakplaat in de airfryer 10 minuten op 180° voorverwarmd op 200°. Na 5 minuten omgedraaid. Heerlijk sappig dus goed gelukt. We aten er een gemengde salade bij en spaghetti met fijngeknipte basilicum (nog steeds in de kruidentuin) in wat crème fraîche er door gemengd na het koken.

Dan een slowcooker recept met Chinese kool. Ik heb er voor gekozen kant-en-klare verse worsten te gebruiken van varkensvlees met gerookte zoete paprika, zeezout, knoflook, zwarte en witte peper, cayenne, komijnzaad, korianderzaad, oregano en peperoncini. Deze ingepakt in de bladeren van de Chinese kool. Onderin de pot een ui in plakjes, koolrolletjes er op, een extra tomaat daar weer op en vervolgens een tomatensaus die al lang in de vriezer stond er over. Na 8 uur op laag een heerlijk maal. Stukje desem witbrood er bij om de saus op te deppen. De friet over van zondag in de magimix tot puree bewerkt samen met een paar eimuffins met spek die er nog stonden. Opgewarmd met wat room, heerlijk. In een schaaltje er naast nog wat peertjes gestoofd in witte wijn.


Woensdag aten we brood en restjes in verband met ongelijk aan tafel.

Donderdag eerst een flinke kom soep en daarna witlof in bladerdeeg. In de airfryer gebakken op de met olie ingesprayde bakplaat, op 180°, 12 minuten.

De volgende dag geglaceerde worteltjes uit de slowcooker. Iets minder wortels dus ook goed gekeken naar de andere ingrediënten. Ze stonden bijna 7 uur op en dat had ook wel iets minder gemogen. Wel erg lekker trouwens. In de andere pan van de duo-cooker een hamlapje gemaakt volgens recept. Had ook wel iets korter gemogen. Was toch een beetje droog geworden ondanks genoeg toegevoegd vocht. Met een stuk lekker desembrood er bij een goede maaltijd.

Zaterdag, alweer de laatste dag van deze blogweek, een soep gemaakt vast voor zondag in de soepmachine van een beetje mangosalade, wat tomaat met ui in saus van de Chinese kool, wat geglaceerde wortels in nat en het nat van de hamlap. Een stukje hamlap er achteraf ingedaan. Een bijzonder soepje.

Voor 's avonds een quiche gebakken in de grote oven. De rol bladerdeeg was te groot voor een vorm in de airfryer. Ik heb gaatjes in het deeg geprikt en het bestrooid met paneermeel om de bodem iets krokanter te krijgen. Verder iets minder tomaat en iets minder room, maar heerlijk geslaagd. We waren met drie en het ging helemaal op. We aten er een salade bij met apart een dressing van Griekse yoghurt, mayonaise en peper en zout. En een bakje komkommer bestrooid met peper en verse dille.


En vandaag, zondag, eerst in de middag even op verjaarsvisite en dan maar weer verder zien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten